Toyota Yaris 1.4 D проблем...Помощ
Toyota Yaris 1.4 D проблем...Помощ
Имам следният проблем. Случва се за втори път за период от 4 месеца. В движение педала на газта отказва да работи. Колата започва да се движи само на обороти (мин.) за съответната предавка. На таблото свети лампа за обща повреда. Когато намаля предавката и после отново я вдигна се настройва сама. При подаване на газ нищо не се случва....няма газ.
При спиране на автомобила и малко престой се оправя - газта.... При следващите няколко запалвания изгасва и лампата. И всичко работи нормално. Моля някой за мнение и съвет какво може да е? Пъвият път отидох на сервиз... казха, че в паметта има грешка която са изчистили и толкоз... да си я карам....??? Но сега пак ми се случва...

Последно промяна от Boby на 29 Юни 2012 09:37, променено общо 1 път.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Може да е истина. TPS сензора вярно си е скъп, но пък честно се съмнявам да влизаж в такъв сервизен режим заради него... Може да вдига обороти, да не се форсира правилно, но чак да спреш и да гасиш и да чакаш..... Не невъзможно, просто досега поне 4-5 коли с развалени TPS-и съм карал и никоя не е имала такива симптоми.... Според мен ти е другаде проблема, но все пак най-добре да се прочете на място, а ако може и да се предизвика забиването най-добре