да си проверявате пружинките на газта :)

agent dust

да си проверявате пружинките на газта :)

Мнение от agent dust » 21 Май 2006 18:03

широкия завой от Надежда към Ломско - карам нормално(има трафик), влизам си на трета, чуквам газта за междинна и вкарвам 2-ра да вляза в завоя на скорост и добри обороти - изведнъж ми потъна педалът на газта, задницата литна, оборотите на прекъсвач както съм на 2-ра wacko.gif как овладях колата не помня точно, но съм натиснал съединителя и с другия крак повдигнах газта да не държи дросела отворен - тва докато правех контри с воланът wacko.gif отбих след завоя - гледам, че пружинката която връща тротъла се счупила - явно точно като съм чукнал газта за междинна - нямах представа че това се чупи, ама голяма беля щеше да стане - коли срещу мен и зад мен, а точно след завоя паркирани още. като се счупила пружинката и тротъла си останал отворен където е бил за последно - има втора пружинка, но тя не може да повдигне педалът на газта когато главната я няма.
докато сменяхме пружинката с един колега някакъв тръгнал да се набира и изпреварва отдясно колите, но погледът му забоден в пепелника mad.gif замалко да се надъни в мен, видя ме в последния момент, извади рефлекси на нинджа и кривна та мина на една-две педи от задната ми броня - добре че до него нямаше коли. ненормалници всякакви има

та да си проверявате пружинките на газта tongue.gif аз нямах представа че точно там може да се счупи, но не е много приятно да се озовете в завой на 2-ра и газта да потъне до прекъсвач - то бива дрифт мания, ама само арабелите правят такива номера насред трафик.

ако някой разполага с оригинална(и нова!) пружинка за АЕ86 да свирка, че тази която сложих никак не ми харесва
status: за БАН

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 21 Май 2006 19:13

maggkrabar големи преживявания си имал днес. ohmy.gif

agent dust

Мнение от agent dust » 21 Май 2006 21:39

беше вчера, в събота. тъкмо отивахме на Божура да гледаме поне финалите - стигнах за награждаването от това забавяне mad.gif

мисля си, че целия ден си е бил каръшки по принцип - на божура сума ти бегачки сдали богу дух tongue.gif откъснати дифове и полуоски, гръмнали колектори - яко екшън е било там. някой тойота форумец да е пострадал в събота?

в събота се запознах и с тойота фен от Хасково, караше една мнооо стара корола 81 година, с 1.3 двигател и задно - нямаше гнило по нея, само малко ръждица. обеща да се регистрира във форума и да прати снимки и номерата на двигателя и рамата, а и иска помощ че не знае как да си я прави

El Camino

Мнение от El Camino » 21 Май 2006 22:07

maggkrabar написа:...обеща да се регистрира във форума и да прати снимки и номерата на двигателя и рамата, а и иска помощ че не знае как да си я прави
Ша го опрайм човека с некой 4аге, усещам аз cool.gif

the_rider

Re: да си проверявате пружинките на газта :)

Мнение от the_rider » 22 Май 2006 09:16

maggkrabar написа: ако някой разполага с оригинална(и нова!) пружинка за АЕ86 да свирка, че тази която сложих никак не ми харесва
Мога да те пратя при един приятел, който произвежда всякакви пружинки. Взимаш старата за мостра и за няколко лева си готов. Качеството е изпитано а парите, които взима са направо смешни.

jamie

Re: да си проверявате пружинките на газта :)

Мнение от jamie » 22 Май 2006 11:56

the_rider написа:
maggkrabar написа: ако някой разполага с оригинална(и нова!) пружинка за АЕ86 да свирка, че тази която сложих никак не ми харесва
Мога да те пратя при един приятел, който произвежда всякакви пружинки. Взимаш старата за мостра и за няколко лева си готов. Качеството е изпитано а парите, които взима са направо смешни.
Пусни контакта с човека тук направо - и аз съм заинтересуван (по принцип, не за конкретната пружинка).

agent dust

Мнение от agent dust » 22 Май 2006 13:20

да, не е зле да имаме координати на такъв човек

the_rider

Мнение от the_rider » 22 Май 2006 16:22

Човека се казва Николай. Работилницата му се намира в Орландовци на "Първа българска армия".
тел. му е 0888 942766. Има и сайт http://www.etizov.hit.bg/

agent dust

Мнение от agent dust » 22 Май 2006 18:54

тенкю вери мач biggrin.gif

Аватар
javor_vd

Мнение от javor_vd » 22 Май 2006 19:09

Аз бях на драга в Божурище, но никой не видях от форума (не че познавам много, много хората по физиономия).
Защитих честта на форума, като се пуснах се 2 пъти :thumbsup: с мойта Королка, но сам - да видя какво време ще дам sad.gif laugh.gif laugh.gif
Идиота дето държеше микрофона не знаеше каква кола е т'ва... ама той какво разбира от класически автомобили biggrin.gif
Ето и снимки wink.gif
Имаше един Range Rover който даде по-голямо време от мен, но въпреки това не ми стискаше съвсем да го пробам cool.gif

P.S. Абе мястото на тоя поуст май не е в темата за пружинките :whistle:
Прикачени файлове
Това не съм аз, а мой приятел, благодарение на когото тази кола е още в движение :-))))
Това не съм аз, а мой приятел, благодарение на когото тази кола е още в движение :-))))
Dsc00800.jpg (166.33 KiB) Преглеждано 3544 пъти
Dsc00797.jpg
Dsc00797.jpg (178.03 KiB) Преглеждано 3544 пъти
Dsc00796.jpg
Dsc00796.jpg (184.2 KiB) Преглеждано 3544 пъти
Dsc00795.jpg
Dsc00795.jpg (189.22 KiB) Преглеждано 3544 пъти
Dsc00794.jpg
Dsc00794.jpg (200.32 KiB) Преглеждано 3544 пъти
Toyota Corolla KE70, 4K, 1,3, '84

agent dust

Мнение от agent dust » 22 Май 2006 19:42

аз тази тойотка я видях и даже помислих че е ghost rider - той има подобна. ако знаех че си от форума щях да ти се обадя :thumbsup: имаше едно червено чудовище като стария корвет, мисля че беше някакъв форд, с огромни и много готини гуми, но времето му беше отчайващо - мисля че ти би и него happy.gif

Публикувай отговор