ПРАЗНИЦИТЕ НАБЛИЖАВАТ, на кого ще помагаме тази година?
ПРАЗНИЦИТЕ НАБЛИЖАВАТ, на кого ще помагаме тази година?
Миналата година нашият клуб пое инициатива да помогне на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в с.Илаков рът:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=977
Мисля, че е време да се замислим за подобно мероприятие и тази година. Приветстват се всякакви идеи. Аз лично смятам, че няма да сбъркаме ако отново се насочим към някой детски дом от по-малките градове и райони.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=977
Мисля, че е време да се замислим за подобно мероприятие и тази година. Приветстват се всякакви идеи. Аз лично смятам, че няма да сбъркаме ако отново се насочим към някой детски дом от по-малките градове и райони.
1984 Тойота Корола 4AGE 20v
2007 Субару Импреза STi

2007 Субару Импреза STi
-
i oshte kak !!!! koi kolkoto moje, 100% za biggrin.gif
Последно промяна от del_sol_fen на 15 Ное 2006 20:18, променено общо 1 път.
-------------------------------------------------
"...coming up on the Clock Channel ..... Six O'Clock..."
-
amiii nai-dobre shte e , kakto niakoi po-gore spomena, mislia che beshe cj, da se otpravim kum niakoi ot domovete za deca v po-malkite gradove i raioni . nai-dobre, vsiaka godina da e razlichno, poneje ako e vse v sushtiat shte e neshto kato sponsorstvo, a tova ne ni e celta.
az ne sum zapoznat, nito s tezi domove nito s geografskoto im razpolojenie. nadiavam se niakoi da predloji i moje da glasuvame
de da znam, prosto razmishliavam na glas/klaviatura ...
az ne sum zapoznat, nito s tezi domove nito s geografskoto im razpolojenie. nadiavam se niakoi da predloji i moje da glasuvame

de da znam, prosto razmishliavam na glas/klaviatura ...
-------------------------------------------------
-

Най-добре ще е така:
Намираме някое място,което има нужда от пари,най вече където има малки деца,те се радват най-много, дигаме се хората от БГ носиме им някакви неща и оставаме да преспим някъде с хапване и пийване и на другия ден се прибираме-примерно събота и неделя
Неска ходих до Благоевград и има някакво селище СОС,даже май съм чувал за него има отбивка на пътя-И примерно после отиваме до Рилския манастир, сега и магистралата е почти готова.
Нещо такова

Плачи Земьо, Шоп те гази..
Не съм запознат миналата година как точно сте ги събирали и за какво сте похарчили парите, но мисля тая зима и аз да се включа. Имам едно хлапе вкъщи и като знам, че е на 3,5 годинки, а вече е толкова преситено от всичко, играчки, забавления, дрехи, храни и лакомства, не ми се и помисля да е на мястото на нечие детенце, което само по телевизията (ако има къде да гледа телевизия) вижда подобни неща. Верно че е малко лицемерно само по такива празници да се сещаме за тях, но по-добре е от без хич. Мисля си, че 50 лв. мога да отделя, а ако има добра идея и още мога да скътам, само кажете...
Мисля, че принципът, по който събрахме парите миналата година беше добър - определяме някой за "касичка", определяме ориентировъчна сума 20 лв, а който иска може да прати повече или по-малко. И в двата случая няма да се публикуват имената или сумите, с които всеки участва. Единствено "касичката" ще знае, но това е неизбежно. Така всеки може да си прецени сам какво може да отдели без да се притеснява от странични впечатления.
Това, което следва да се определи е:
1. Кого ще подпомогнем?
Миналата година bad_dog намери такова място. Идеята със спонсориране на домове от по-малките селища е в това, че те по-рядко получават дарения. Обикновено по празниците фирмите в големите градове се сещат да помагат на домовете от районата. Но за съжаление има и места, които са доста по-забравени... наистина за съжаление!
2. Кой ще събира парите?
3. От какво има нужда домът и какво ще се купува?
4. Кой ще го купи?
5. Как ще се достави?
Това, което следва да се определи е:
1. Кого ще подпомогнем?
Миналата година bad_dog намери такова място. Идеята със спонсориране на домове от по-малките селища е в това, че те по-рядко получават дарения. Обикновено по празниците фирмите в големите градове се сещат да помагат на домовете от районата. Но за съжаление има и места, които са доста по-забравени... наистина за съжаление!
2. Кой ще събира парите?
3. От какво има нужда домът и какво ще се купува?
4. Кой ще го купи?
5. Как ще се достави?
1984 Тойота Корола 4AGE 20v
2007 Субару Импреза STi

2007 Субару Импреза STi
Ако става въпрос за дома в Бузовград, там е ужасно. Това е дом за уродчета и деца с големи физиологични отклонения(казвам го с най-дълбоко съчувствие към тях). Като ученик от ХГ-то в Казанлък съм ходил на посещение и си спомням покъртителни картини. Не ми се сърдете, но отсега отказвам да посетя това място, просто един път ми стига иначе психиката ми че направи б-у-у-у-м. Но там самите деца те подтискат, базата тогава беше в много добро състояние, е, преди 15-20 години. Иначе със средства участвам при всеки случай...
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Домът на който помогнахме милата година (по-точно в началото на тази) беше точно за физически и психически увредени деца. Затова е много важно да се намери вътрешна информация от конкретните и специфични нужди на децата. Все пак не върви да се правят необмислени и неподходящи подаръци. Ако не се намери доброволец с лична банкова сметка, съм готов отново аз да се нагърбя с касиерството, въпреки, че съм по-склонен да отстъпя привилегията на друг желаещ. Иначе системата, която използвахме миналия път беше следната: всеки заинтересован декларираше желанието си за участие с лично съобщение до касиера, в отговор получаваше благодарност и номера на банковата сметка. Целта беше дарителите и техните суми да не се афишират във форума, а и да се намали риска от злоупотреби и смея да твърдя, че проблеми с това нямаше.