Смяна на крушка - къси.... Корола е12
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Смяна на крушка - къси.... Корола е12
Мнение от chukich » 14 Окт 2011 19:42
свалих пластмасовата капачка, но едни метални щипки притискат крушката. Сякаш трябва да се отвие едно болтченце ? моля обяснете стъпките.
Благодаря ви предварително.
chukich
Мнение от Владислав » 17 Окт 2011 15:42
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Владислав
ejko
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 18 Окт 2011 21:15
Та, сваляш акумуто, махаш капачките, след това стигаш до металната щипка - тя се освобождава от горния край - натискаш навътре и буташ наляво мисля беше и освобождаваш крушката. Само внимавай, като слагаш новата крушка, да е с крачето нагоре и да пасне плътно и хубаво в леглото си, че иначе ще свети наникъде. За по-лесно, като махнеш акумуто си наведи да видиш какво имам предвид, там поне имаш място на шоферския фар. След това, отиди на пасажерския, че там ще трябва да го правиш по напипване повечко, но ако го отиграеш на лесния фар 5-6 пъти, след това ще ти е по-лесно. Не е сложно, но си е играчка. После като един път запомниш как се сменя, ще можеш и без да махаш акумулатора, но първия път си е мъка и повече заигравка

Me4oKyX
chukich
Re: Смяна на крушка - къси.... Корола е12
Мнение от whitefang » 28 Сеп 2012 18:53

Имам питане .Там има ли накрайник, в който са кабелните обувки или те се нанизват директно на крушката. При мен са нанизани и 2-те директно на крушката и горната е малко играчка да я уцелиш.
whitefang
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 28 Сеп 2012 23:14

Me4oKyX
Мнение от whitefang » 29 Сеп 2012 20:29

whitefang
Мнение от pesheto » 26 Ное 2012 11:28
Имам следния проблем обаче: след като смених крушката и сложих металната скоба малко ми играе скобата съответно и крушката и свети малко настрани. Имате ли някакви идеи как да я фиксирам за да не играе и да е стъбилна, защото си мисля че като се движа и трепери леко?
pesheto
Мнение от Petar » 26 Ное 2012 12:22
Данеби дане си сложил както трябва крушката и затова да трепти защото и аз скоро сменях на Авенсиса крушка и при мен нищо не трептиpesheto написа:Смених на Авенсиса крушка на късите светлини след два дни мъка но я натъманих.
Имам следния проблем обаче: след като смених крушката и сложих металната скоба малко ми играе скобата съответно и крушката и свети малко настрани. Имате ли някакви идеи как да я фиксирам за да не играе и да е стъбилна, защото си мисля че като се движа и трепери леко?
Petar
Мнение от pesheto » 26 Ное 2012 14:10
Не всичко си е ок. крушката легна перфектно направо заспа.Petar написа:Данеби дане си сложил както трябва крушката и затова да трепти защото и аз скоро сменях на Авенсиса крушка и при мен нищо не трептиpesheto написа:Смених на Авенсиса крушка на късите светлини след два дни мъка но я натъманих.
Да не би да е от самата крушка беше BOCH сега сложих Narva май ама не съм сигурен но не е евтин боклук какъвто ми предлагаха за 11 - 12 лева.
pesheto
pesheto
Me4oKyX
Мнение от pesheto » 27 Ное 2012 08:50
Да и аз за нещо такова си мислих и ще го направя днес утре тези дни, че сега нямам много време . Или ще закрива леко щифчето и ще пасне перфектно ама требе да пиша тука за да се сетя че може и така да го поизлъжа ;)Me4oKyX написа:Пеше, адаш, хвани с два чифта клещи и оправи тая прожинка, да не ти шава и няма да имаш грижи. Натегни я по-сериозно, за да натисне плътно крушката. Не е особена философия - ще се справиш
pesheto
Мнение от pesheto » 05 Дек 2012 11:26
Нещата си дойдоха на място и без клещи само с голи ръце.pesheto написа:Да и аз за нещо такова си мислих и ще го направя днес утре тези дни, че сега нямам много време . Или ще закрива леко щифчето и ще пасне перфектно ама требе да пиша тука за да се сетя че може и така да го поизлъжа ;)Me4oKyX написа:Пеше, адаш, хвани с два чифта клещи и оправи тая прожинка, да не ти шава и няма да имаш грижи. Натегни я по-сериозно, за да натисне плътно крушката. Не е особена философия - ще се справиш
pesheto
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru