ПРАЗНИЦИТЕ НАБЛИЖАВАТ, на кого ще помагаме тази година?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
cj
Обратна връзка:

ПРАЗНИЦИТЕ НАБЛИЖАВАТ, на кого ще помагаме тази година?

Мнение от cj » 15 Ное 2006 12:21

Миналата година нашият клуб пое инициатива да помогне на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в с.Илаков рът:

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=977

Мисля, че е време да се замислим за подобно мероприятие и тази година. Приветстват се всякакви идеи. Аз лично смятам, че няма да сбъркаме ако отново се насочим към някой детски дом от по-малките градове и райони.
1984 Тойота Корола 4AGE 20v
2007 Субару Импреза STi
Изображение

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 15 Ное 2006 12:50

:thumbsup:
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 15 Ное 2006 13:25

Хайде пак да се заемем с благородни дела! Още помня, колко добре се почувствах миналата година, когато за първи път организирахме събиране на пари и купуване на един куп храни и подаръци.

bgngd

Мнение от bgngd » 15 Ное 2006 14:32

Подкрепям идеята.

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 15 Ное 2006 15:59

jamie-to ima na kredit $15 pri men, ako sabirate pari, kajete. Shte go pomolia da dade ot moe ime.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

del_sol_fen

Мнение от del_sol_fen » 15 Ное 2006 18:21

i oshte kak !!!! koi kolkoto moje, 100% za biggrin.gif
Последно промяна от del_sol_fen на 15 Ное 2006 20:18, променено общо 1 път.
-------------------------------------------------
"...coming up on the Clock Channel ..... Six O'Clock..."

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 15 Ное 2006 19:46

ZA
na sashtia dom li shte prashtame ili shte go smenime? minalata godina po kolko sabirahme, $20? mislia che mojem da zapasim sumata, obache broia na horata det shte se vkluchat se nadiavam che shte sa poveche.
->

del_sol_fen

Мнение от del_sol_fen » 15 Ное 2006 20:22

amiii nai-dobre shte e , kakto niakoi po-gore spomena, mislia che beshe cj, da se otpravim kum niakoi ot domovete za deca v po-malkite gradove i raioni . nai-dobre, vsiaka godina da e razlichno, poneje ako e vse v sushtiat shte e neshto kato sponsorstvo, a tova ne ni e celta.

az ne sum zapoznat, nito s tezi domove nito s geografskoto im razpolojenie. nadiavam se niakoi da predloji i moje da glasuvame :)

de da znam, prosto razmishliavam na glas/klaviatura ...
-------------------------------------------------
"...coming up on the Clock Channel ..... Six O'Clock..."

Oscar de la Hoya

Мнение от Oscar de la Hoya » 15 Ное 2006 21:24

:thumbsup:
Най-добре ще е така:
Намираме някое място,което има нужда от пари,най вече където има малки деца,те се радват най-много, дигаме се хората от БГ носиме им някакви неща и оставаме да преспим някъде с хапване и пийване и на другия ден се прибираме-примерно събота и неделя
Неска ходих до Благоевград и има някакво селище СОС,даже май съм чувал за него има отбивка на пътя-И примерно после отиваме до Рилския манастир, сега и магистралата е почти готова.
Нещо такова rolleyes.gif
Плачи Земьо, Шоп те гази..

bobsn

Мнение от bobsn » 15 Ное 2006 21:36

Не съм запознат миналата година как точно сте ги събирали и за какво сте похарчили парите, но мисля тая зима и аз да се включа. Имам едно хлапе вкъщи и като знам, че е на 3,5 годинки, а вече е толкова преситено от всичко, играчки, забавления, дрехи, храни и лакомства, не ми се и помисля да е на мястото на нечие детенце, което само по телевизията (ако има къде да гледа телевизия) вижда подобни неща. Верно че е малко лицемерно само по такива празници да се сещаме за тях, но по-добре е от без хич. Мисля си, че 50 лв. мога да отделя, а ако има добра идея и още мога да скътам, само кажете...

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 16 Ное 2006 09:04

Мисля, че принципът, по който събрахме парите миналата година беше добър - определяме някой за "касичка", определяме ориентировъчна сума 20 лв, а който иска може да прати повече или по-малко. И в двата случая няма да се публикуват имената или сумите, с които всеки участва. Единствено "касичката" ще знае, но това е неизбежно. Така всеки може да си прецени сам какво може да отдели без да се притеснява от странични впечатления.

Това, което следва да се определи е:

1. Кого ще подпомогнем?
Миналата година bad_dog намери такова място. Идеята със спонсориране на домове от по-малките селища е в това, че те по-рядко получават дарения. Обикновено по празниците фирмите в големите градове се сещат да помагат на домовете от районата. Но за съжаление има и места, които са доста по-забравени... наистина за съжаление!

2. Кой ще събира парите?

3. От какво има нужда домът и какво ще се купува?

4. Кой ще го купи?

5. Как ще се достави?
1984 Тойота Корола 4AGE 20v
2007 Субару Импреза STi
Изображение

jamie

Мнение от jamie » 16 Ное 2006 10:20

Само да добавя - ако ще е за детски дом можем допълнително да дарим излишни дрехи/играчки (тези от нас които имат деца). Не задължавам никого - просто идея.
Смятам че миналата година Хеки се справи като касичка - аз бих му гласувал доверие пак. Ако се наема ?

plpenov

Мнение от plpenov » 16 Ное 2006 11:13

И аз подкрепям идеята ! Още повече , че тук близо до Казанлък има социален дом за недъгави деца , и като знам как живеят!?!? нямам думи!
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D

bobsn

Мнение от bobsn » 16 Ное 2006 15:45

Ако става въпрос за дома в Бузовград, там е ужасно. Това е дом за уродчета и деца с големи физиологични отклонения(казвам го с най-дълбоко съчувствие към тях). Като ученик от ХГ-то в Казанлък съм ходил на посещение и си спомням покъртителни картини. Не ми се сърдете, но отсега отказвам да посетя това място, просто един път ми стига иначе психиката ми че направи б-у-у-у-м. Но там самите деца те подтискат, базата тогава беше в много добро състояние, е, преди 15-20 години. Иначе със средства участвам при всеки случай...

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 16 Ное 2006 18:02

Домът на който помогнахме милата година (по-точно в началото на тази) беше точно за физически и психически увредени деца. Затова е много важно да се намери вътрешна информация от конкретните и специфични нужди на децата. Все пак не върви да се правят необмислени и неподходящи подаръци. Ако не се намери доброволец с лична банкова сметка, съм готов отново аз да се нагърбя с касиерството, въпреки, че съм по-склонен да отстъпя привилегията на друг желаещ. Иначе системата, която използвахме миналия път беше следната: всеки заинтересован декларираше желанието си за участие с лично съобщение до касиера, в отговор получаваше благодарност и номера на банковата сметка. Целта беше дарителите и техните суми да не се афишират във форума, а и да се намали риска от злоупотреби и смея да твърдя, че проблеми с това нямаше.

Публикувай отговор