Дали някой има идея какво може да се е случило?? Вече 1200 км съм минал след смяната, мислех че трябва да се разработи, ама на, разхода не спада.....дали някой е минал по този път-смяна на бутала и сегменти и да му се е вдигнал разхода??

Нулира ли старото показание на разхода?bravooo написа:........мернах разхода няколко пъти и изненадааа.....вдигнал се около 2л/100
eeeee estestveno che se nulira vsichko predi merene...chudia se dali edna diagnostika ste pomogne da se orientiram?!sluchaen_fen написа:Нулира ли старото показание на разхода?bravooo написа:........мернах разхода няколко пъти и изненадааа.....вдигнал се около 2л/100
Ако в сервиза двигателят е работил на празен ход, ще отчетеш по-голям разход.
Тъй-тъй говори миslowtraveler написа:Не знам как замерваш разхода, но аз съм се убедил, че разход +/- 2л/100км можеш да докараш само от незабележима разлика в натоварването на пътя или психическо състояние.
Последния път като се изненадах от голям разход без видима причина, смъкнах логовете от GPS и видях, че съм се движил със средна скорост 10км/ч повече от обичайната. А според мен не бях бързал или т.н.
Безпристрастната техника показа друго...![]()
П.С. на борд компютъра на Тойота не вярвам. Има нещо калпаво в софтуера специално в частта за остатъчен пробег с бензина в резервоара, а и средния разход от там нещо не ми се нрави...
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта