За климатроника на Корола

Аватар
dobrin1

За климатроника на Корола

Мнение от dobrin1 » 06 Окт 2010 13:39

Колеги имам корола d4d 2.0 2004 г. която закупих преди 3 месеца Сега като застудя се наложи да пусна климатроника на топло като с неохота разбрах че не работи на топло моля ви за съвет от какво може да е това и какво е решението?

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Yuli » 06 Окт 2010 19:51

Ти нали не си мислиш, че ще задуха топло веднага при студен двигател?

Климатроника, е един обикновен климатик за охлаждане, топлото е от двигателя + малко сензори, моторчета и софтуер за да реши кога, колко и през кои клапи и вентили да ти пусне въздух в купето и с каква температура да е той. Не чакай вдигайки температурата като запалиш колата и да задуха топло. Аз не знам да има кола с четирипътен вентил, което е задължително условие един климатик да обръща посоката.
От двугодишен зимен опит с дизел мога да споделя, че всяка сутрин в студа минавам около 2 км преди да се появи и зачатък на топло и поне 5 км докато колата се позатопли. За експресно топло са измислили отоплители които директно изгарят гориво и отделената толина направо вкарват в охладителната течност на двигатея. Хубава екстра и задължителна за северните страни.
А и още един опит да споделя, с времето се оказа, че настройките които ползвам са между 21-23 градуса независимо от сезона, колата всичко останало сама си прави.

Ако все пак те взех за лаик а не си, то просто виж дали са ти топли тръбите на парното и тогава се пускай в приключения...
Изображение
Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Re: За климатроника на Корола

Мнение от Bass_Man » 07 Окт 2010 02:15

dobrin1 написа:Колеги имам корола d4d 2.0 2004 г. която закупих преди 3 месеца Сега като застудя се наложи да пусна климатроника на топло като с неохота разбрах че не работи на топло моля ви за съвет от какво може да е това и какво е решението?
Както те е посъветвал колегата виж дали тръбите/маркучите към радиаторчето са топли .

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 07 Окт 2010 09:24

Долей си антифриз и провери водна помпа и изобщо за теч на антифриз.

Аватар
dobrin1

Мнение от dobrin1 » 10 Окт 2010 16:14

благодаря ви проблема беше в радиаторчето,залепиха ми го и сега е пушка

Публикувай отговор