Накладки и спирачни дискове
Накладки и спирачни дискове
Здравейте, аз съм най-новият член, много не съм наясно с темите още и дано не притесня някой с въпросите си, не съм разглеждал и много форуми по принцип. Горд собственик съм на Toyota Corolla 2000 m3 чист дизел 1994г. Искам да попитам каква тръбва да е дебелината на спирачните дискове, за да видя дали случайно не са за смяна и какви накладки ще ми препоръчате да си купя за предните колела, като имам в предвид че искам нещо средно като цена, да не са най-евтините, но и най-скъпите не мога да си позволя, макар че искам но ме е страх да не си взема ментета. Прочетох за Mintеx, но... просто прочетох не че нещо знам. В същност се появи шум в колелото, който е постоянен при движение, вдигнах на крик колата, завъртях колелото на ръка и видях, че задържа, при движение не загрява, но мисля че самия диск е по горещ от другия, шумът е като стържене и като натисна спирачката в движение, шумът се засилва и стърженето става много грубо, всъщност дали това е от накладките, но карам колата вече 35 000км, а преди това незнам кога са сменяни. Искам също да попитам, дисковете ми авсолютно гладки ли трябва да бъдат, защото на пипане като че ли имат леки вълни, нямам проблеми със спирането обаче. Благодаря предварително!