Yaris спирачки?
Yaris спирачки?
Забелязах, че на Яриса ми спирачката има няколко сантиметра празен ход. Не е бог знае какъв проблем като свикнеш, но се чудя дали и при някой друг не се получава същото. Колата е чисто нова, от самото начало си беше така.
Американски форум- питаш и ти отговарят.
Руски форум- питаш и ти задават въпрос.
Български форум- питаш и всички започват да ти обясняват колко си тъп.
Руски форум- питаш и ти задават въпрос.
Български форум- питаш и всички започват да ти обясняват колко си тъп.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
При всички автомобили е така, не е нормално да няма празен ход.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Re: Yaris спирачки?
Няколко сантиметра си е доста голям празен ход ,ако го има при изгасен мотор значи има проблем.Тъй като на яриса задните спирачки са с барабан ,понякога механизма ,който регулира свободния ход на накладките спича.Така след време като се поизносят малко се получава празен ход .Lena написа:Забелязах, че на Яриса ми спирачката има няколко сантиметра празен ход. Не е бог знае какъв проблем като свикнеш, но се чудя дали и при някой друг не се получава същото. Колата е чисто нова, от самото начало си беше така.
Това се проверява лесно,като дръпнеш ръчната ,ако не държи или хваща много горе ,значи трябва да се регулират задните накладки.
Също можеш да видиш дали празния ход намалява при опъната ръчна.
От като си купих авенсиса като нов си има доста голям празен ход спирачката, но мисля че е ОК. Само че хора, които не са свикнали, се шашкат като ми катат колата. Примерно баща ми дето на астрата му само да докоснеш педала на спирачката и кове. Мен пък неговата спирачка не ме кефи, защото не можеш да я дозираш плавно.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007