Източване на охл. течност?

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Източване на охл. течност?

Мнение от max-2 » 03 Окт 2006 18:46

Колеги, купил съм 1 туба- 5литра от тойотовския розов антифриз, супер лонг лайф. Четох във темите, че не трябва да се смесва с нищо, дори и в малки количества. Как да постигна това? Колата по каталог събира 5.4 литра. Ако източа от пробката на радиатора и на блока ще изтече ли вси4ко, или парното си остава пълно? Защото ако остава пълно ако промия с вода ще го смеся с вода, ако не промивам-със стар антифриз(от червения, сигурно не е сменян) wacko.gif

novozagorski

Re: Източване на охл. течност?

Мнение от novozagorski » 05 Окт 2006 17:10

max-2 написа:Колеги, купил съм 1 туба- 5литра от тойотовския розов антифриз, супер лонг лайф. Четох във темите, че не трябва да се смесва с нищо, дори и в малки количества. Как да постигна това? Колата по каталог събира 5.4 литра. Ако източа от пробката на радиатора и на блока ще изтече ли вси4ко, или парното си остава пълно? Защото ако остава пълно ако промия с вода ще го смеся с вода, ако не промивам-със стар антифриз(от червения, сигурно не е сменян) wacko.gif
Колега,като разжие6 пробката на радиатора,първо ще се изпразни той!А за да изтече всичко и от блока,ще трябва двигателя да поработи малко на празен ход.за да може помпата да изтласка цялата течност и тя да изтече през пробката!Ще гледаш отдолу докато спре да тече,значи вече няма течност никъде!
Разбира се да не вземеш да прегрееш двигателя сега!Следи внимателно таблото да не се вдигне прекалено много температурата на колата и да стане някоя беля!
Аз така съм сменял течността и на двете си коли и то неведнъж!Успех! :thumbsup:

b_d

Мнение от b_d » 05 Окт 2006 17:37

И двигателя има пробка.

Публикувай отговор