въпрос супра мк3 турбо

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

въпрос супра мк3 турбо

Мнение от IVOtuning » 13 Авг 2006 23:00

здравеите happy.gif
от известно време следя ва6ият форум но 4ак сега се регистрирах

понеже съм се навил да си купувам супра мк3 турбо и след броени дни о4аквам това да стане реалност имам няколко въпроса:
какво мога да о4аквам от този автомобил
в смисъл имам апекси афц2 и искам да увели4а малко налягането на турбината, нова изпускателна система, евентуално по-голям интеркулер(ако има нужда ), регулатор на горивото та колко конски сили мога да о4аквам допълнително без да отварям мотора с тези неща които имам или евентуално и с по големи дюзи
извинявам се ако повтарям някоя тема н о търсих и подобна не открих
о4аквам ва6ите мнения, коментари и критики biggrin.gif

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 13 Авг 2006 23:11

pitai Lord Digital, toi kara takava i pravi magii po neya!
wink.gif

IVOtuning
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 13 Авг 2006 23:19

ами тои въпроса е насо4ен и към него така 4е да се 4увства поканен в дискусията biggrin.gif

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Re: въпрос супра мк3 турбо

Мнение от LordDigital » 14 Авг 2006 12:00

IVOtuning написа:здравеите happy.gif
от известно време следя ва6ият форум но 4ак сега се регистрирах

понеже съм се навил да си купувам супра мк3 турбо и след броени дни о4аквам това да стане реалност имам няколко въпроса:
какво мога да о4аквам от този автомобил
в смисъл имам апекси афц2 и искам да увели4а малко налягането на турбината, нова изпускателна система, евентуално по-голям интеркулер(ако има нужда ), регулатор на горивото та колко конски сили мога да о4аквам допълнително без да отварям мотора с тези неща които имам или евентуално и с по големи дюзи
извинявам се ако повтарям някоя тема н о търсих и подобна не открих
о4аквам ва6ите мнения, коментари и критики biggrin.gif
Добре дошъл във Форума!

Значи първо добрите новини. Със заводската турбина можеш да надуеш до около 12psi ,което е двоен надув спрямо заводския. След това ефективоност ана турбината рязко пада.

За да се надуе обаче до това ниво трябва задължително махаш 2-та катализатора .и наи-добре поне до средното гърне всичко да се смени със 3 инча тръби защото иначе обратното налягане ша ти унищожи двигателя.

След това отново за максимума от заводска турбина трябва да са проверени всички гумета около двигателя ,и безкраини силно препоръчвам BOV от VW/Audi защото заводското вероятно тече ,и разбирасе разкарване на всички гумени тръби за междинното охлаждане (подменят се наи-лесно със ауспосови + силиконови или гумени връзки)

ИнтерКулера за тези нива ша може и заводския ,наи-добре да се смени не защото няма да охлажда ,а защото създава също доста обратно и голям вътрешен пад на налягане.

За горивото всички ползват Апекси ,обеднява са сместа до примерно 12-ки ,от там се променят графиките на предварението и колата тръгва доста по-добре. Във никакъв случаи обаче просто обедняване ,трябва да се мери всичко със широкобандова сонда ,ако не знаеш как обади са на Келеша или питаи тука щото иначе гърмят мотори:)

Не ти трябват инжектори ,заводските са добри със заводско налягане на бензина до около 350 коня ,със повишено чрез регулатор до поне 400. Смяната на бензиновия филтър и помата са препоръчителни ако замерванията със широколентовата покажат обеднавания (WalBro е дирекен болт он)

Та само със тези неща стигаш към 300 коня и около 400НМ. От там нагоре требе турбина.

Сега лошите новини. Основния проблем на тея мотори е гарнитурата на главата оше откакто са излезели от Тойота преди 20 годни. Ако не е сменяна със 3-тия РеДезайн на гарнитура ,и ако не е стегната поне 20% над заводските предписания - ша требе да отваряш и при 8 надув. Познава са със нормалните проби за прецакана гарнитура + специфичен за този автомобил "водопад под таблото".

Други често срешати проблеми за прецакани биални лагери заради кофти или ниско масло ,те се чуват. Турбината може лесно да испуши от семеринигте и ако не спреш на време изпуска цялото масло и запичаш мотор (както стана съвсем скоро със червената варненска МК3-ка). Друго .... като всеки стар автомобил ,удъртяла глава ,пластмасови гумички на клапани и така нататъка.

П.С. Имаш ли още снимки на таз ямболска супра? Не съм я виждал преди ,изглезда да е поне 1990-та (Джанти от МК4 Н/А) и да е късно европеиско изпълнение ,всички други дето знам без автоматика са със квадратен номер.
Изображение

IVOtuning
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 14 Авг 2006 19:25

зна4и тази супра е в испания 1991 година но е регистрирана 1992
аз също сам там така 4е ще трябва да се справям сам с настроиките за изпускателната система е ясно 4е 6те бъдат само тръби 3" за гарнитурата трябва да разпитам дали е сменяна
мерси много за инфото :thumbsup:
а и още нещо има ли полза от този клапан където си го сложил на твоята на изпуск. система малко след ламбда сондата
аз имам такъв направен от дроселна клапа от опел кадет гси и се движи посредством бобина от стартер на трактор и жило
бе6е на предната ми кола понтиак гранд ам гт тои не е турбо ама поне зжук правеше здрав

