Може ли да разбера с колко ключа е била колата от завода ?
Може ли да разбера с колко ключа е била колата от завода ?
Мнение от stivi » 04 Окт 2011 16:10
stivi
stevepy
Vesko
Petar
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 05 Окт 2011 00:20
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от ALTEZZA » 05 Окт 2011 08:32
ako e sas Smart Keys, togava sa samo 2. Smart Keys sa tez det distancionnoto ti stoi v djoba i kolata znae i sama se otkluchva i posle samo natiskash buton che da ia zapalish
ALTEZZA
Мнение от stivi » 05 Окт 2011 09:30
stivi
Vesko
Мнение от ALTEZZA » 05 Окт 2011 22:32
ako imash immobilizer, togava ako izgubish i 2-ta Master Keys, niama kak da si napravish nov kluch, nezavisimo dali imash Valet Key(iavno na BG e Servizen Kluch) ili ne. che da se programira nov kluch kam kolata, triabva da imash drug veche programiran kluch(Master Key, Valet Key niama da svarshi rabota).stivi написа:Значи ми остава само да питам защо не сме получили сервизен ключ понеже тъста отдавна загуби единия и ако не дай си боже стане нещо със втория ще трябват веднага едни 150лв за нов а ако имах сервизния може временно да се кара с една нарязана заготовка и чипа от сервизния !
kakvo stava ako izgubish i 2-ta Master Keys? ami pri starite Toyota triabva da se smeni ECU-to(mnogo pari). pri po-novite Toyoti, ECU-to moje da se preprogramira za nov chift kluchove, no tova moje da stane samo i edinstveno v servis na Toyota, koeto sas sigurnost shte ti struva poveche pari i otneme poveche vreme ot kolkoto sega da si napravish nov kluch(do kat vse oshte imash Master Key).
ALTEZZA
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 05 Окт 2011 23:31
Аз може и да пиша неграмотно... но май овечето четат неграмотно или поне без да мислят. Човека пише че му трябва сервиният ключ за да кара с нарязано "копие" и неговата ампула. Това не се налага, защото поне в европа така нареченият "червизен" ключ си пали и отключва/заключва (механично) колата. Единственото което не може да прави е да отключа/заключва багажника и жабката. Така че дори на автора на темата не му се налага да вади цхипа за имобилайзера. Дали може да програмира или не други ключове с този "сервизен" екземпляр не е част от вапросаALTEZZA написа:ako imash immobilizer, togava ako izgubish i 2-ta Master Keys, niama kak da si napravish nov kluch, nezavisimo dali imash Valet Key(iavno na BG e Servizen Kluch) ili ne. che da se programira nov kluch kam kolata, triabva da imash drug veche programiran kluch(Master Key, Valet Key niama da svarshi rabota).stivi написа:Значи ми остава само да питам защо не сме получили сервизен ключ понеже тъста отдавна загуби единия и ако не дай си боже стане нещо със втория ще трябват веднага едни 150лв за нов а ако имах сервизния може временно да се кара с една нарязана заготовка и чипа от сервизния !
kakvo stava ako izgubish i 2-ta Master Keys? ami pri starite Toyota triabva da se smeni ECU-to(mnogo pari). pri po-novite Toyoti, ECU-to moje da se preprogramira za nov chift kluchove, no tova moje da stane samo i edinstveno v servis na Toyota, koeto sas sigurnost shte ti struva poveche pari i otneme poveche vreme ot kolkoto sega da si napravish nov kluch(do kat vse oshte imash Master Key).

Vesko
Мнение от NIXON » 06 Окт 2011 08:28

П.П. Към автора на темата: Аз също съм с един ключ и отдавна се интересувам от къде, колко и т.н. и най-после намерих във Варна място, където ще ми направят и обучат рез. ключ. Обявиха цена около 90 лв. но колата ми е по-стара. Ако се интересуваш, на Л.С.

NIXON
Мнение от ALTEZZA » 06 Окт 2011 08:38
ia pak probvai...Vesko написа:Аз може и да пиша неграмотно... но май овечето четат неграмотно или поне без да мислят. Човека пише че му трябва сервиният ключ за да кара с нарязано "копие" и неговата ампула. Това не се налага, защото поне в европа така нареченият "червизен" ключ си пали и отключва/заключва (механично) колата. Единственото което не може да прави е да отключа/заключва багажника и жабката. Така че дори на автора на темата не му се налага да вади цхипа за имобилайзера. Дали може да програмира или не други ключове с този "сервизен" екземпляр не е част от вапросаALTEZZA написа:ako imash immobilizer, togava ako izgubish i 2-ta Master Keys, niama kak da si napravish nov kluch, nezavisimo dali imash Valet Key(iavno na BG e Servizen Kluch) ili ne. che da se programira nov kluch kam kolata, triabva da imash drug veche programiran kluch(Master Key, Valet Key niama da svarshi rabota).stivi написа:Значи ми остава само да питам защо не сме получили сервизен ключ понеже тъста отдавна загуби единия и ако не дай си боже стане нещо със втория ще трябват веднага едни 150лв за нов а ако имах сервизния може временно да се кара с една нарязана заготовка и чипа от сервизния !
ALTEZZA
Мнение от stivi » 06 Окт 2011 11:07

П.С. Сега намерих книжката на колата и то вътре си пише че трябва да са 2 черни и един сив с който може да се кара, но САМО с черен ключ може да се програмира нов ! Каква ли е вероятността да се съгласят с мен че не са дали сив ключ при предаването на колата и да ме снабдят с друг такъв....мисля че клони към нула

stivi
Мнение от Владислав » 06 Окт 2011 11:11
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Владислав
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 06 Окт 2011 13:59
Въпросът е в заглавието на темата:ALTEZZA написа:ia pak probvai...Vesko написа:Аз може и да пиша неграмотно... но май овечето четат неграмотно или поне без да мислят. Човека пише че му трябва сервиният ключ за да кара с нарязано "копие" и неговата ампула. Това не се налага, защото поне в европа така нареченият "червизен" ключ си пали и отключва/заключва (механично) колата. Единственото което не може да прави е да отключа/заключва багажника и жабката. Така че дори на автора на темата не му се налага да вади цхипа за имобилайзера. Дали може да програмира или не други ключове с този "сервизен" екземпляр не е част от вапросаALTEZZA написа: ako imash immobilizer, togava ako izgubish i 2-ta Master Keys, niama kak da si napravish nov kluch, nezavisimo dali imash Valet Key(iavno na BG e Servizen Kluch) ili ne. che da se programira nov kluch kam kolata, triabva da imash drug veche programiran kluch(Master Key, Valet Key niama da svarshi rabota).
"Може ли да разбера с колко ключа е била колата от завода ?"
Vesko
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru