Avensis 2.2 d4d vs Audi a6 3.0 tdi quattro
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Re: Avensis 2.2 d4d vs Audi a6 3.0 tdi quattro
И? Нормално е Аудито да ти дъпне по-късно, все пак е по-тежко пък и куатро, сигурен ли си че турбото му е наред-нещо мудно ми се струва?
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Тежко, тежко, колко да е тежко?!?!? А и от кога куатрото е лошо за бързо потегляне????? Разликите и в к.с. са доооста големш, но това не го гледаме явно biggrin.gif Саво, да знаеш- развален ти е хАвенсиса нещо... само толкоз да върви...
като го дооправим, ще се пробваш с новото ми творение, че и да си намеря сцеплението аз.... laugh.gif
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4658 Audi A6 тежи 1760кг, т.е. 7,8 кг/к.с
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=3594 Avensis тежи около 1650кг, т.е. 11,14 кг/к.с.
Айде сметнете разликите....въртящ момент и другите подробности...

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4658 Audi A6 тежи 1760кг, т.е. 7,8 кг/к.с
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=3594 Avensis тежи около 1650кг, т.е. 11,14 кг/к.с.
Айде сметнете разликите....въртящ момент и другите подробности...
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Какво се възхищавате на тея печки?!?
И двете са умрели от гъдел.
И двете ли са с ръчни скорости?
Куатрото потегля бързо, ако е мощно.
Разликите в мощността е доста голяма, но това не е мощността на колелата.
Отделно мисля, че Ауди-то е автоматик.

И двете са умрели от гъдел.
И двете ли са с ръчни скорости?
100 кг не са малка разлика.Me4oKyX написа:Тежко, тежко, колко да е тежко?!?!? А и от кога куатрото е лошо за бързо потегляне????? Разликите и в к.с. са доооста големш, но това не го гледаме явно biggrin.gif
Куатрото потегля бързо, ако е мощно.
Разликите в мощността е доста голяма, но това не е мощността на колелата.
Отделно мисля, че Ауди-то е автоматик.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- nov
Мечо, нали не мислиш че като е куатро не е по-тежко или пък няма загуби от самото куатро, друго е на предно друго е да е с още един мост.Освен това е по-тежко Аудито, пък и тая Тойота ми се струва пипвана, а ако не е доста сериозно представяне за нея, аз затова питАх, дали на олимпиеца турбото му е у ред, щото имахме такова служебно и да ти кажа спрямо Авенсиса който имаме 177 коня това Ауди вървеше по 2 и па беше квадро.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
Такаа, авенсис-а е със махнати катализатори, спортен филтър, много добри зимни гуми, всичко друго сток(имам и бокс, но беше леко влажно и със него по-трудно хващах сцепление) и случайно много добър старт. Аудито си е перфектно, засичахме по километраж 0-100 ги прави за 7.3сек. Какво спорите колко било тежко куатрото, какви загиби имало, да автоматик е, но по каталог го дават 7.3 до 100, а авенсис-а 9.3. Ако някой мисли, че аудито не върви винаги може да си направи дръпка с него. Клипчето го качих точно, защото успех да направя толкова перфектен старт и все пак аудито да почне да подминава след 120, въпреки че е 4х4 225коня. Изобщо не мисля, че двете коли могат да се сравнява по каквото и да било,но аз дръпка не отказвам, имаше и стартове на които аудито биеше със малко-повече..
А спрямо този 177 авенсис, ако аудито е вървяло х2, значи авенсис-а има проблем с турбото
))

-
Кой ли ще е късметлията, който ще купи евентуално автомобила след време ... след тези дръпки дали ще му е останала душа на АвенсисаJetro написа:Изобщо не мисля, че двете коли могат да се сравнява по каквото и да било,но аз дръпка не отказвам, имаше и стартове на които аудито биеше със малко-повече..
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

- nov
Евала и аз искам те такава вървежна Тойода.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
От десет дръпки, само ще умре Авенсиса .... biggrin.gif Нищо лично, ама този Авенсис ще надживее доста от стоковите такива най-вероятно.... Най-малкото, щото се поддържа правилно и не се кара параспурската и на кратки разстояния студен зимата.... особено градско - което най-много троши ДВГ-то, а не дръпката
Саво - безсрамник такъв, защо биеш коли, по над 220 к.с. - не бива така. Ако биеш, казваш, че си битурбо поне laugh.gif

Саво - безсрамник такъв, защо биеш коли, по над 220 к.с. - не бива така. Ако биеш, казваш, че си битурбо поне laugh.gif
- Japanese_fever
Me4oKyX написа:
Това Куатро с автоматични ск. е доста под 200 к.с. на колелата, вярвам че знаеш.
Принципно мощността на колелата е със около 17% по-малко от тази обявена за колата (на маховика),
а отделно колата е с 2-а моста и автоматик. Отделно сигурно има и по-голямо турбо.
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Jap - знам, ама Авенсиса да не би да е 148к.с. на колелата !?! laugh.gif Що пак се опитвате да излезне черното, че е червено ... Смятайте си как си искате - имате всичките данни.... Клиповете показват просто нещо - Авенсиса има по-добро ускорение до 120 км/ч ..... А скоростите най-вероятно са DSG с двата съединителя - така че изобщо не ги изтъквайте като слабост! Времето за смяна е по-добро от кой да е шофер с ръчни....
-
Еее, колега. Ясно е, че нямам шанс а и мерак да се дърпамJetro написа::D:D: е ти се изказа, ако искаш може да проверим, дали твоя има душа
)

Иначе сериозно ... удоволствие е все пак да се види как Авенсиса дърпа пред аудито. Но тук и увереността и опита на шофъора предполагам си казват думата...
-
Не си силен в Ауди тематиката. Така наречената 4F-ка не ползва DSG а нормален типтроник с хидротрансформатор или модернизиран "мултитрошляк" (в случая е бил типтроник заради куатрото). И като цяло 3.0TDi никога не е бил вървящ мотор еле пък с куатро в А6. Това е мотор за спокойно носене на купето.Me4oKyX написа: А скоростите най-вероятно са DSG с двата съединителя - така че изобщо не ги изтъквайте като слабост! Времето за смяна е по-добро от кой да е шофер с ръчни....
Не мисля че има някакъв особен повод за гордост от тая параолимпийска гонка.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
- Japanese_fever
- Авеинсиса е с ръчни скорости и има само един диференциал. За такава кола смятай конските сили както са по книжка минус 17%, заради загубите по трансмисията и други агрегати по двигателя.Me4oKyX написа:Jap - знам, ама Авенсиса да не би да е 148к.с. на колелата !?! laugh.gif Що пак се опитвате да излезне черното, че е червено ... Смятайте си как си искате - имате всичките данни.... Клиповете показват просто нещо - Авенсиса има по-добро ускорение до 120 км/ч ..... А скоростите най-вероятно са DSG с двата съединителя - така че изобщо не ги изтъквайте като слабост! Времето за смяна е по-добро от кой да е шофер с ръчни....
- Аудито Куатро има автоматична трансмисия, която е по-тежка и по-голяма от на Авенсиса + това има два диференциала и задвижда 4 колела, а не 2.
От там има и повече загуби на мощност, т.е. няма да е - 17%, а повече.
Не говорех въобще за кой превключва по-бързо.
Отделно, ако 100кг повече не ти се струват много,
сложи си 2 торби с цимент в колата да видим какво ще се случи
с разхода и ускорението ти.