Загубен (откраднат) преден рег. номер
Загубен (откраднат) преден рег. номер
Здравейте колеги, имам въпрос относно изчезналият ми преден номер на колата. Значи, ходих до РПУ-то и обявих табелата за изчезнала, писах обяснения и т.н., а те ме пратиха на другия ден в КАТ за нови номера, но не ми издадоха никакво удостоверение за това, че съм без преден такъв. Та въпроса ми е, дали мога да карам колата само със задния номер и ако ме спре патрул, а те няма да пропуснат, ако ме видят, подлежа ли на някаква санкция. Имам ли право утре да отида на собствен ход до КАТ или ще трябва репатрак? 

CARINA E 7A-FE
Щото полицая при който писах измънка нещо, че нямало да ми трябва удостоверение, защото задния номер си бил на мястото, а в КАТ щели да проверят в базата данни, че съм обявил табелата за изчезнала и нямало да искат друг документ, за да ми сменят номера. Ама после като попрочетох по някои форуми, хората пишат за некви страшни глоби, ако караш така. 

CARINA E 7A-FE
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
На 'чийй' номер ще го нахендрят laugh.gif laugh.gif laugh.gifBass_Man написа:Аве с милицията ще се разбереш ама някоя камера ако те хване да не те нахендрят нещо ?!?!?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
На задния предполагам laugh.gif laugh.gif laugh.gifslowtraveler написа:На 'чийй' номер ще го нахендрят laugh.gif laugh.gif laugh.gifBass_Man написа:Аве с милицията ще се разбереш ама някоя камера ако те хване да не те нахендрят нещо ?!?!?
В тоя ред на мисли, тури задния отпред и ходи в КАТ.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Задния номер не го пипай, че е пломбиран...
А за 'нахендрянето' - идеята ми беше : ако те заснемат отпред няма да знаят чия е колата.
Ако те заснемат отзад - имаш номер и няма как да знаят, че отпред нямаш номер ...
laugh.gif
А за 'нахендрянето' - идеята ми беше : ако те заснемат отпред няма да знаят чия е колата.
Ако те заснемат отзад - имаш номер и няма как да знаят, че отпред нямаш номер ...
laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Тя пломбата е на номера нема ядове laugh.gif laugh.gif laugh.gifslowtraveler написа:Задния номер не го пипай, че е пломбиран...
laugh.gif

...
удостоверението ми за загубени документи-ми стана готово за 3-4 дни от рпу-то в което се случва кражбата/загубата....там се опитаха и за това да ми кажат че не ми трябва удостоверение-при положение,че трябва да го представя навсякъде по закон.
подписва се от началника на района,и затова не става веднага.
,но пък сега погледнах че при смяна на регистрация и липса на едната табела- могло и с саморъчно написана декларация в службата на кат.
http://www.kat.mvr.bg/regdoc.htm
,но пък сега погледнах че при смяна на регистрация и липса на едната табела- могло и с саморъчно написана декларация в службата на кат.
Re: ...
Да обаче без бележка от РПУ-то в КАТ искат ти праат АКТ, поне преди неколко години така се пробаха....и понеже в РПУ-то ги мързи та две невиждат (в понеделник викат ела сряда, сряда викат ела понеделник), търсих некой да напише АКТ с връзки....rudolf написа:удостоверението ми за загубени документи-ми стана готово за 3-4 дни от рпу-то в което се случва кражбата/загубата....там се опитаха и за това да ми кажат че не ми трябва удостоверение-при положение,че трябва да го представя навсякъде по закон.

Винта не спира гепачите. Крадат ги номерата и ги слагат на коли с които после бутат/гепят, макар, че като видят винт, вероятно ще смъкнат от следващата вместо да се занимават с "глупости". Правилния подход е направо с нитачките.didak написа:... и като ти дадат новия номер, не забравяй да му сложиш поне един самонарезен винт, защото това защипване за черната рамка е много афиф раобта.

- Georgepetrov137
Тази зима по време на наводненията имах същия проблем - загубих си предния номер. В РПУ-то ме накараха да попълня некакви работи и ми казаха довиждане. Та понеже пътувам всеки ден за работа до едно близко село немаше как да оставя колата (а и го загубих по пътя за селото та се надах да "изпадне" отнекъде) и си карах близо месец така без да имам хабер кво да правя
. Докато един ден не ме спряха на връщане от работа и АЙДЕДАТИПИШЕМЕ АКТ ЧЕ КАРАШ БЕЗ НОМЕР! Викам и аджиба как ще ми пишете ама се оказа че не може да се кара и метър без предна табела!!!
и обещах тържествено да отида веднага в КАТ. след 500м пак ме спряха (то този мой късмет...) и същата песен, ама що са ме били пуснале преди това без акт. Изпях си същата песен и мина номера. Та така на другия ден отидох в КАТ и за 30 мин си смених номерата с талона срещу 70 лв и се свърши!
Та идеята ми е че наистина не може да се кара без табела, но никой нема нищо да ти каже за това че отиваш към КАТ да я сменяш, требва да са големо идиот полицайте:) Достатъчно е номера да е обявен за изчезнал в РПУ-то, но за това не дават никаква бележка.

Та идеята ми е че наистина не може да се кара без табела, но никой нема нищо да ти каже за това че отиваш към КАТ да я сменяш, требва да са големо идиот полицайте:) Достатъчно е номера да е обявен за изчезнал в РПУ-то, но за това не дават никаква бележка.
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път