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 15 Авг 2006 15:42

IVOtuning написа:зна4и тази супра е в испания 1991 година но е регистрирана 1992
аз също сам там така 4е ще трябва да се справям сам с настроиките за изпускателната система е ясно 4е 6те бъдат само тръби 3" за гарнитурата трябва да разпитам дали е сменяна
мерси много за инфото :thumbsup:
а и още нещо има ли полза от този клапан където си го сложил на твоята на изпуск. система малко след ламбда сондата
аз имам такъв направен от дроселна клапа от опел кадет гси и се движи посредством бобина от стартер на трактор и жило
бе6е на предната ми кола понтиак гранд ам гт тои не е турбо ама поне зжук правеше здрав
Ami ima ,250 oborota po-ranen spool i pone 20 konq otgore primerno pri 300 konq. Ako auspuha ti nazad (catBack) e systo 3 incha ,dalaverata namalqva.

A ot de imas snimka togaz na taz Iambolska supra?
Изображение

IVOtuning
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 16 Авг 2006 00:55

tazi supra e s madridska registraziq
na snimkata ne se vijda dobre no parvata bukva e M a ne Y

Аватар
KORD

Мнение от KORD » 16 Авг 2006 04:10

Za DV ( BOV ) ot VW moga da dam garancia ve4e 35k miles karam na 20 psi i nqmam nikakvi problemi .... O4akva se da se skape no no na 20 a na 12 nqma da imash problem .
Samo4e az sam sas GTI 1.8t ... Ta i ot tazi supra o4akvai da imash dobri vremena samo na pravite spored men e dosta visoka ( daje i na lorda koito q e svalil ) I o4akvai da si isprazvash portofeila za benzin . Si4ko ina4e po tazi supra e praveno se edno za tank, takiva nosa4i i sharniri ne bqh vijdal :) Kamiona mi e sas malko po nejno oka4vane .
Изображение
"Money Money Money Money jivota e pari Money Money Money Money i gotini jeni " Kondio 1998 :)

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 16 Авг 2006 05:36

mi tia zatva teji kato slon ma i zatva e zdrava laugh.gif laugh.gif
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
KORD

Мнение от KORD » 16 Авг 2006 07:45

ugabuga написа:mi tia zatva teji kato slon ma i zatva e zdrava laugh.gif laugh.gif
Prav si .... To po tva vreme kogato sa q konstroirali obshto vzeto si4kite sa bili tejki . Pak sega si e ebalo maikata samo nemcite prodaljavat da praviat tejki koli pak qponcite i koreicite po4naha da prat konserveni kotii ( nekazvam 4e nesa zdravi qponskite ) .
Изображение
"Money Money Money Money jivota e pari Money Money Money Money i gotini jeni " Kondio 1998 :)

fr3nzy

Мнение от fr3nzy » 16 Авг 2006 13:53

KORD написа:
ugabuga написа:mi tia zatva teji kato slon ma i zatva e zdrava laugh.gif laugh.gif
Prav si .... To po tva vreme kogato sa q konstroirali obshto vzeto si4kite sa bili tejki . Pak sega si e ebalo maikata samo nemcite prodaljavat da praviat tejki koli pak qponcite i koreicite po4naha da prat konserveni kotii ( nekazvam 4e nesa zdravi qponskite ) .
Просто колата е такъв клас GT. И по нейно време е имало леки коли като ае86 biggrin.gif

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 16 Авг 2006 14:51

suparata se vodi luksosna sportnichka kolica, kato se nabliaga na luksa. a zatva triaba da teji na puti. spored men tva e prichinata
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 16 Авг 2006 23:37

ugabuga написа:suparata se vodi luksosna sportnichka kolica, kato se nabliaga na luksa. a zatva triaba da teji na puti. spored men tva e prichinata
Tezka kola - samo sa tezKari happy.gif
Изображение

Аватар
KORD

Мнение от KORD » 21 Авг 2006 02:47

OOOOOOOOOO lorde radvam se 4e te poznavam sega kato te vida daje shte se prestrasha da te pipna tongue.gif tongue.gif tongue.gif ..........

Samo kadeto tova e kolata na toyota kdeto se bara 4e e nai sportnata im kola heheheheh nekakvi stari lavri samo :P ..... Legendite za supra i brat4eda skyline .
Pone GTR-a ima nadejda 4e she iskarat nov skyline ama toyota edvali she iskarat nekva barza kola pak nqkoga. Ushkim go bili ostavili na lexus ama i tqh nesam gi vidql sas neshto barzo .
Изображение

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 21 Авг 2006 05:19

KORD написа:OOOOOOOOOO lorde radvam se 4e te poznavam sega kato te vida daje shte se prestrasha da te pipna tongue.gif tongue.gif tongue.gif ..........

Samo kadeto tova e kolata na toyota kdeto se bara 4e e nai sportnata im kola heheheheh nekakvi stari lavri samo :P ..... Legendite za supra i brat4eda skyline .
Pone GTR-a ima nadejda 4e she iskarat nov skyline ama toyota edvali she iskarat nekva barza kola pak nqkoga. Ushkim go bili ostavili na lexus ama i tqh nesam gi vidql sas neshto barzo .
Uuuu ,naciskoto EGO pa sa e razbudilo mai mai :thumbsup: :thumbsup:
Изображение

Публикувай отговор