отечка на акумулатора

blue2silver

отечка на акумулатора

Мнение от blue2silver » 15 Ное 2011 16:44

здравейте,
най-неочаквано ми падна акумулатора за една нощ. Предната вечер паркирах, сутринта запалих, пуснах фаровете и тъкмо да отлепя и всичко изгасна. Нямаше ток дори да пусна алармата.

Носих акумулатора да го заредят, казаха, че проблема не е в него. Замерих го със запалена и със загасена кола - всичко е точно.

Изключих вс по колата, замерих го и се оказа, че ми показва разход от -0.3 при положение, че трябва да е 0. На другия ден пак мерих - акумуратора бе паднал с една 1ца за 24 часа. Пак изключих всичко - пак някъде отича ток.

Идеи? Бушоните на Авенсиса са така отвратително поставени, че почти няма достъп до тях. Не е някоя от лампите, дори и тази в багажника загасва. Някой да е имал подобен проблем?

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 15 Ное 2011 16:53

За мен 90% е някое неоригинално устройство по автомобила - аларма,хендсфри,печка,GPS,теглич, или нещо друго монтирано незаводски по колата.Друг вариант е ремонт с некачествени части, свързан с електрониката по автомобила.Просто при Toyota проблемите от това естество са неестествени.Все пак това не е Renalt...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

blue2silver

Мнение от blue2silver » 15 Ное 2011 17:11

преди 2 седмици ходих да ми махат хендсфри устройство, което бе монтирал предишния собственик. може да са забравили да махнат нещо или да са вързали грешно може би? никакви ремонти несъм правил по електрото в последната 1 година.

има логика в мнението ти, сега ще взема да търся как се отваря панела на таблото, да видя как стоят нещата с аудиото, че хендсфрито бе вързано там.

stivi

Re: отечка на акумулатора

Мнение от stivi » 15 Ное 2011 17:44

blue2silver написа: Изключих вс по колата, замерих го и се оказа, че ми показва разход от -0.3 при положение, че трябва да е 0.
До 0.05А го дават че е нормално ! 0.3А е много !
1.4 D-4D много добър мотор !

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 15 Ное 2011 20:32

Трябва да изчакаш около 2 минути да покаже реално,защото до преди това има модули в колата които не са заспали.

Публикувай отговор