Yaris спирачки?

Lena

Yaris спирачки?

Мнение от Lena » 01 Авг 2010 09:30

Забелязах, че на Яриса ми спирачката има няколко сантиметра празен ход. Не е бог знае какъв проблем като свикнеш, но се чудя дали и при някой друг не се получава същото. Колата е чисто нова, от самото начало си беше така.
Американски форум- питаш и ти отговарят.
Руски форум- питаш и ти задават въпрос.
Български форум- питаш и всички започват да ти обясняват колко си тъп.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 01 Авг 2010 10:22

При всички автомобили е така, не е нормално да няма празен ход.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Re: Yaris спирачки?

Мнение от diesel_power » 01 Авг 2010 12:35

Lena написа:Забелязах, че на Яриса ми спирачката има няколко сантиметра празен ход. Не е бог знае какъв проблем като свикнеш, но се чудя дали и при някой друг не се получава същото. Колата е чисто нова, от самото начало си беше така.
Няколко сантиметра си е доста голям празен ход ,ако го има при изгасен мотор значи има проблем.Тъй като на яриса задните спирачки са с барабан ,понякога механизма ,който регулира свободния ход на накладките спича.Така след време като се поизносят малко се получава празен ход .

Това се проверява лесно,като дръпнеш ръчната ,ако не държи или хваща много горе ,значи трябва да се регулират задните накладки.
Също можеш да видиш дали празния ход намалява при опъната ръчна.

Nixter

Мнение от Nixter » 01 Авг 2010 13:32

От като си купих авенсиса като нов си има доста голям празен ход спирачката, но мисля че е ОК. Само че хора, които не са свикнали, се шашкат като ми катат колата. Примерно баща ми дето на астрата му само да докоснеш педала на спирачката и кове. Мен пък неговата спирачка не ме кефи, защото не можеш да я дозираш плавно.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 02 Авг 2010 01:06

Трябва да си има празен ход и след това лека полека да стиска . Вече по мануалчетата си пише колко трябва да е нормално .

Публикувай отговор