Колеги, здравейте отново.
Появи се странен проблем вчера - имах малко гориво вечерта, а на сутринта стрелката беше скочила почти на фул... Като сипах малко се нормализира, ама като цяло е малко странна и лампата светва като остане 1/4 от резервоара... Някакви съпротивления или нещо да е развалено в таблото ? Някой с 2C-T двигател да каже колко му е разхода градско и извън ? Моя е градско около 8 с каране до 2000 оборота, извънградско ходих до Велинград миналата седмица с голямо качване през Юндола и пак ми даде 8, което малко май не ми се струва нормално и искам да сравним.
Друг въпрос - капачката на разширителния съд за антифриза е супер мъничка и се изважда понякога и винаги почти сълзи ... това оригиналната ли е и има ли някакъв заместител ???
Карината е 1997 година, 2.0 турбодизел.
Датчик за горивото - странна работа...
-
Имай впредвид че горивомера на Карината е може би единствения детайл който твърдо е решил да се гъбарка със собственика. На старата ми Карина например при 1/8 резорвоар и светната лампа ме остави на пътя между Требич и Илиенци. А лампата се палеше на 1/4 резорвоар, тогава я набедих че се е прецакала ама май всъщност прецакан беше големия нивопоказател. Така и не съм търсил сериозно причината. На текущата Карина нямам този проблем но мисля не за първи път се пише за грешно отчитане при Карина.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Имал съм такъв проблем с Астра и се оказа, че причината е окислени клеми в буксите на таблото. След почистване и напръскване с контактен спрей всичко се оправи.PESHO OT MARS написа:Имай впредвид че горивомера на Карината е може би единствения детайл който твърдо е решил да се гъбарка със собственика. На старата ми Карина например при 1/8 резорвоар и светната лампа ме остави на пътя между Требич и Илиенци. А лампата се палеше на 1/4 резорвоар, тогава я набедих че се е прецакала ама май всъщност прецакан беше големия нивопоказател. Така и не съм търсил сериозно причината. На текущата Карина нямам този проблем но мисля не за първи път се пише за грешно отчитане при Карина.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
-
При мен разхода е 6 на 100.Последно е засичана до морето - 650 км със багаж до горе ( бяхме за първа година със детето и ....... във моя защита ще кажа че наложих вето само на микровълновата
иначе багажа беше 4 курса и половина ) На една и съща колонка се пълнеше.Климатик около 50% от времето.И друг път съм я засичал толкова е - с багаж или без 6 на 100.Не съм я "юркал" - 100-120 км/h
Относно показателите на таблото имах подобен проблем,не същият но все пак виж тук :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14927&highlight=
Успех !

Относно показателите на таблото имах подобен проблем,не същият но все пак виж тук :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14927&highlight=
Успех !
Без Toyota , засега .......