Смяна на крушка - къси.... Корола е12

chukich
Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Смяна на крушка - къси.... Корола е12

Мнение от chukich » 14 Окт 2011 19:42

моля, обяснете как се сменя тази крушка.
свалих пластмасовата капачка, но едни метални щипки притискат крушката. Сякаш трябва да се отвие едно болтченце ? моля обяснете стъпките.

Благодаря ви предварително.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 17 Окт 2011 15:42

Никакво болтче не се развива, колега.Тази "телчица" е закачена за едно "ухо".Натиска се на принципа на безопасната игла, и се разкача.Махаш крушката, слагаш новата и обратната процедура.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

ejko

Мнение от ejko » 18 Окт 2011 09:36

натискаш и завърташ...
toyta corolla e11, 1.6 vvt-i

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Окт 2011 21:15

ежко - щом има капачка, значи се бъркаш в метода и колата. Разликата е, че Е12 седан е с такива крушки, които се завъртат, но няма капаче - НВ4/9006, докато Е12 хеч е с Н7 крушки и там имаш капачка на фара. Чукич, щом ти е сефте се приготви да се надереш хубаво ръцете, свали акумулатора, та поне едната страна да е по-лесна. Пасажерския няма какво да махнеш, за да стане лесно, освен ABS блока, което не можеш да направиш лесно....

Та, сваляш акумуто, махаш капачките, след това стигаш до металната щипка - тя се освобождава от горния край - натискаш навътре и буташ наляво мисля беше и освобождаваш крушката. Само внимавай, като слагаш новата крушка, да е с крачето нагоре и да пасне плътно и хубаво в леглото си, че иначе ще свети наникъде. За по-лесно, като махнеш акумуто си наведи да видиш какво имам предвид, там поне имаш място на шоферския фар. След това, отиди на пасажерския, че там ще трябва да го правиш по напипване повечко, но ако го отиграеш на лесния фар 5-6 пъти, след това ще ти е по-лесно. Не е сложно, но си е играчка. После като един път запомниш как се сменя, ще можеш и без да махаш акумулатора, но първия път си е мъка и повече заигравка :thumbsup: За свалянето, ще ти трябва само едно ключе 10мм biggrin.gif

chukich
Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от chukich » 19 Окт 2011 08:12

Благодаря ви, вече е сменена. И аз търсих тази телчица как да я откопчея, но е доста тясно. Накрая махнах акумулатора и стана лесно, просто ще кажеш, че нарочно са сложили това чопче отгоре добре забутано, за да не се види. biggrin.gif
:thumbsup:

whitefang

Re: Смяна на крушка - къси.... Корола е12

Мнение от whitefang » 28 Сеп 2012 18:53

Мечо ,не се върти на никъде крушката. Както си написал натискаш телената скоба в горната част навътре и после я теглиш нагоре и се освобождава. На мен ми трябваше един опит със свален акумулатор за да сменя и дясната "натъмно". :)
Имам питане .Там има ли накрайник, в който са кабелните обувки или те се нанизват директно на крушката. При мен са нанизани и 2-те директно на крушката и горната е малко играчка да я уцелиш.
Изображение
Corolla EU12 CDE120 D4D 2003

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 28 Сеп 2012 23:14

Белчо - върти се на седаните - написал съм го по тази причина. А за накрайник на хеч-овете - да, трябва и на двете крушки да имаш ъглови пластмасови накрайника, които влизат в крушката. Но реално, ако са били строшени, може и без тях, просто с накрайника имаш твърда изолация между + и - а сега можеш да сложиш едно изолирче. А ако ти се занимава да го оправяш - звънни едно телефонче, имам такъв фар пукнат, ще видим от къде да кръцнем оригиналния кабел и ще ти го дам :thumbsup: Да си имаш оРгиналИн накрайник :thumbsup:

whitefang

Мнение от whitefang » 29 Сеп 2012 20:29

Е при мен ги няма.А и кабелите са доста къси. Явно са сменяни обувките. Няма как да сложа такива твърди без да извадя кабела от обувката Г-образни са . Ще търся някакви от термоустойчива гума с еднакъв размер на 2-те части на Г-то да ги нанижа отпредната страна. Май имам откъде да сваля от един (изгорял switch) ,ама може да доидат малко хлабави.Благодаря за предложението :) Бе в Пловдив събирате ли се все още?!
Изображение
Corolla EU12 CDE120 D4D 2003

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 26 Ное 2012 11:28

Смених на Авенсиса крушка на късите светлини след два дни мъка но я натъманих.
Имам следния проблем обаче: след като смених крушката и сложих металната скоба малко ми играе скобата съответно и крушката и свети малко настрани. Имате ли някакви идеи как да я фиксирам за да не играе и да е стъбилна, защото си мисля че като се движа и трепери леко?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 26 Ное 2012 12:22

pesheto написа:Смених на Авенсиса крушка на късите светлини след два дни мъка но я натъманих.
Имам следния проблем обаче: след като смених крушката и сложих металната скоба малко ми играе скобата съответно и крушката и свети малко настрани. Имате ли някакви идеи как да я фиксирам за да не играе и да е стъбилна, защото си мисля че като се движа и трепери леко?
Данеби дане си сложил както трябва крушката и затова да трепти защото и аз скоро сменях на Авенсиса крушка и при мен нищо не трепти

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 26 Ное 2012 14:10

Petar написа:
pesheto написа:Смених на Авенсиса крушка на късите светлини след два дни мъка но я натъманих.
Данеби дане си сложил както трябва крушката и затова да трепти защото и аз скоро сменях на Авенсиса крушка и при мен нищо не трепти
Не всичко си е ок. крушката легна перфектно направо заспа.
Да не би да е от самата крушка беше BOCH сега сложих Narva май ама не съм сигурен но не е евтин боклук какъвто ми предлагаха за 11 - 12 лева.

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 26 Ное 2012 14:12

Като сложих пружинката, която стяга крушката плътно към фара при нея има луфт все едно е изкривена и не ляга плътно върху крушката.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 27 Ное 2012 01:53

Пеше, адаш, хвани с два чифта клещи и оправи тая прожинка, да не ти шава и няма да имаш грижи. Натегни я по-сериозно, за да натисне плътно крушката. Не е особена философия - ще се справиш :thumbsup:

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 27 Ное 2012 08:50

Me4oKyX написа:Пеше, адаш, хвани с два чифта клещи и оправи тая прожинка, да не ти шава и няма да имаш грижи. Натегни я по-сериозно, за да натисне плътно крушката. Не е особена философия - ще се справиш :thumbsup:
Да и аз за нещо такова си мислих и ще го направя днес утре тези дни, че сега нямам много време . Или ще закрива леко щифчето и ще пасне перфектно ама требе да пиша тука за да се сетя че може и така да го поизлъжа ;)

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 05 Дек 2012 11:26

pesheto написа:
Me4oKyX написа:Пеше, адаш, хвани с два чифта клещи и оправи тая прожинка, да не ти шава и няма да имаш грижи. Натегни я по-сериозно, за да натисне плътно крушката. Не е особена философия - ще се справиш :thumbsup:
Да и аз за нещо такова си мислих и ще го направя днес утре тези дни, че сега нямам много време . Или ще закрива леко щифчето и ще пасне перфектно ама требе да пиша тука за да се сетя че може и така да го поизлъжа ;)
Нещата си дойдоха на място и без клещи само с голи ръце.

Публикувай отговор