Семеринг за 7АF-E
Семеринг за 7АF-E
Мнение от wagler » 28 Сеп 2011 17:19
В магазина ми искат размер, а не модел на колата и т.н.
Просто не искам да разглобяват колата и после да търся.
born to fish,forced to work!!!
wagler
Xeku
LiakaDJ
Мнение от wagler » 29 Сеп 2011 10:28
Xeku написа:Намери си оригинален номер, или поискай комплект гарнитури за 7АFE, от където си вземи най-големия семерингНякои търговци са склонни да продават "на части" от тези комплекти.

Ще пробвам за сега с варианта на колегата LiakaDJ
Пробвах, стигнах до диаграмата с коляновия вал но там не мога да се оправяLiakaDJ написа:http://www.toyodiy.com/parts/q.html
Ще се справиш ли ? Ако не можеш дай ми рама на лично съобщение . И ще ти я извадя .

Пращам лично!
Благодаря за помоща!
wagler
Re: Семеринг за 7АF-E
Мнение от gunner » 29 Сеп 2011 10:32
А ти как разбра, че имаш нужда от точно този семеринг без да са ти разглобили двигателя? Питам, защото май и на мен ми предстои това неприятно упражнение, но евентуалните майстори, които ще правят ремонта ми казаха да не поръчвам нищо предварително, преди да са отворили двигателя и видели състоянието му. Засега чакам да ми дадат ориентировъчна цена за този ремонт.wagler написа:Как да разбера какъв е размерът на семеринга на коляновия вал към скоростната кутия.
Искам да използвам случая и да помоля някой колега да ми препоръча сервиз или майстор, които да си свършат съвестно работата и да не ми съдерат кожата, за да имам алтернатива в случай че хората които съм питал ми поискат твърде много

gunner
Мнение от wagler » 29 Сеп 2011 10:39
Ами изведнъж започна да губи масло, ауспуха чист, не пуши както при студен двигател при запалване, така и при 5000 оборота.gunner написа:...
А ти как разбра, че имаш нужда от точно този семеринг без да са ти разглобили двигателя? ..
вдигнахме колата на канал и се видя омазняване м/у двигателя и скоростната кутия. Освен това имам опция да върна семеринга ако не е това причината

wagler
Мнение от wagler » 29 Сеп 2011 19:59
Работата е като почти като да ти сменят съединителя, поне така ми казаха.Цени около 120-150лв.gunner написа:/// Засега чакам да ми дадат ориентировъчна цена за този ремонт.
...
wagler
gunner
Мнение от xtreme » 30 Сеп 2011 15:01

xtreme
Мнение от wagler » 02 Окт 2011 04:41
Сериозно ще си помисля в/ъ това предложение защото губи масло само когато се движи, в смисъл нищо не капе когато е на паркинг. За 1500км загуби 2-3мм от друга страна смених съединител преди 10к а човекът който би ми сменил семеринга ми е приятел и труда ще бъде на символична цена така че ми се заформя няКва дилема. Благодаря за съветаxtreme написа:... От семеринга повече от литър на 10000 едва ли може да изгубиш, и то чак в напреднал стадии.Маховика го разхвърля, по-корпуса на кутията, и се смесва с феродов прах. Поради тази причина рядко стига до съединителя и съответно вероятността да почне да ти приплъзва заради масло по фрикционния диск е почти нулева. Карай докато дойде време за смяна на съединител. Освен ако не си го сменил преди 10К тогава вече решението си е твое.

wagler
Мнение от LiakaDJ » 02 Окт 2011 18:49
70X92X8.5wagler написа:Как да разбера какъв е размерът на семеринга на коляновия вал към скоростната кутия.
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... de&id=4842
- Прикачени файлове
-
- semering.JPG (63.72 KiB) Преглеждано 865 пъти

LiakaDJ
Мнение от wagler » 07 Окт 2011 00:36
Ъъъъъъъъъъъъъъъ, сори за закъснението! Нещо объркахLiakaDJ написа:70X92X8.5wagler написа:Как да разбера какъв е размерът на семеринга на коляновия вал към скоростната кутия.
...

wagler
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru