Предложение за перестройка на форума

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Да има ли разделение на форума по модели или класове?

Анкетата свършва на 14 Юни 2011 17:46

Да, но да остане и раздел "Общи технически въпроси"
31
42%
Да, но без раздел "Общи технически въпроси"
5
7%
Не, форума си е добре
32
43%
Все ми е тая
6
8%

Общо гласове: 74

virtual

Предложение за перестройка на форума

Мнение от virtual » 31 Май 2011 09:36

Здравейте! Не съм от дългогодишните членове, но като се регистрирах, първото което ми направи впечатление е, че няма разделение на "Технически въпроси" по модели на Тойота. Не знам дали съм първия който предлага това, не успях да намеря тема по въпроса. Не случайно в повечето други автофоруми има такова разделение, защото не малък брой от проблемите са специфични по модели. Това разбира се не пречи да се създаде и една подкатегория за "Общи технически въпроси". Всеки от разделите по модели, може да се оглави от няколко закачени теми със сервизни ръководства, описание на модела, маркировките на рамите и дригателите, за да може един новодошъл да идентифицира каква е колата му и да задава адекватни въпроси по-нататък, а не едни и същи отново и отново. sleep.gif
Може разделението също да е по класове, защото във всеки клас попадат по няколко модела на марката.
Ясно ми е, че това е не малко работа за модераторите, не знам обаче дали това е в същината на не съществуването на такова разделение. А такова според мен е нужно, защото бърз поглед показва, че раздела с технически въпроси е пъти по-голям от другите и е трудно човек да се ориентира освен в случай, че спи с търсачката tongue.gif
Последно промяна от virtual на 31 Май 2011 17:46, променено общо 1 път.

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 31 Май 2011 10:22

+1 smile.gif

Аватар
NIXON

Мнение от NIXON » 31 Май 2011 12:38

Често влизам в BMV и VW /да прощава Bass Man/ форумите.Там това е точно така и е много по- прегледно. Нооо, модераторите трябва да се произнесат. :hello1:
Тойота авенсис Д-4Д 110 к.с. 2001г.

Аватар
Mihalcho1

Мнение от Mihalcho1 » 31 Май 2011 13:33

Не +1, ами +100 за тая идея.
Членувам тук, само защото карам Тойота, а няма друг БГ форум за тая марка.
Имам регистрации в доста форуми и този наистина е най-бедния от към раздели.
Наистина търсачката върши работа, но ще е доста по-добре като си влезеш в раздел Yaris и да намериш теми свързани само и единствено с тоя модел.
Yaris P1 1.0 Изображение
Prius Gen 2 Изображение

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 31 Май 2011 14:19

По принцип разбирам желанието на съфорумниците да им е по-прегледно...НО - да кажем един и същ мотор се влага в 3 различни модела.Къде ще търсите информация за него?И защо евентуално ще има изписано едно и също нещо на 3 различни места?Или по-лошия вариант да го има на едно място,а на другите две да няма нищо написано?Друг момент-част от проблемите са идентични за повече от един модел-трябва ли навсякъде да се пише едно и също?Или решение за Corolla да има,но не е написано за Avensis, а колегата с Avensis никога да не влиза в раздел "Corolla",и съответно да не си решава проблема дълго време.По този начин може да се стигне до момент: "Подраздел Задна Лява Гума При RAV 4 2002 D-4D 5 Врати Тъмнозелен"...Мисля че не е толкова просто решението за промяна във Форума.Не че съм против идеята.По принцип и сега може да се намери това,което търсиш! :thumbsup:
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Nixter

Мнение от Nixter » 31 Май 2011 14:34

Аз съм доволен, че форума не е излишно усложнен. В други форуми не мога да се оправя с техните 100 раздела.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

scorpion

Мнение от scorpion » 31 Май 2011 15:11

Разбирам колегите, които са създали и поддържат форума. От друга страна разбирам и колегите, които биха искали да има някакво все пак оформление или тематика свързана с различните модели. С удоволствие чета темите за различни модели и въпроси но все пак основно ме интересува в частност раздела за Авенсис.

Търсачката не е решение, а две-три натискания на мишката за влизане в желания подфорум (примерно за Авенсис и ако модераторите имат желание подраздел Авенсис 1-ва, 2-ра, 3-та генерация) едва ли е проблем. Това, че се слагат еднакви ДВГ и други компоненти в различни модели едва ли е проблем също.

Естествено може да си останат общите теми, техническата обща тема (там раздела за маслото ще си е на особена почит biggrin.gif ).

Наистина има в други форуми добро разделение и не пречи да се почерпи опит, ако е възможно разбира се.

Поздрави !

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 31 Май 2011 15:12

Нищо няма да стане, колега! Питай Akima! laugh.gif :thumbsup:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 31 Май 2011 15:42

Единственото което може да се смени лично за мен е визията че тая вече ми поомръзна

scorpion

Мнение от scorpion » 31 Май 2011 16:08

KiLLeR написа:Нищо няма да стане, колега! Питай Akima! laugh.gif :thumbsup:
ПИТАМ !?! wink.gif

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 31 Май 2011 16:11

Хах-провери търсачката laugh.gif laugh.gif ...Akima беше пуснал подобна тема преди време...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 31 Май 2011 16:12

Мога да ви уверя, че визията на форума съвсем не зависи от модераторите (ако не се смята изтриването/корекцията на някои нелицеприятни съобщения)...
Относно промяна и разделяне на теми, темички и т.н.: модератор съм в друг форум, който е направен точно така разделено... Заглавната страница му е 2 страници. Красиво направени - със снимки на съответните автомобили и т.н. Но трябва да скролираш за да обхванеш всичките...
И добре, че има бутон 'актуални теми', за да се успява да се проследят съобщения и теми, които те интересуват, но са забутани в 'правилен', но несъответстващ на твоите разбирания раздел...

Например: свирене на лагер в двигател на авенсиса Ви...
Къде ще сложите темата? Правилно - в раздел Авенсис (ако не е 'нацепен' форума на още по-дребни части)...
Е да, ама човека, който знае отговора и е със същия двигател, няма авенсис, ами Аурис или Корола, и въобще не го интересува Авенсис и затова не влиза в този под-форум...
Точно поради тази настояща 'обща' организация, продължава да ми е интересен тойота форум...
Последно промяна от slowtraveler на 31 Май 2011 16:19, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 31 Май 2011 16:17

^^^Точно това имах предвид Slow,като казах че не е лесна задача да се реши дали да се "цепи" форума.Шанса някой да ти помогне е по-голям,когато всичко е "накуп"!

mitoko

Мнение от mitoko » 31 Май 2011 17:17

е поне за ДИЗЕЛ и БЕНЗИН да има отделни категории като не може да са по модели :whistle:

virtual

Мнение от virtual » 31 Май 2011 17:48

Явно има различни мнения по темата. Добавих анкета към първото си мнение за да могат модератори и администратори да се ориентират в мнението на потребителя :happy1:

Публикувай отговор