Помощ за дом за сираци
Помощ за дом за сираци
Решихме да направим новогодишен подарък на децата от
ДДМУИ - Дом за деца и младежи с умствена изостаналост
с. Илаков рът, община Елена, област Велико Търново
телефон 06151/4245
директор: Стефанова
ст. сестра: Добрева
За целта парите, които всеки от нас е склонен да дари ще се събират до Нова Година. На 2-3 Януари ще се направи едно пазаруване и след това ще се организираме да отнесем всичко до децата. Освен това може да помогнем и с дрехи и обувки. Децата имат най-остра нужда от джапанки и чорапи, но всичко е добре дошло. Информацията получихме от Мариета Ганева, за което и благодарим.
С цел отчетност и все пак запазване на анонимността предлагам да се подготви списък от касиера (Хеки) с информация кой колко е дал, като вместо имената да се публикуват кодове (Член 1, Член 2, и т.н.) по идея на РАКЕТА. Все ще знае само своя код.
Препоръчителната сума е 20лв.
телефон 06151/4245
За целта парите, които всеки от нас е склонен да дари ще се събират до Нова Година. На 2-3 Януари ще се направи едно пазаруване и след това ще се организираме да отнесем всичко до децата. Освен това може да помогнем и с дрехи и обувки. Децата имат най-остра нужда от джапанки и чорапи, но всичко е добре дошло. Информацията получихме от Мариета Ганева, за което и благодарим.
С цел отчетност и все пак запазване на анонимността предлагам да се подготви списък от касиера (Хеки) с информация кой колко е дал, като вместо имената да се публикуват кодове (Член 1, Член 2, и т.н.) по идея на РАКЕТА. Все ще знае само своя код.
Последно промяна от b_d на 02 Сеп 2008 08:41, променено общо 1 път.
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
ОТЧЕТ!
Днес официално завърши събирането на средствата и мисля, че е редно да направя отчет на свършеното от нас! И така, общата сума е 754 лева, събрана от 21 души. Тя значително надхвърля предварителните ни прогнози, главно поради факта, че доста хора са дарили повече от ориентировачната сума, която бяхме определили! Нито е коректно, нито е нужно да ги посочвам, те прекрасно знаят кои са, затова просто изказвам благодарност от името на форума на абсолютно всеки, който подкрепи идеята и отдели време и средства за подпомагането й. Събития като тези доказват, че в този форум не сме събрани случайни хора, които по стечение на обстоятелствата харесваме една определена марка автомобили (пък била тя и Тойота), а сериозни и отговорни хора, които не просто пребивават на този свят, но и допринасят за неговото развитие! Стига толкова лирически отклоненията, накрая само напомням, че със събирането на парите мисията ни не приключва, следва да се организира закупуването на подаръците за децата и след това да им се доставят. За целта всякакви предложения са добре дошли!
-
ми предлагам сбирка на Илиянци(може и в неделя) - там има това, което трябва най-напред - чорапи, чехли, джапанки и каквото там още трябва - всичко ще се купи наведнъж. може и от някоя друга борса.
за транспорта може и с куриерска фирма, която ще го достави направо на адреса на дома - спиди, интерлогистика.
за транспорта може и с куриерска фирма, която ще го достави направо на адреса на дома - спиди, интерлогистика.
status: за БАН
Евала на всички!!! Супер клубче сме!!!
Мисля, че Илиянци е идеален избор, като се има предвид относително по-ниските цени и особено факта, че познаваш поне някои от хората там и може да сложиш едно рамо за пазарлъка. Идеята за куриерска фирма не е никак лоша, особено като се отчете, че е най-евтиния вариант и спестените пари ще отидат за подаръци.
maggkrabar написа:ми предлагам сбирка на Илиянци(може и в неделя) - там има това, което трябва най-напред - чорапи, чехли, джапанки и каквото там още трябва - всичко ще се купи наведнъж. може и от някоя друга борса.
Мисля, че Илиянци е идеален избор, като се има предвид относително по-ниските цени и особено факта, че познаваш поне някои от хората там и може да сложиш едно рамо за пазарлъка. Идеята за куриерска фирма не е никак лоша, особено като се отчете, че е най-евтиния вариант и спестените пари ще отидат за подаръци.
-
ми ние редовно пращаме пратки със спиди или интерлогистика, не е скъпо.
пък тези неща за децата ги има, продават се на едро, има голям избор на Илиянци и ще могат да се подберат - да не са някакви боклуци, дето да се съдерат на третата седмица - трябва да не са от най-евтините. мисля че със толкова пари можем да накупим маса хубави неща извън списъка.
после всичко се опакова в няколко кашона, викаме куриерите и готово - няма нужда да се разнасят разни денкове из цяла София.
пък тези неща за децата ги има, продават се на едро, има голям избор на Илиянци и ще могат да се подберат - да не са някакви боклуци, дето да се съдерат на третата седмица - трябва да не са от най-евтините. мисля че със толкова пари можем да накупим маса хубави неща извън списъка.
после всичко се опакова в няколко кашона, викаме куриерите и готово - няма нужда да се разнасят разни денкове из цяла София.
- PAKETA_1
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 4 пъти
Аз нещо не разбрах...какъв куриер и за какво?Куриер ще им ги носи до Дома или с куриер до някакво изходно място в София. Нали плана беше да отидете и да занесете нещата с Тойотите и да видите децата? После, джапанки чорапи и др. са нещата от които децата се нуждаят, но едва ли са нещата на които децата ще се зарадват. Нали ще има и играчки и плодове и шоколади? Не ви критикувам, защото знам че е трудно да се организира и да се мисли за всичко и знам че е лесно да се стои отстрани и да се дава акъл...просто искам всички да са наясно какво става.

