Информация за корола и селика автоматик

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
ajax84

Информация за корола и селика автоматик

Мнение от ajax84 » 15 Фев 2013 20:15

Искам да закупя кола с автоматични скоростна кутия за да може да я кара и жена ми(понеже не се справя добре с ръчните скорости).Досега съм имал БМВ(за 1 год.), няколко модела Хонда(вече 6 год.) и Тойота Корола(двигател 1.4 99г. но за малко само 3 месеца през 2005г).Много съм доволен от хондите ,но марката не предлага много автоматици за парите с които разполагам.Насочил съм се към корола от 2002-2005г или селика 2000-2005г.Ако може да ми дадете инфо за въпросните модели.Главно ме интересува бях чел за някакви дефектни сегменти -на кои двигатели са се слагали,ако закарам колата в сервиз на тойота могат ли да разберат дали има проблем.Другото важно надежни ли са въпросните модели и по специално автоматиците.

PESHO OT MARS

Re: Информация за корола и селика автоматик

Мнение от PESHO OT MARS » 15 Фев 2013 21:48

Грешно си се насочил особено за Королата, там се слага така наречената ММТ която си има ядове. Селиката незнам с коя кутия е. Ако върнеш малко назад лентата и си вземеш по-старата Корола 98-00 там е обикновен автоматик с хидротрансформатор и няма сериозни ядове. То и при Хонда има обикновена и CVT някакъв вариатор.

Огледай се за Хонда Лого малка е и имаше мисля да се продават 2-3 с автоматични кутии.
Аз съм доста доволен от "кораба майка" и честно казано разочарован от Сивика ми.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 18 Фев 2013 16:47

Има освен ММТ-та и класически 4-степенни автоматици за Corolla-ите по онова време.Да не кажа, че те са и по-често срещаните.За сегментите - има изписано много във Форума.Разрови се.А дали е от тази проблемна серия в сервиза сигурно ще ти кажат, но дали е направен гаранционен ремонт - не съм сигурен.Трябва да се провери.Celica автоматик от тези години не съм виждал, но положително ще има.За мен Corolla-та е по-оправдания избор.Ще прецениш сам.Все пак и конкретните екземпляри са важни в случая.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 18 Фев 2013 19:26

Аз съм със Селика от 2000.Лятото миналата година се учих да карам и се доучвах на нея.Нищо сложно няма в скоростите, а по нея освен смяна на ламдба сонда,друго не е пипано.Автоматик дали има и колко ще ти струва незнам,но след като аз лятото /когато мъж ми констатира че дори след инструктори,много часове и тн аз не мога да карам/ се учих на практика на нея се оправих,значи и жената ще се оправи. smile.gif За справка ,тотално не можех да се престроявам /или засичах безобразно,или чаках ненужно и не смятах че е проблем да тръгна на 2-ра ,да не намалявам и предавките със скоростта и тн,абе хвана се за главата с една дума/Тотално зле бях и той на нея ме учеше на практика после кое как,какво са скорости как и кога се ползват и тн.

ajax84

Мнение от ajax84 » 19 Фев 2013 19:40

Отказах се от автоматик-другата седмица почвам активно търсене на селика 1.8 vvtli 192 к.За този мотор поне не успях да прочета негативно мнение.Има ли нещо специфично за този мотор,което трябва да гледам.

Публикувай отговор