Датчик за горивото - странна работа...

tweedle
Обратна връзка:

Датчик за горивото - странна работа...

Мнение от tweedle » 08 Сеп 2011 23:06

Колеги, здравейте отново.
Появи се странен проблем вчера - имах малко гориво вечерта, а на сутринта стрелката беше скочила почти на фул... Като сипах малко се нормализира, ама като цяло е малко странна и лампата светва като остане 1/4 от резервоара... Някакви съпротивления или нещо да е развалено в таблото ? Някой с 2C-T двигател да каже колко му е разхода градско и извън ? Моя е градско около 8 с каране до 2000 оборота, извънградско ходих до Велинград миналата седмица с голямо качване през Юндола и пак ми даде 8, което малко май не ми се струва нормално и искам да сравним.

Друг въпрос - капачката на разширителния съд за антифриза е супер мъничка и се изважда понякога и винаги почти сълзи ... това оригиналната ли е и има ли някакъв заместител ???

Карината е 1997 година, 2.0 турбодизел.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 08 Сеп 2011 23:20

Здравей колега!
Първо да ти кажа ,че този двигател не е много икономичен.На мен с ръчкане в града ми дава 8 а извън, около 7.Като я кара баща ми пада с по половин литър надолу.
За другото не се сещам в момента.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 09 Сеп 2011 00:01

Имай впредвид че горивомера на Карината е може би единствения детайл който твърдо е решил да се гъбарка със собственика. На старата ми Карина например при 1/8 резорвоар и светната лампа ме остави на пътя между Требич и Илиенци. А лампата се палеше на 1/4 резорвоар, тогава я набедих че се е прецакала ама май всъщност прецакан беше големия нивопоказател. Така и не съм търсил сериозно причината. На текущата Карина нямам този проблем но мисля не за първи път се пише за грешно отчитане при Карина.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Сеп 2011 17:41

PESHO OT MARS написа:Имай впредвид че горивомера на Карината е може би единствения детайл който твърдо е решил да се гъбарка със собственика. На старата ми Карина например при 1/8 резорвоар и светната лампа ме остави на пътя между Требич и Илиенци. А лампата се палеше на 1/4 резорвоар, тогава я набедих че се е прецакала ама май всъщност прецакан беше големия нивопоказател. Така и не съм търсил сериозно причината. На текущата Карина нямам този проблем но мисля не за първи път се пише за грешно отчитане при Карина.
Имал съм такъв проблем с Астра и се оказа, че причината е окислени клеми в буксите на таблото. След почистване и напръскване с контактен спрей всичко се оправи.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

neardark70

Мнение от neardark70 » 18 Сеп 2011 12:57

pri moqta carina syshtiq problem -1995-ta 1.6 Gli 4A-FE

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 18 Сеп 2011 22:02

При мен разхода е 6 на 100.Последно е засичана до морето - 650 км със багаж до горе ( бяхме за първа година със детето и ....... във моя защита ще кажа че наложих вето само на микровълновата :) иначе багажа беше 4 курса и половина ) На една и съща колонка се пълнеше.Климатик около 50% от времето.И друг път съм я засичал толкова е - с багаж или без 6 на 100.Не съм я "юркал" - 100-120 км/h
Относно показателите на таблото имах подобен проблем,не същият но все пак виж тук :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14927&highlight=

Успех !
Без Toyota , засега .......

Публикувай отговор