Corolla 1.4 2006г. - чашки за реглаж на клапаните

venzo

Corolla 1.4 2006г. - чашки за реглаж на клапаните

Мнение от venzo » 08 Юли 2011 18:27

Здравейте,

Въпросната Corolla трака по-особенно при работещ двигател, без значение студен или топъл. Иначе няма ядове в работата на двигателя, лампи не светят да има проблени... Та в сервиза (не фирменият) ме 'зарадваха', че чашките за реглаж на клапаните са значително износени и затова клапаните тракат. 16 парчета са си една доба инвестиция:( А автомобилът е на 75000км.
На някого случвало ли му се е подобно нещо, защото ми е малко странно Toyota с големите хвалби за издържливост и гаранции да се излагат така като кифладжии (без кифли).

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Corolla 1.4 2006г. - чашки за реглаж на клапаните

Мнение от zi_zi_top » 08 Юли 2011 22:00

venzo написа:... Та в сервиза (не фирменият) ме 'зарадваха', че чашките за реглаж на клапаните са значително износени и затова клапаните тракат. 16 парчета са си една доба инвестиция:( А автомобилът е на 75000км...
Сигурен ли си, че тези "сервизници" не те мислят за боядисано врабче? wink.gif
На твое място бих попитал и в ТМ Ауто или Пит Стоп. :thumbsup:
Аз като хвърлих боба ми показа, че е всмукателен колектор...

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 09 Юли 2011 01:46

Нещо са те окъпали приятелю.И на 200х км няма износени чашки .Сега ли я купуваш тази кола?

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 09 Юли 2011 07:21

мехаННика написа:Нещо са те окъпали приятелю.И на 200х км няма износени чашки .Сега ли я купуваш тази кола?
защо пък трябва да са износени може просто да са им оставили по голям луфт или колегата досега да е карал нещо с хидравлични и да не е чувал двигател тойота :thumbsup:
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

мехаННика

Мнение от мехаННика » 09 Юли 2011 10:36

Кой да е оставил по голям луфт ,в завода ли ? Защото този мотор няма нужда от регулировки сигурно над 200х км.Ако все пак е така то значи е имало намеса на неоторизиран персонал.

venzo

още малко информация

Мнение от venzo » 09 Юли 2011 18:44

Е, точно в Pitstop ме 'зарадваха' за чашките. Затова и зададох въпроса тук. Автомобила не е купуван нов, а е buy back от ТМ Ауто.

Аватар
zi_zi_top

Re: още малко информация

Мнение от zi_zi_top » 09 Юли 2011 19:13

venzo написа:Е, точно в Pitstop ме 'зарадваха' за чашките. Затова и зададох въпроса тук. Автомобила не е купуван нов, а е buy back от ТМ Ауто.
Според мен логично е да отидеш в ТМ Ауто при такава ситуация. Поне аз бих постъпил така. :thumbsup:

В БГ много често се срещат "специалисти", които искат да се направят на най-великите на света и говорят глупости на килограм за да окалят другите и да те направят свой клиент.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 09 Юли 2011 22:36

аз лично съм виждал кола която три пъти се боядисва и ремонтира в рамките на една седмица и клиента си я взе за чисто нова а да не говорим колко такива има
чукнати с дефект нещо които се продават за чисто нови недейте си мисли че всички коли пристигат при вас както са излезли от завода не забравяите че има и човешка намеса
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 09 Юли 2011 22:49

Тук не става въпрос за ламарини и боя, които са изложени на "човешка намеса".

Винаги са се правили тенекеджийско-бояджийски ремонти преди продажба на чисто нови автомобили. Ти да не искаш да върнат в завода-производител за претопяване одраскана при транспорта нова кола?! ohmy.gif

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Re: още малко информация

Мнение от Bass_Man » 10 Юли 2011 08:29

venzo написа:............., а е buy back от ТМ Ауто.
Ами върни им го ! Нали ги продават проверени с гаранция ??? Бог знае кой си е пробрал здравите части и сега ти трябва да плащаш измислени ремонти .

KingSteve

Мнение от KingSteve » 10 Юли 2011 09:37

защото ми е малко странно Toyota с големите хвалби за издържливост и гаранции да се излагат така като кифладжии
И моето мнение е да я върнеш в ТМ Ауто а ако не ти се занимава допитай се до друг сервиз. Преди около 2 мес. профилактично проверявах хлабини на клапаните за да отхвърля и това като вероятност заради проблема, който имах. В сервиза ми казаха че ги занимавам с глупости и че всичките 16 клапана са като току що регулирани в завода а колата е на 140 000 км. И на мен ми е трудно да повярвам че на 75 000 може да е от тях.
Avensis 7A-FE

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 10 Юли 2011 14:01

реглаж на клапани се прави на 100 000 км. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

мехаННика

Мнение от мехаННика » 10 Юли 2011 20:24

Не ,прави се проверка която в 95 % от случаите установява че няма нужда от реглаж.Автора, а нещо да си префорсирал непосредствено преди да чуеш този шум?

venzo

продължение

Мнение от venzo » 11 Юли 2011 10:03

към мехаННика: Не, в моите ръце Тойотата повече от 4000-4500 rpm не е виждала, нито излишно форсиране. А двигателя работи така откакто съм я взел от ТМ ауто - на 53000км.
Цялата история е, че не е ясно първият собственик (БТК) как с я карали, а после и в ТМ ауто какви са ги вършили.

ИЗВОД: Това бе последният автомобил, който купувам от БГ!

А с по-гориният въпрос мисля да позанимая Toyota Headquarter. Да видим 'отгоре' какво ще кажат. Нали се хвалят, че автомобилите им са здрави и в момента дават по 5 г. гаранция. Ако някой знае въпросната част как се казва на английски ще съм благодарен. Ще ми спести поне час търсене в нета.

мехаННика

Мнение от мехаННика » 11 Юли 2011 10:41

Значи купуваш си кола втора употреба вън от заводската гаранция,отиваш в някакъв сервиз ,оттам ти казват нещо и после какво? Само за да ти спестя време ще ти кажа че Headquorter отговаря обикновено "Please ask Your local dealer" .Щом не са ти казали в Сервиза детайла за който говорим се казва valve lifter,но сигурен ли си че той е причината?

Публикувай отговор