широкия завой от Надежда към Ломско - карам нормално(има трафик), влизам си на трета, чуквам газта за междинна и вкарвам 2-ра да вляза в завоя на скорост и добри обороти - изведнъж ми потъна педалът на газта, задницата литна, оборотите на прекъсвач както съм на 2-ра

как овладях колата не помня точно, но съм натиснал съединителя и с другия крак повдигнах газта да не държи дросела отворен - тва докато правех контри с воланът

отбих след завоя - гледам, че пружинката която връща тротъла се счупила - явно точно като съм чукнал газта за междинна - нямах представа че това се чупи, ама голяма беля щеше да стане - коли срещу мен и зад мен, а точно след завоя паркирани още. като се счупила пружинката и тротъла си останал отворен където е бил за последно - има втора пружинка, но тя не може да повдигне педалът на газта когато главната я няма.
докато сменяхме пружинката с един колега някакъв тръгнал да се набира и изпреварва отдясно колите, но погледът му забоден в пепелника

замалко да се надъни в мен, видя ме в последния момент, извади рефлекси на нинджа и кривна та мина на една-две педи от задната ми броня - добре че до него нямаше коли. ненормалници всякакви има
та да си проверявате пружинките на газта

аз нямах представа че точно там може да се счупи, но не е много приятно да се озовете в завой на 2-ра и газта да потъне до прекъсвач - то бива дрифт мания, ама само арабелите правят такива номера насред трафик.
ако някой разполага с оригинална(и нова!) пружинка за АЕ86 да свирка, че тази която сложих никак не ми харесва