Corolla 1.4 2006г. - чашки за реглаж на клапаните
Corolla 1.4 2006г. - чашки за реглаж на клапаните
Здравейте,
Въпросната Corolla трака по-особенно при работещ двигател, без значение студен или топъл. Иначе няма ядове в работата на двигателя, лампи не светят да има проблени... Та в сервиза (не фирменият) ме 'зарадваха', че чашките за реглаж на клапаните са значително износени и затова клапаните тракат. 16 парчета са си една доба инвестиция:( А автомобилът е на 75000км.
На някого случвало ли му се е подобно нещо, защото ми е малко странно Toyota с големите хвалби за издържливост и гаранции да се излагат така като кифладжии (без кифли).
Въпросната Corolla трака по-особенно при работещ двигател, без значение студен или топъл. Иначе няма ядове в работата на двигателя, лампи не светят да има проблени... Та в сервиза (не фирменият) ме 'зарадваха', че чашките за реглаж на клапаните са значително износени и затова клапаните тракат. 16 парчета са си една доба инвестиция:( А автомобилът е на 75000км.
На някого случвало ли му се е подобно нещо, защото ми е малко странно Toyota с големите хвалби за издържливост и гаранции да се излагат така като кифладжии (без кифли).
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Corolla 1.4 2006г. - чашки за реглаж на клапаните
Сигурен ли си, че тези "сервизници" не те мислят за боядисано врабче?venzo написа:... Та в сервиза (не фирменият) ме 'зарадваха', че чашките за реглаж на клапаните са значително износени и затова клапаните тракат. 16 парчета са си една доба инвестиция:( А автомобилът е на 75000км...

На твое място бих попитал и в ТМ Ауто или Пит Стоп.

Аз като хвърлих боба ми показа, че е всмукателен колектор...
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
защо пък трябва да са износени може просто да са им оставили по голям луфт или колегата досега да е карал нещо с хидравлични и да не е чувал двигател тойотамехаННика написа:Нещо са те окъпали приятелю.И на 200х км няма износени чашки .Сега ли я купуваш тази кола?

живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
още малко информация
Е, точно в Pitstop ме 'зарадваха' за чашките. Затова и зададох въпроса тук. Автомобила не е купуван нов, а е buy back от ТМ Ауто.
- zi_zi_top
Re: още малко информация
Според мен логично е да отидеш в ТМ Ауто при такава ситуация. Поне аз бих постъпил така.venzo написа:Е, точно в Pitstop ме 'зарадваха' за чашките. Затова и зададох въпроса тук. Автомобила не е купуван нов, а е buy back от ТМ Ауто.

В БГ много често се срещат "специалисти", които искат да се направят на най-великите на света и говорят глупости на килограм за да окалят другите и да те направят свой клиент.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
аз лично съм виждал кола която три пъти се боядисва и ремонтира в рамките на една седмица и клиента си я взе за чисто нова а да не говорим колко такива има
чукнати с дефект нещо които се продават за чисто нови недейте си мисли че всички коли пристигат при вас както са излезли от завода не забравяите че има и човешка намеса
чукнати с дефект нещо които се продават за чисто нови недейте си мисли че всички коли пристигат при вас както са излезли от завода не забравяите че има и човешка намеса
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- zi_zi_top
Тук не става въпрос за ламарини и боя, които са изложени на "човешка намеса".
Винаги са се правили тенекеджийско-бояджийски ремонти преди продажба на чисто нови автомобили. Ти да не искаш да върнат в завода-производител за претопяване одраскана при транспорта нова кола?!
Винаги са се правили тенекеджийско-бояджийски ремонти преди продажба на чисто нови автомобили. Ти да не искаш да върнат в завода-производител за претопяване одраскана при транспорта нова кола?!

- Bass_Man
- Получена благодарност: 1 път
Re: още малко информация
Ами върни им го ! Нали ги продават проверени с гаранция ??? Бог знае кой си е пробрал здравите части и сега ти трябва да плащаш измислени ремонти .venzo написа:............., а е buy back от ТМ Ауто.
И моето мнение е да я върнеш в ТМ Ауто а ако не ти се занимава допитай се до друг сервиз. Преди около 2 мес. профилактично проверявах хлабини на клапаните за да отхвърля и това като вероятност заради проблема, който имах. В сервиза ми казаха че ги занимавам с глупости и че всичките 16 клапана са като току що регулирани в завода а колата е на 140 000 км. И на мен ми е трудно да повярвам че на 75 000 може да е от тях.защото ми е малко странно Toyota с големите хвалби за издържливост и гаранции да се излагат така като кифладжии
Avensis 7A-FE
продължение
към мехаННика: Не, в моите ръце Тойотата повече от 4000-4500 rpm не е виждала, нито излишно форсиране. А двигателя работи така откакто съм я взел от ТМ ауто - на 53000км.
Цялата история е, че не е ясно първият собственик (БТК) как с я карали, а после и в ТМ ауто какви са ги вършили.
ИЗВОД: Това бе последният автомобил, който купувам от БГ!
А с по-гориният въпрос мисля да позанимая Toyota Headquarter. Да видим 'отгоре' какво ще кажат. Нали се хвалят, че автомобилите им са здрави и в момента дават по 5 г. гаранция. Ако някой знае въпросната част как се казва на английски ще съм благодарен. Ще ми спести поне час търсене в нета.
Цялата история е, че не е ясно първият собственик (БТК) как с я карали, а после и в ТМ ауто какви са ги вършили.
ИЗВОД: Това бе последният автомобил, който купувам от БГ!
А с по-гориният въпрос мисля да позанимая Toyota Headquarter. Да видим 'отгоре' какво ще кажат. Нали се хвалят, че автомобилите им са здрави и в момента дават по 5 г. гаранция. Ако някой знае въпросната част как се казва на английски ще съм благодарен. Ще ми спести поне час търсене в нета.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Значи купуваш си кола втора употреба вън от заводската гаранция,отиваш в някакъв сервиз ,оттам ти казват нещо и после какво? Само за да ти спестя време ще ти кажа че Headquorter отговаря обикновено "Please ask Your local dealer" .Щом не са ти казали в Сервиза детайла за който говорим се казва valve lifter,но сигурен ли си че той е причината?