Семеринг за 7АF-E

wagler

Семеринг за 7АF-E

Мнение от wagler » 28 Сеп 2011 17:19

Как да разбера какъв е размерът на семеринга на коляновия вал към скоростната кутия.
В магазина ми искат размер, а не модел на колата и т.н.
Просто не искам да разглобяват колата и после да търся.
COROLLA 7A-FE 4X4 combi
born to fish,forced to work!!!

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 28 Сеп 2011 18:57

Намери си оригинален номер, или поискай комплект гарнитури за 7АFE, от където си вземи най-големия семеринг :thumbsup: Някои търговци са склонни да продават "на части" от тези комплекти.

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 28 Сеп 2011 20:16

http://www.toyodiy.com/parts/q.html

Ще се справиш ли ? Ако не можеш дай ми рама на лично съобщение . И ще ти я извадя .
Изображение

wagler

Мнение от wagler » 29 Сеп 2011 10:28

Xeku написа:Намери си оригинален номер, или поискай комплект гарнитури за 7АFE, от където си вземи най-големия семеринг :thumbsup: Някои търговци са склонни да продават "на части" от тези комплекти.
blushing.gif Ъъъъ какво е оргинален номер wacko.gif ?
Ще пробвам за сега с варианта на колегата LiakaDJ
LiakaDJ написа:http://www.toyodiy.com/parts/q.html

Ще се справиш ли ? Ако не можеш дай ми рама на лично съобщение . И ще ти я извадя .
Пробвах, стигнах до диаграмата с коляновия вал но там не мога да се оправя unsure.gif .
Пращам лично!
Благодаря за помоща!
COROLLA 7A-FE 4X4 combi

gunner
Обратна връзка:

Re: Семеринг за 7АF-E

Мнение от gunner » 29 Сеп 2011 10:32

wagler написа:Как да разбера какъв е размерът на семеринга на коляновия вал към скоростната кутия.
А ти как разбра, че имаш нужда от точно този семеринг без да са ти разглобили двигателя? Питам, защото май и на мен ми предстои това неприятно упражнение, но евентуалните майстори, които ще правят ремонта ми казаха да не поръчвам нищо предварително, преди да са отворили двигателя и видели състоянието му. Засега чакам да ми дадат ориентировъчна цена за този ремонт.
Искам да използвам случая и да помоля някой колега да ми препоръча сервиз или майстор, които да си свършат съвестно работата и да не ми съдерат кожата, за да имам алтернатива в случай че хората които съм питал ми поискат твърде много :help:
CARINA E 7A-FE

wagler

Мнение от wagler » 29 Сеп 2011 10:39

gunner написа:...
А ти как разбра, че имаш нужда от точно този семеринг без да са ти разглобили двигателя? ..
Ами изведнъж започна да губи масло, ауспуха чист, не пуши както при студен двигател при запалване, така и при 5000 оборота.
вдигнахме колата на канал и се видя омазняване м/у двигателя и скоростната кутия. Освен това имам опция да върна семеринга ако не е това причината happy.gif
COROLLA 7A-FE 4X4 combi

wagler

Мнение от wagler » 29 Сеп 2011 19:59

gunner написа:/// Засега чакам да ми дадат ориентировъчна цена за този ремонт.
... :help:
Работата е като почти като да ти сменят съединителя, поне така ми казаха.Цени около 120-150лв.
COROLLA 7A-FE 4X4 combi

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 30 Сеп 2011 00:30

Aбе дано, ама като се поразчетох по темите едва ли ще излезе под 300-400 лв. само работата (нали двигателя се отварял), а за частите пък изобщо не е ясно какви, колко...:censored:
CARINA E 7A-FE

xtreme

Мнение от xtreme » 30 Сеп 2011 15:01

На който са му казали че са му отворили мотора за да му сменят семеринг, може да пие една студена водица :) Аз лично ти препоръчвам да не се занимаваш. От семеринга повече от литър на 10000 едва ли може да изгубиш, и то чак в напреднал стадии.Маховика го разхвърля, по-корпуса на кутията, и се смесва с феродов прах. Поради тази причина рядко стига до съединителя и съответно вероятността да почне да ти приплъзва заради масло по фрикционния диск е почти нулева. Карай докато дойде време за смяна на съединител. Освен ако не си го сменил преди 10К тогава вече решението си е твое.

wagler

Мнение от wagler » 02 Окт 2011 04:41

xtreme написа:... От семеринга повече от литър на 10000 едва ли може да изгубиш, и то чак в напреднал стадии.Маховика го разхвърля, по-корпуса на кутията, и се смесва с феродов прах. Поради тази причина рядко стига до съединителя и съответно вероятността да почне да ти приплъзва заради масло по фрикционния диск е почти нулева. Карай докато дойде време за смяна на съединител. Освен ако не си го сменил преди 10К тогава вече решението си е твое.
Сериозно ще си помисля в/ъ това предложение защото губи масло само когато се движи, в смисъл нищо не капе когато е на паркинг. За 1500км загуби 2-3мм от друга страна смених съединител преди 10к а човекът който би ми сменил семеринга ми е приятел и труда ще бъде на символична цена така че ми се заформя няКва дилема. Благодаря за съвета :thumbsup:
COROLLA 7A-FE 4X4 combi

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 02 Окт 2011 18:49

wagler написа:Как да разбера какъв е размерът на семеринга на коляновия вал към скоростната кутия.
70X92X8.5

http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... de&id=4842
Прикачени файлове
semering.JPG
semering.JPG (63.72 KiB) Преглеждано 827 пъти
Изображение

wagler

Мнение от wagler » 07 Окт 2011 00:36

LiakaDJ написа:
70X92X8.5

...
Ъъъъъъъъъъъъъъъ, сори за закъснението! Нещо обърках blushing.gif :cussing: Благодаря за помоща!
COROLLA 7A-FE 4X4 combi

Публикувай отговор