Въпрос за разлика в температурата на предните гуми

georgi123

Въпрос за разлика в температурата на предните гуми

Мнение от georgi123 » 16 Май 2011 18:41

Току що си сложих нови летни гуми.Направиха ми и реглаж.Покарах около 35-40 км(скорост 80-90).Предната лява гума след това каране има съвсем леко по вискока температура от дясната.Лявата е леко топла, дясната е много леко топла, а задните направо са студени.Установих, че след реглажа волана леко дърпа наляво.
Възмжоно ли е от това да е разликата в температурите?Трябва ли да правя нещо или всичко е нормални?

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 16 Май 2011 20:01

А джантите еднакво топли ли са?

georgi123

Мнение от georgi123 » 16 Май 2011 22:00

Джантите не съм ги пипал.Утре ще повторя упражнението и ще видим.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 17 Май 2011 00:08

повече от ясно е,че ти задържа някоя спирачка,даже за неспециалист като мен. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 17 Май 2011 00:10

За първи път чувам, че от температурата на гумите колата може да ти дърпа на някъде.. :dontknow: ( тия във формула 1 как си управляват болидите тогава) Ако едната гума е по-мека от другата може да има дърпане. Ако гумата е износена също, но ти казваш , че са нови. По-добре да си провериш налягането в гумите..
Има много компетентни колеги със сигурност ще ти отговорят.

Аре сега и джантите :censored: да ли са топли.. т'ва ми заприлича на играта "Топло и студено". :whistle: wink.gif
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 17 Май 2011 00:15

Nily_p написа:
Аре сега и джантите :censored: да ли са топли.. т'ва ми заприлича на играта "Топло и студено". :whistle: wink.gif
Като отидеш на доктор и му кажеш, че те боли корема защо ти проверява и гърлото? :thumbsup: + че никой не е гледачка и докато не се види на място или не се опише всичко няма как да се "диагностицират" всички възможни причини за "симптомите", колкото и да са добри специалисти smile.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 17 Май 2011 01:12

Nily_p написа:За първи път чувам, че от температурата на гумите колата може да ти дърпа на някъде.. ........
Идеята не е да му дърпа от температурата , а че в следствие на дърпането да му загрява едната гума повече :whistle: .

Аве колега georgi123 какъв е този реглаж след , който колата ще ти дърпа ве ? Я се върни и го накарй този да си оправи работата или да ти върне парите !

goroust

Мнение от goroust » 18 Май 2011 08:45

Колкото и тъпо да звучи, но новите гуми имат означена посока на въртене. Провери правилно ли е монтирана гумата спрямо джантата и мястото където я слагаш.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 18 Май 2011 19:23

Nily_p написа:За първи път чувам, че от температурата на гумите колата може да ти дърпа на някъде..
Пич, нищо лично, но влез малко в час. Ако едната ти гума е по-топла от другата, какво става с обема на горещия въздух?

Това за домашно.

Другото -
Nily_p написа: Аре сега и джантите :censored: да ли са топли.. т'ва ми заприлича на играта "Топло и студено". :whistle: wink.gif
си има и отговор -
jim_beam написа:повече от ясно е,че ти задържа някоя спирачка,даже за неспециалист като мен. wink.gif
Ама чукча не читател, чукча писател....

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 18 Май 2011 21:07

Fido Dido написа:
Nily_p написа:За първи път чувам, че от температурата на гумите колата може да ти дърпа на някъде..
Пич, нищо лично, но влез малко в час. Ако едната ти гума е по-топла от другата, какво става с обема на горещия въздух?

Това за домашно.

Другото -
Nily_p написа: Аре сега и джантите :censored: да ли са топли.. т'ва ми заприлича на играта "Топло и студено". :whistle: wink.gif
си има и отговор -
jim_beam написа:повече от ясно е,че ти задържа някоя спирачка,даже за неспециалист като мен. wink.gif
Ама чукча не читател, чукча писател....
Fido Dido, нищо лично, но да ти кажа, че не всички може да сме компетентни по всички теми.

"
Nily_p написа:Има много компетентни колеги със сигурност ще ти отговорят.
Точно поради тази причина аз само изказвам мение, което си е мое право и ако на теб това не ти харесва СОРИ ПИЧ!
Лека и спокойна от мен
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 18 Май 2011 21:13

Естествено, че никой не е компетентен във всичко.

Аз примерно си мълча, когато не знам нещо, а то се случва доста често.

Но писания от този род -
са малко ангажиращи, не мислиш ли?

И от мен лека и спокойна.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 18 Май 2011 21:53

Bass_Man написа:
Nily_p написа:За първи път чувам, че от температурата на гумите колата може да ти дърпа на някъде.. ........
Идеята не е да му дърпа от температурата , а че в следствие на дърпането да му загрява едната гума повече :whistle: .

Аве колега georgi123 какъв е този реглаж след , който колата ще ти дърпа ве ? Я се върни и го накарй този да си оправи работата или да ти върне парите !
Басс е прав-реглажа са го осрали.Температурата няма нищо общо.Особенно при пролетните дъждове :thumbsup:

moloko

Мнение от moloko » 18 Май 2011 22:12

Пак се пускат теми ..... без особен смисъл според мен.... Без да съм компетентен по въпроса си мисля ...... а дали няма нещо общо с това че все пак мотора на колата е отпред......

Все едно да пусна тема ..... " Пичове , днес след като ми боядисаха колата и карах ........ еди си колко километра и .... о, чудо - предния капак ми е по - топъл от багажника...... аиде стегнете се и мислете малко с глави те си .....

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 19 Май 2011 06:32

moloko написа:Без да съм компетентен по въпроса си мисля ...... а дали няма нещо общо с това че все пак мотора на колата е отпред......
И лявата гума е по-топла защото лявата полуоска е по-къса :thumbsup: wacko.gif

burkito

Мнение от burkito » 19 Май 2011 15:17

Трябва да ти кажа че при повече десни завои лявата гума ще е по-топла.

Все пак натоварва се повече.

Публикувай отговор