Az podkrepqm PAKETA-ta!PAKETA_1 написа:Аз нещо не разбрах...какъв куриер и за какво?Куриер ще им ги носи до Дома или с куриер до някакво изходно място в София. Нали плана беше да отидете и да занесете нещата с Тойотите и да видите децата? После, джапанки чорапи и др. са нещата от които децата се нуждаят, но едва ли са нещата на които децата ще се зарадват. Нали ще има и играчки и плодове и шоколади? Не ви критикувам, защото знам че е трудно да се организира и да се мисли за всичко и знам че е лесно да се стои отстрани и да се дава акъл...просто искам всички да са наясно какво става.![]()
![]()
![]()

Ako moje da se suberete ili tam kojto ima vuzmojnost i da gi zanesete na decata! To ne e kazano, 4e trqbva da stane vednaga i bez tova praznicite ve4e minaha, vajni sa podarucite i jesta.
Hubavo e spored men edno ot ne6tata da nosi logoto na TOYOTA, taka hem 6te e svurzano s markata, hem 6te zaribim decata o6te ot detska vuzrast malko po malko! biggrin.gif
Mnogo se nadqvam podarucite da otidat po prednazna4enie pri decata ot doma, a ne pri decata na tehnite u4itelki i/ili vuzpitatelki! Za tova iskame vie da otidete tam, makar 4e to garanciq nqma de, no vse pak!
Ne be razbirajte pogre6no!
Re: Помощ за дом за сираци
bad_dog написа:Решихме да направим новогодишен подарък на децата от
телефон 06151/4245
Отиването на една кола до там е 80-100лв. за бензин. На две - 160-200. И т.н. Определено съм съгласен, че е добре да се отиде на място, но на този етап мисля, че е по-добре да дадем тези пари за дрешки и подаръци.ALTEZZA написа:ili inache kazano se padat po 14 leva ne dete.
kolkoto do dostavkata na podaracite, kat gledam edva li niakoi ste se narami do tam da kara, drugia pat ste se izbira niakoi dom po blizichko do Sofia
Идеята да изберем този отдалечен дом беше моя. Това стана след като получих информация от Мариета Ганева, която се занимава активно с благотворителност. Тя ми обясни, че домовете около София са много по-добре (очевидно е защо) и че децата с недъзи са най-зле. Тогава аз зададох логичния (за мен) въпрос - "Кой дом според нея е в най-остра нужда?" и тя ми даде тези координати. Това е накратко.
П.С. Ако някой наш колега има път скоро към Велико Търново или региона определено мисля, че би било по-добре да се занесат нещата лично.
-
ами докато се организираме и занесем нещата лично много ще се проточат нещата
иначе съм готов да посрещна групата на Илиянци, всеки ден съм на работа и ще можем да направим покупките, има с какво и къде да опаковаме и да оставим колетите до изпращането им... а може да изкрънкам и още малко средства или направо подаръци от търговците, които познавам
иначе съм готов да посрещна групата на Илиянци, всеки ден съм на работа и ще можем да направим покупките, има с какво и къде да опаковаме и да оставим колетите до изпращането им... а може да изкрънкам и още малко средства или направо подаръци от търговците, които познавам

- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Хей, нещо май се отраяхме, а? На път сме да се изложим най-вече пред самите себе си! Пак повтарям, със събирането на парите мисията ни изобщо не приключва, дайте да организираме пазаруването този уикенд. Да се съберем поне 2-3 души, да вземем списъка, да направим пазара и да складираме покупките при maggkrabar (както той учтиво ни предложи) докато се организира посещение до дома, или изпращането на подаръците.