Загубен (откраднат) преден рег. номер

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
gunner
Обратна връзка:

Загубен (откраднат) преден рег. номер

Мнение от gunner » 05 Авг 2010 16:10

Здравейте колеги, имам въпрос относно изчезналият ми преден номер на колата. Значи, ходих до РПУ-то и обявих табелата за изчезнала, писах обяснения и т.н., а те ме пратиха на другия ден в КАТ за нови номера, но не ми издадоха никакво удостоверение за това, че съм без преден такъв. Та въпроса ми е, дали мога да карам колата само със задния номер и ако ме спре патрул, а те няма да пропуснат, ако ме видят, подлежа ли на някаква санкция. Имам ли право утре да отида на собствен ход до КАТ или ще трябва репатрак? unsure.gif
CARINA E 7A-FE

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 05 Авг 2010 16:14

Попринцип нямаш право да пътуваш така . Ама се направи на луд и си ходи . Най-много да почерпиш някой . Не знам ако те снима някоя камера само дали няма да стане проблем ?!?!?

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 05 Авг 2010 16:27

Щото полицая при който писах измънка нещо, че нямало да ми трябва удостоверение, защото задния номер си бил на мястото, а в КАТ щели да проверят в базата данни, че съм обявил табелата за изчезнала и нямало да искат друг документ, за да ми сменят номера. Ама после като попрочетох по някои форуми, хората пишат за некви страшни глоби, ако караш така. :censored:
CARINA E 7A-FE

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 05 Авг 2010 16:33

Аве с милицията ще се разбереш ама някоя камера ако те хване да не те нахендрят нещо ?!?!?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Авг 2010 18:26

Bass_Man написа:Аве с милицията ще се разбереш ама някоя камера ако те хване да не те нахендрят нещо ?!?!?
На 'чийй' номер ще го нахендрят laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

diver

Мнение от diver » 05 Авг 2010 19:24

slowtraveler написа:
Bass_Man написа:Аве с милицията ще се разбереш ама някоя камера ако те хване да не те нахендрят нещо ?!?!?
На 'чийй' номер ще го нахендрят laugh.gif laugh.gif laugh.gif
На задния предполагам laugh.gif laugh.gif laugh.gif

В тоя ред на мисли, тури задния отпред и ходи в КАТ.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Авг 2010 19:33

Задния номер не го пипай, че е пломбиран...
А за 'нахендрянето' - идеята ми беше : ако те заснемат отпред няма да знаят чия е колата.
Ако те заснемат отзад - имаш номер и няма как да знаят, че отпред нямаш номер ...
laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

diver

Мнение от diver » 05 Авг 2010 19:44

slowtraveler написа:Задния номер не го пипай, че е пломбиран...
А за 'нахендрянето' - идеята ми беше : ако те заснемат отпред няма да знаят чия е колата.
Ако те заснемат отзад - имаш номер и няма как да знаят, че отпред нямаш номер ...
laugh.gif
Тя пломбата е на номера нема ядове laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Изображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 05 Авг 2010 19:47

удостоверението ми за загубени документи-ми стана готово за 3-4 дни от рпу-то в което се случва кражбата/загубата....там се опитаха и за това да ми кажат че не ми трябва удостоверение-при положение,че трябва да го представя навсякъде по закон.

подписва се от началника на района,и затова не става веднага.

,но пък сега погледнах че при смяна на регистрация и липса на едната табела- могло и с саморъчно написана декларация в службата на кат.
http://www.kat.mvr.bg/regdoc.htm

diver

Re: ...

Мнение от diver » 05 Авг 2010 19:50

rudolf написа:удостоверението ми за загубени документи-ми стана готово за 3-4 дни от рпу-то в което се случва кражбата/загубата....там се опитаха и за това да ми кажат че не ми трябва удостоверение-при положение,че трябва да го представя навсякъде по закон.

подписва се от началника на района,и затова не става веднага.

,но пък сега погледнах че при смяна на регистрация и липса на едната табела- могло и с саморъчно написана декларация в службата на кат.
http://www.kat.mvr.bg/regdoc.htm
Да обаче без бележка от РПУ-то в КАТ искат ти праат АКТ, поне преди неколко години така се пробаха....и понеже в РПУ-то ги мързи та две невиждат (в понеделник викат ела сряда, сряда викат ела понеделник), търсих некой да напише АКТ с връзки....
Изображение

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 06 Авг 2010 08:14

... и като ти дадат новия номер, не забравяй да му сложиш поне един самонарезен винт, защото това защипване за черната рамка е много афиф раобта.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

diver

Мнение от diver » 06 Авг 2010 09:10

didak написа:... и като ти дадат новия номер, не забравяй да му сложиш поне един самонарезен винт, защото това защипване за черната рамка е много афиф раобта.
Винта не спира гепачите. Крадат ги номерата и ги слагат на коли с които после бутат/гепят, макар, че като видят винт, вероятно ще смъкнат от следващата вместо да се занимават с "глупости". Правилния подход е направо с нитачките.
Изображение

Аватар
Georgepetrov137

Мнение от Georgepetrov137 » 06 Авг 2010 10:26

Тази зима по време на наводненията имах същия проблем - загубих си предния номер. В РПУ-то ме накараха да попълня некакви работи и ми казаха довиждане. Та понеже пътувам всеки ден за работа до едно близко село немаше как да оставя колата (а и го загубих по пътя за селото та се надах да "изпадне" отнекъде) и си карах близо месец така без да имам хабер кво да правя unsure.gif . Докато един ден не ме спряха на връщане от работа и АЙДЕДАТИПИШЕМЕ АКТ ЧЕ КАРАШ БЕЗ НОМЕР! Викам и аджиба как ще ми пишете ама се оказа че не може да се кара и метър без предна табела!!! :) и обещах тържествено да отида веднага в КАТ. след 500м пак ме спряха (то този мой късмет...) и същата песен, ама що са ме били пуснале преди това без акт. Изпях си същата песен и мина номера. Та така на другия ден отидох в КАТ и за 30 мин си смених номерата с талона срещу 70 лв и се свърши! :thumbsup:
Та идеята ми е че наистина не може да се кара без табела, но никой нема нищо да ти каже за това че отиваш към КАТ да я сменяш, требва да са големо идиот полицайте:) Достатъчно е номера да е обявен за изчезнал в РПУ-то, но за това не дават никаква бележка.
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 06 Авг 2010 10:31

Правиш си една табела на компа, разпечатваш я, ламинат, после я слагаш на таблото - точно до табелата "Превоз за собствена сметка" и мааш гащи. biggrin.gif

Чакайте сега да си вида моя номер дали е занитен, че ме хвана страх.... biggrin.gif

mitoko

Мнение от mitoko » 06 Авг 2010 10:33

тва много модерно да се губят предни номера за 3 месеца намерих 2 единия направо си изпадна пред очите ми от един ЕМел
другия го намерих на тротоара и го закачих на един знак biggrin.gif

Публикувай отговор