Информация за корола и селика автоматик
Информация за корола и селика автоматик
Искам да закупя кола с автоматични скоростна кутия за да може да я кара и жена ми(понеже не се справя добре с ръчните скорости).Досега съм имал БМВ(за 1 год.), няколко модела Хонда(вече 6 год.) и Тойота Корола(двигател 1.4 99г. но за малко само 3 месеца през 2005г).Много съм доволен от хондите ,но марката не предлага много автоматици за парите с които разполагам.Насочил съм се към корола от 2002-2005г или селика 2000-2005г.Ако може да ми дадете инфо за въпросните модели.Главно ме интересува бях чел за някакви дефектни сегменти -на кои двигатели са се слагали,ако закарам колата в сервиз на тойота могат ли да разберат дали има проблем.Другото важно надежни ли са въпросните модели и по специално автоматиците.
-
Re: Информация за корола и селика автоматик
Грешно си се насочил особено за Королата, там се слага така наречената ММТ която си има ядове. Селиката незнам с коя кутия е. Ако върнеш малко назад лентата и си вземеш по-старата Корола 98-00 там е обикновен автоматик с хидротрансформатор и няма сериозни ядове. То и при Хонда има обикновена и CVT някакъв вариатор.
Огледай се за Хонда Лого малка е и имаше мисля да се продават 2-3 с автоматични кутии.
Аз съм доста доволен от "кораба майка" и честно казано разочарован от Сивика ми.
Огледай се за Хонда Лого малка е и имаше мисля да се продават 2-3 с автоматични кутии.
Аз съм доста доволен от "кораба майка" и честно казано разочарован от Сивика ми.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Има освен ММТ-та и класически 4-степенни автоматици за Corolla-ите по онова време.Да не кажа, че те са и по-често срещаните.За сегментите - има изписано много във Форума.Разрови се.А дали е от тази проблемна серия в сервиза сигурно ще ти кажат, но дали е направен гаранционен ремонт - не съм сигурен.Трябва да се провери.Celica автоматик от тези години не съм виждал, но положително ще има.За мен Corolla-та е по-оправдания избор.Ще прецениш сам.Все пак и конкретните екземпляри са важни в случая.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Аз съм със Селика от 2000.Лятото миналата година се учих да карам и се доучвах на нея.Нищо сложно няма в скоростите, а по нея освен смяна на ламдба сонда,друго не е пипано.Автоматик дали има и колко ще ти струва незнам,но след като аз лятото /когато мъж ми констатира че дори след инструктори,много часове и тн аз не мога да карам/ се учих на практика на нея се оправих,значи и жената ще се оправи.
За справка ,тотално не можех да се престроявам /или засичах безобразно,или чаках ненужно и не смятах че е проблем да тръгна на 2-ра ,да не намалявам и предавките със скоростта и тн,абе хвана се за главата с една дума/Тотално зле бях и той на нея ме учеше на практика после кое как,какво са скорости как и кога се ползват и тн.

Отказах се от автоматик-другата седмица почвам активно търсене на селика 1.8 vvtli 192 к.За този мотор поне не успях да прочета негативно мнение.Има ли нещо специфично за този мотор,което трябва да гледам.