Toyota Yaris 1.4 D проблем...Помощ

Boby

Toyota Yaris 1.4 D проблем...Помощ

Мнение от Boby » 09 Май 2012 02:00

Имам следният проблем. Случва се за втори път за период от 4 месеца. В движение педала на газта отказва да работи. Колата започва да се движи само на обороти (мин.) за съответната предавка. На таблото свети лампа за обща повреда. Когато намаля предавката и после отново я вдигна се настройва сама. При подаване на газ нищо не се случва....няма газ. sad.gif При спиране на автомобила и малко престой се оправя - газта.... При следващите няколко запалвания изгасва и лампата. И всичко работи нормално. Моля някой за мнение и съвет какво може да е? Пъвият път отидох на сервиз... казха, че в паметта има грешка която са изчистили и толкоз... да си я карам....??? Но сега пак ми се случва...
Последно промяна от Boby на 29 Юни 2012 09:37, променено общо 1 път.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 09 Май 2012 02:50

Не е толкоз просто, особено щом се повтаря. Най-добре да се види в сервиз, а като запише грешката, да се прочете. Звънни ми или пиши едно ЛС да се разберем да видим колата. Но този двигател принципно е поправим, въпреки, че е Тойота :thumbsup:

Boby

Мнение от Boby » 09 Май 2012 17:51

Днес мой познат я закара на сервиз...там казали, че става въпрос за някакъв датчик, намиращ се под педала на газта, който почистили.... Но АКО трябвало да се сменя, нов струвал около 900 лв. wacko.gif , а втора употреба 400 лв. sad.gif Това ИСТИНА ли е??? :crybaby:

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 10 Май 2012 02:31

Може да е истина. TPS сензора вярно си е скъп, но пък честно се съмнявам да влизаж в такъв сервизен режим заради него... Може да вдига обороти, да не се форсира правилно, но чак да спреш и да гасиш и да чакаш..... Не невъзможно, просто досега поне 4-5 коли с развалени TPS-и съм карал и никоя не е имала такива симптоми.... Според мен ти е другаде проблема, но все пак най-добре да се прочете на място, а ако може и да се предизвика забиването най-добре :thumbsup:

Публикувай отговор