Анкета:Купували ли сте гуми втора употреба за вашия автомоби
Анкета:Купували ли сте гуми втора употреба за вашия автомоби
С оглед на коментарите под анкетата на rudolf,мисля че ще е интересно да видим отговорите от тази анкета!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Глупав < по-глупав < най-глупав < тъпанар < "използващ стари гуми"! laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- zi_zi_top
Аз от 8 години не работя със Здравна каса, а от 10 години не пуша и се чувствам много добре!Akima написа:ЗиЗи гледай като фалира здравната каса да не ти се наложи да гласуваш и ти с Да./искрено ти пожелавам да нямаш такива проблеми/!zi_zi_top написа:Глупав < по-глупав < най-глупав < тъпанар < "използващ стари гуми"! laugh.gif

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Дидо не следя кой какво пише за себе си и не правя персонални досиета.Fido Dido написа:Както не един път е писал - Док не работи със Здравната Каса.

Просто споделям,че не е добре да заклеймява човек нещо,което може да му се наложи да направи в бъдеще.Пак казвам не го желая на никого,но факт е,че се случва!

Re: Анкета:Купували ли сте гуми втора употреба за вашия авто
преди години всички купуваха гуми втора употреба,,,стари немски возила,,талони за финансови пирамиди, дънки пирамид от арабите, електронни чесовници от битака, разкодирани гсм-и на старо от западна европа и ментета дрехи на цени на преоценените истински...BIS написа:С оглед на коментарите под анкетата на rudolf,мисля че ще е интересно да видим отговорите от тази анкета!
всъщност тази анкета може да даде представа само за средната възраст на потребители те на форума biggrin.gif
-
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Честно казано, бях на мисленето на Зизи, но след последните две зими, просто не виждам НИКАКЪВ смисъл да купувам нови зимни гуми...... Първо, 4 гуми ми идват към 500лв, квото и да правя не изкарват повече от 2 сезона с моите километри....Втора употреба ме карат по един сезон, като остава още живот, но ги хвърлям... С втора ръка от познати, нов ДОТ гуми ги взимам на 120-150лв, а за няма и 15см сняг дето натрупа сумарно тази зима, по-хубава гума няма голям смисъл......Да съм в Смолян или северна България, където видяха сняг - да се съглася, но за южната част нема СМИ просто
С този климат последно време, слагам зимната гума, за да съм сигурен, че при навалял снежец ще мога да спра и има по-добро странично ускорение - никакви други преимущества няма спрямо лятната, дори при ниските температури 

разсъждавайки че една гума след като е сложена е вече стара--то всички караме със стари гуми...
проблема на обявите 2ра употреба е ,че се предлагат гуми които са с изчерпан ресурс---обикновено на повече от 3 години при неясно съхранение и грайфер от 10-12мм за зимен--на 4мм с обява че е 5-6...
/изключение пратят 13 и 14"-който и нови са по 50-60 лева,но се вадят някакви зимни антики от мазетата останали от старата малолитражка с поносим грайфер/
..смешно е да кометираме технологий които се опитват да подобрят спирането,завиването ускорението,, абс-системи,,,срс,стабилитет,тракшън контроли,спортно окачване,блокаци по диференциалите,маркови накладки,, да подържаме тези системи и да сме ги заплатили заедно с автомобила... и в същото време заради 100-200 лева разлика-ефекта на системите да го нулираме с старите гуми с намалено сцепление. целия труд на инженерите който са мислели за нас,го ползваме единственод а се похвалим,че и наща кола има много буквички и съкращения...
проблема на обявите 2ра употреба е ,че се предлагат гуми които са с изчерпан ресурс---обикновено на повече от 3 години при неясно съхранение и грайфер от 10-12мм за зимен--на 4мм с обява че е 5-6...
/изключение пратят 13 и 14"-който и нови са по 50-60 лева,но се вадят някакви зимни антики от мазетата останали от старата малолитражка с поносим грайфер/
..смешно е да кометираме технологий които се опитват да подобрят спирането,завиването ускорението,, абс-системи,,,срс,стабилитет,тракшън контроли,спортно окачване,блокаци по диференциалите,маркови накладки,, да подържаме тези системи и да сме ги заплатили заедно с автомобила... и в същото време заради 100-200 лева разлика-ефекта на системите да го нулираме с старите гуми с намалено сцепление. целия труд на инженерите който са мислели за нас,го ползваме единственод а се похвалим,че и наща кола има много буквички и съкращения...
- zi_zi_top
Точно тези гуми имам предвид като "втора употреба" - DOT над 5 години или с под 6 мм грайфер.rudolf написа:....проблема на обявите 2ра употреба е ,че се предлагат гуми които са с изчерпан ресурс---обикновено на повече от 3 години при неясно съхранение и грайфер от 10-12мм за зимен--на 4мм с обява че е 5-6...
Това, че някой си е купил малко карани гуми в експлоатационна годност не е равнозначно на използването на гуми, които са изхвърлени след експлоатационния им срок.
-
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Аз винаги съм бил против за купуването на стари гуми.Все пак това е основното нещо което те държи на пътя.Но както каза Мечо с Пловдивските зими в най-добрия случай ще ти се падне веднъж за сезона да има сняг повече от 5см. Тази година купих от един съмнителен гумаджия 4бр 16-ки, марка Максис, с дот 08 и грайфер 7мм за 200лв. Гумите не са напукани и изглеждат доста добре. Ако трябва да взимам нови такива ще дам поне 600лв. Не виждам причина да давам толкова много пари ...