Грешла на компюръра и допълнителен нагревател
Грешла на компюръра и допълнителен нагревател
Мнение от Dzataro » 19 Ное 2010 16:50
Карам Avensis D4-D 2003 година .Днес карах извънградско 90-100км/h и на едно място вдигнах 180 км/h покарах малко и светна жълтата лампа на таблото (check engine) . Дали имат филтър за твърдите частици тези коли ? Някакви предположения преди да я закарам на диагностика какво може да се е случило .
В книжката чета че колата има допълнителен подгревател , копчето се намира от ляво на волата . Пише че подгрява водата в казанчето при студена кола . Като го пусна не виждам никаква разлика нито се вдигат оборотите , нито мисля че колата загравя по-бързо . Ако някой има подобна екстра , ще се радвам да каже как работи .
Благодаря предварително!
Dzataro
Мнение от gicho » 19 Ное 2010 21:31
Компа ги включва ако напрежението от генератора се качи достатъчно.
Освен електрически проблеми (изгорели подгревни свещи на антифриза, релета или предпазители) може да не иска да ги включи ако генератора не вдига достатъчно напрежение.
Провери целостта на веригите (бушони, свещи), и после виж дали компа включва някое от релетата. Премери напрежението на колата също. Пробвай дали ще ги включи като подадеш малко газ.
Предпазителите мисля че бяха по 50А на всяка свещ? (по спомени).
Ако се затрудняваш да намериш схемата (или точната страница от целия документ) пиши да поровя и аз.
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
gicho
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Re: Грешла на компюръра и допълнителен нагревател
Мнение от Rudy » 19 Ное 2010 22:03
Доколкото знам няма такъв филтър, но и по принцип той се отпушва като караш бързо извънградско.Dzataro написа:Карам Avensis D4-D 2003 година .Днес карах извънградско 90-100км/h и на едно място вдигнах 180 км/h покарах малко и светна жълтата лампа на таблото (check engine) . Дали имат филтър за твърдите частици тези коли ? Някакви предположения преди да я закарам на диагностика какво може да се е случило.
На мен и е светвал Check engine - докато настрoйвах Power box-a, покарах малко със 200 км/ч и светна. Откачих акумулатора за няколко минути, върнах Box-a едно деление назад и от тогава не е светвал.
Но и с Box не може да вдигне повече от 200.

Rudy
Raya
- Rudy
Мнение от Rudy » 19 Ное 2010 22:32
Не питай biggrin.gif Не съм се и опитвал да впечатля никой - да уточня, че не съм от джигитите на пътя - беше само за тест на Box-a (на магистралата преди Стара Загора в 8 сутринта през лятото, т.е без трафик). Май има ограничител на скоростта...Raya написа:Ти сигурно си събрал очите на всички ...........Rudy написа: Но и с Box не може да вдигне повече от 200.))
А колко ти показа разход при тази скорост?

Rudy
Мнение от sacho7803 » 19 Ное 2010 22:41
не е до ограничител.просто нито чип нито тая смехория пауърбокс успяват да вдигнат максималната скорост.дори от 100кс да я направиш 150кс максималната скорост се вдига със...............максимум 10-15км/ч.но ефекта при набиране се променя драстичноRudy написа:Не питай biggrin.gif Не съм се и опитвал да впечатля никой - да уточня, че не съм от джигитите на пътя - беше само за тест на Box-a (на магистралата преди Стара Загора в 8 сутринта през лятото, т.е без трафик). Май има ограничител на скоростта...Raya написа:Ти сигурно си събрал очите на всички ...........Rudy написа: Но и с Box не може да вдигне повече от 200.))
А колко ти показа разход при тази скорост?

sacho7803
- Rudy
Мнение от Rudy » 19 Ное 2010 23:03
Точно! Както написах не ме интересува максималната скорост, тествах твърдението на производителя, че се вдига макс. скорост от 200 на 207 км/ч - може ама по нанадолнище...sacho7803 написа:не е до ограничител.просто нито чип нито тая смехория пауърбокс успяват да вдигнат максималната скорост...но ефекта при набиране се променя драстично
А за ограничител мисля, защото до там ускорява осезаемо, но като стигне 200 все едно изключва подаването на гориво, въпреки че педала на газта има още ход.

Rudy
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 19 Ное 2010 23:17
Me4oKyX
Мнение от Dzataro » 20 Ное 2010 13:22
а това за Power-boxa Ме изкефи нямам такъв , но освн и аз да пробвам с е 200 да видя какво ще стане може да изчезне грешката

Аз мислех да отида да ми сложат чип има един пич в квартал лагера ги настройва нещо , но не съм се решил още .
А и тая Тойота не мога да разбера точно колко коня е . В талона пише 122 коня , по интернет ги гледам са по 116 коня ... Avensis D4-D 2003 Края . Тя сега си върви добре , но ако е 122 и стане 150 , ще стане още по-добре

Dzataro
Bass_Man
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 20 Ное 2010 18:52

Me4oKyX
Мнение от sacho7803 » 20 Ное 2010 21:14
Мечо прав си.пауърбокс никога не съм пробвал защото с тия "кутийки"никой не се занимава.а чипове съм сменял през седмица тъй като изгъзиците на изискванията ми бяха големи biggrin.gif естествено че бокса ще вдигне мощността--нали той е устроен да лъжи компа че да пуска повече нафта и дотам.и колко ще вдигнеш мощността с един бокс????да--може доста но кво се случва с останалите агрегати като турбинката например??тя си надува на същото налягане както и при стоковото горивоподаване.при чипа бирата е друга.там можеш да си играеш и с надува на турбинката и с ограничаването на работата на егр-а .а естествено че като пуснеш повечко гориво е добре и да надуеш турбинката.чипа може да си га записваш както ти е кеф.примерно ...не искаш много но искаш да върви единствено между 2-3000об. и така нататък---общо взето получаваш това което си пожелаеш а не като бокса-допълнителна порция гориво.мисля че тия неща ги знаеш---поради тая причина написах че бокса е смехория.съжалявам че още незнам в българия някой да е разучил тойотски софтуер.но имам приятели които на ваг-коли могат да ти направят квото си поискаш.надувал съм до мноооого коне но следващата седмица съм връщал доста щото..........не ми се даваха пари примерно за по-силен съединител biggrin.gif говорим за дизел.атмосферния бензинов мотор е безсмислено да се бутаMe4oKyX написа:саше - недей си плямпа ей така за неща, които не си пробвал първо, второ не си тествал обстойно, а камо ли да засичаш и време..... Мойта кола трябва да е сбъркана нещо, щом с такива смехорий наказва всички тойотки освен 2.2 150к.с и D-CAT ...... Смешно, ама факт laugh.gif
sacho7803
Мнение от Dizzle » 20 Ное 2010 21:40
намерих го
http://www.digitaltuning.bg/tuning/toyo ... -d4d-90-cv
резултата обаче е по-слаб от показателите които Me40Kyx казва ,че изкарва от бокса и се чудя кой вариант е по-удачен
Dizzle
sacho7803
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от TATI » 20 Ное 2010 22:27
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru