Източване на охл. течност?
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Източване на охл. течност?
Колеги, купил съм 1 туба- 5литра от тойотовския розов антифриз, супер лонг лайф. Четох във темите, че не трябва да се смесва с нищо, дори и в малки количества. Как да постигна това? Колата по каталог събира 5.4 литра. Ако източа от пробката на радиатора и на блока ще изтече ли вси4ко, или парното си остава пълно? Защото ако остава пълно ако промия с вода ще го смеся с вода, ако не промивам-със стар антифриз(от червения, сигурно не е сменян) 

-
Re: Източване на охл. течност?
Колега,като разжие6 пробката на радиатора,първо ще се изпразни той!А за да изтече всичко и от блока,ще трябва двигателя да поработи малко на празен ход.за да може помпата да изтласка цялата течност и тя да изтече през пробката!Ще гледаш отдолу докато спре да тече,значи вече няма течност никъде!max-2 написа:Колеги, купил съм 1 туба- 5литра от тойотовския розов антифриз, супер лонг лайф. Четох във темите, че не трябва да се смесва с нищо, дори и в малки количества. Как да постигна това? Колата по каталог събира 5.4 литра. Ако източа от пробката на радиатора и на блока ще изтече ли вси4ко, или парното си остава пълно? Защото ако остава пълно ако промия с вода ще го смеся с вода, ако не промивам-със стар антифриз(от червения, сигурно не е сменян)
Разбира се да не вземеш да прегрееш двигателя сега!Следи внимателно таблото да не се вдигне прекалено много температурата на колата и да стане някоя беля!
Аз така съм сменял течността и на двете си коли и то неведнъж!Успех!