Задна тонколона.

ivan georgiev
Получена  благодарност: 1 път

Задна тонколона.

Мнение от ivan georgiev » 28 Юни 2011 21:43

От преди 2 години се сдобих с тойота корола 1,4 ВВТИ - седан. Задна дясна тонколона почна да ми пръщи. Ще съм благодарен, но може ли да ме светнете - как да сваля таз кора на задната врата, за да си подновя тонколоната! Преди имах голф и с него нямах никакви проблеми. Ръчках смело, но тук е друга "хавата". Благодаря предварително!

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 28 Юни 2011 23:12

това е двапъти по лесно от голф имаш две болчета под капачето на дръжката дето отваряш отвътре тва лъскавото и едно под дупката дето си пъхаш ръката да затвориш вратата с права отверка се свалят капачките или с ножче а болчетата са кръстати после бъркаш в наи долния краи на тапета и дърпаш рязко да откопчеят щипките после като го откачиш го даваш леко нагоре да излезе от лаисната на стъклото бъркаш отзад откачаш двете жила и си ти :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: сори за неграмотното писане
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 29 Юни 2011 09:56

nikolov22 написа:това е двапъти по лесно от голф имаш две болчета под капачето на дръжката дето отваряш отвътре тва лъскавото и едно под дупката дето си пъхаш ръката да затвориш вратата с права отверка се свалят капачките или с ножче а болчетата са кръстати после бъркаш в наи долния краи на тапета и дърпаш рязко да откопчеят щипките после като го откачиш го даваш леко нагоре да излезе от лаисната на стъклото бъркаш отзад откачаш двете жила и си ти :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: сори за неграмотното писане
Е ако това е по-лесния вариант ....... мамата. Представям си при Гоуфу как е wacko.gif .На мен ми прозвуча все едно ше ти вядят белия дроб през лявото ухо!
Извини ме за спана на темата!
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 03 Юли 2011 00:40

Ами тойотите някои са така.
Резултат от техната направия са най-често отпорени от корите на вратите копки.

Изображение

При демонтажа на едната кора се наложи всички копки да ги презалепя с двукомпонентно лепило, защото се отпориха от кората. Верно след лепенето с чук не мога да ги откъртя, но защо трябва да е така тъпо направено? Да турат по едно скрито винтче и да си се маха лесно, голям праз вече, лайняни пластмаси...

Публикувай отговор