Анкета:Купували ли сте гуми втора употреба за вашия автомоби

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Купували ли сте гуми втора употреба за вашия автомобил?

ДА
33
56%
НЕ
26
44%

Общо гласове: 59

Аватар
BIS

Анкета:Купували ли сте гуми втора употреба за вашия автомоби

Мнение от BIS » 26 Фев 2011 22:46

С оглед на коментарите под анкетата на rudolf,мисля че ще е интересно да видим отговорите от тази анкета!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Фев 2011 22:53

Глупав < по-глупав < най-глупав < тъпанар < "използващ стари гуми"! laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 26 Фев 2011 23:00

zi_zi_top написа:Глупав < по-глупав < най-глупав < тъпанар < "използващ стари гуми"! laugh.gif
ЗиЗи гледай като фалира здравната каса да не ти се наложи да гласуваш и ти с Да./искрено ти пожелавам да нямаш такива проблеми/! cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 26 Фев 2011 23:02

Както не един път е писал - Док не работи със Здравната Каса.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 26 Фев 2011 23:03

Akima написа:
zi_zi_top написа:Глупав < по-глупав < най-глупав < тъпанар < "използващ стари гуми"! laugh.gif
ЗиЗи гледай като фалира здравната каса да не ти се наложи да гласуваш и ти с Да./искрено ти пожелавам да нямаш такива проблеми/! cool.gif
Аз от 8 години не работя със Здравна каса, а от 10 години не пуша и се чувствам много добре! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 26 Фев 2011 23:04

Akima написа:
+1 :thumbsup:

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 26 Фев 2011 23:09

Fido Dido написа:Както не един път е писал - Док не работи със Здравната Каса.
Дидо не следя кой какво пише за себе си и не правя персонални досиета. wink.gif

Просто споделям,че не е добре да заклеймява човек нещо,което може да му се наложи да направи в бъдеще.Пак казвам не го желая на никого,но факт е,че се случва! sad.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 27 Фев 2011 00:52

В тея смутни времена всичко ни е 2-ра употреба или най-ниското възможно качество ... в най-добрия случай от Китай dry.gif

Гласувах с да. Нека съм глупав или там, в която степен попадам, гумите бяха малко ползвани от много близък познат smile.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Re: Анкета:Купували ли сте гуми втора употреба за вашия авто

Мнение от rudolf » 27 Фев 2011 01:19

BIS написа:С оглед на коментарите под анкетата на rudolf,мисля че ще е интересно да видим отговорите от тази анкета!
преди години всички купуваха гуми втора употреба,,,стари немски возила,,талони за финансови пирамиди, дънки пирамид от арабите, електронни чесовници от битака, разкодирани гсм-и на старо от западна европа и ментета дрехи на цени на преоценените истински...

всъщност тази анкета може да даде представа само за средната възраст на потребители те на форума biggrin.gif

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 27 Фев 2011 01:22

гласувах с ДА. Макар, че всъщност не ги купих, а ми ги подариха и бяха на 3000 км... Но пак са си втора употреба де...
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 27 Фев 2011 01:43

Честно казано, бях на мисленето на Зизи, но след последните две зими, просто не виждам НИКАКЪВ смисъл да купувам нови зимни гуми...... Първо, 4 гуми ми идват към 500лв, квото и да правя не изкарват повече от 2 сезона с моите километри....Втора употреба ме карат по един сезон, като остава още живот, но ги хвърлям... С втора ръка от познати, нов ДОТ гуми ги взимам на 120-150лв, а за няма и 15см сняг дето натрупа сумарно тази зима, по-хубава гума няма голям смисъл......Да съм в Смолян или северна България, където видяха сняг - да се съглася, но за южната част нема СМИ просто :thumbsup: С този климат последно време, слагам зимната гума, за да съм сигурен, че при навалял снежец ще мога да спра и има по-добро странично ускорение - никакви други преимущества няма спрямо лятната, дори при ниските температури tongue.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 27 Фев 2011 03:15

разсъждавайки че една гума след като е сложена е вече стара--то всички караме със стари гуми...

проблема на обявите 2ра употреба е ,че се предлагат гуми които са с изчерпан ресурс---обикновено на повече от 3 години при неясно съхранение и грайфер от 10-12мм за зимен--на 4мм с обява че е 5-6...
/изключение пратят 13 и 14"-който и нови са по 50-60 лева,но се вадят някакви зимни антики от мазетата останали от старата малолитражка с поносим грайфер/

..смешно е да кометираме технологий които се опитват да подобрят спирането,завиването ускорението,, абс-системи,,,срс,стабилитет,тракшън контроли,спортно окачване,блокаци по диференциалите,маркови накладки,, да подържаме тези системи и да сме ги заплатили заедно с автомобила... и в същото време заради 100-200 лева разлика-ефекта на системите да го нулираме с старите гуми с намалено сцепление. целия труд на инженерите който са мислели за нас,го ползваме единственод а се похвалим,че и наща кола има много буквички и съкращения...

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 27 Фев 2011 10:18

rudolf написа:....проблема на обявите 2ра употреба е ,че се предлагат гуми които са с изчерпан ресурс---обикновено на повече от 3 години при неясно съхранение и грайфер от 10-12мм за зимен--на 4мм с обява че е 5-6...
Точно тези гуми имам предвид като "втора употреба" - DOT над 5 години или с под 6 мм грайфер.
Това, че някой си е купил малко карани гуми в експлоатационна годност не е равнозначно на използването на гуми, които са изхвърлени след експлоатационния им срок.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 27 Фев 2011 10:40

Гласувах с НЕ, но ако се наложи, предпочитам да купя 4-ри гуми втора употреба за зимата, отколкото 2 нови, за да ги сложа отпред, а отзад да карам с летни.

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 27 Фев 2011 11:21

Аз винаги съм бил против за купуването на стари гуми.Все пак това е основното нещо което те държи на пътя.Но както каза Мечо с Пловдивските зими в най-добрия случай ще ти се падне веднъж за сезона да има сняг повече от 5см. Тази година купих от един съмнителен гумаджия 4бр 16-ки, марка Максис, с дот 08 и грайфер 7мм за 200лв. Гумите не са напукани и изглеждат доста добре. Ако трябва да взимам нови такива ще дам поне 600лв. Не виждам причина да давам толкова много пари ...
Изображение1G-FE

Публикувай отговор