дали да си купя новата корола 1.6 дайте съвет

COROLL4O

дали да си купя новата корола 1.6 дайте съвет

Мнение от COROLL4O » 05 Май 2010 08:42

дайте мнения за тази кола разход ,цени на обслужване и резервни части

Аватар
Proff

Мнение от Proff » 05 Май 2010 18:14

Нали ще е нова? Какви резервни части? Позитиви: Голяма кола - вози добре, по-добре от Авенсис 2. По-стабила. По-лек волан. По-добри спирачки. Отличен разход - 9-9.5 л/100 в града. Пъргава. Негативи:Много мека ламарита, която се криви от всяко докосване на врата на съседен автомобил. Малко кекаво е направен интериора - скъркат, тракат някой елементи. При макс. назад предните седалки няма място за задния. Всяка песачинка от гумите се чува (много)! Много слабо лаково покритие. От липсата на кора под двигателя котките се топлят на двигателя и... става доста грозна гледка. В допълнение, при мен,една е мяукала и глутница кучета се помъчиха да я хванат! Познай на какво заприличаха калниците и предния капак?

Като цяло - оценка по цена/качество и слагам: мн.добър 4,5
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.
Изображение

muf

Мнение от muf » 05 Май 2010 19:03

Разход
извънградско
зима - около 7
пролятл, лято есен - 5.9-6.3 взависимост
Градско - около 9, но зависи от града
Обслужването не е скъпо - смяна на масло с филтър 130 лв
Возия - добра
Мотора е най-доброто нещо в колата - пъргав, доста бърз за 1.6
Интериора е добър, има поскърцващи по паваж неща, но съм виждал и доста по-страшни случаи. Не се драска лесно,
Може да се иска още от превключването на скоростите, не е много зле,но задната си иска чалъм.
Боята и лака са тънки, но в тоя клас всички са така. Аз си сложих предпазни лайсни за 150 лева и нямам проблеми със съседни паркирали коли на гороломници.

Струва си да я купиш, но задължително хвани промоцията сега май почват от 28 000.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 05 Май 2010 22:58

Какво имате впредвид, че лаковото покритие е слабо и тънко вие двамата, колеги?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 05 Май 2010 23:04

Proff написа:: Голяма кола - вози добре, по-добре от Авенсис 2.
Яаааааа, вярно ли?! unsure.gif
А, колкото до лака, не ми е направило такова впечатление? Полирал съм три черни. Лакът си е като на всички останали. :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 06 Май 2010 00:08

Kiki написа:А, колкото до лака, не ми е направило такова впечатление? Полирал съм три черни. Лакът си е като на всички останали. :thumbsup:
Ае брат, те на тия дет са ги имали преди, лака е бил 6-7см, така че всичко друго е тънко вече laugh.gif А Авенсиса е на листови ресьори и е като каруца почти ....

..........Накъде летим бате................ rolleyes.gif :whistle:

Аватар
Proff

Мнение от Proff » 06 Май 2010 15:15

LEXUS написа:Какво имате впредвид, че лаковото покритие е слабо и тънко вие двамата, колеги?
Драска се и от нищо! Важи и за Авенсис-а - под боята е ламарина (при Ауди не е така!!!).

В отговор на другите - да, от личен опит мога да кажа, че Авенсис 2 вози една идея по-твърдо от Корола и е по-нестабилен от нея, особено в дълъг завой! Поне моят беше такъв (от нов) - гуми 205 / 55 / 16" и двете.
Toyota New Corolla
Изображение

петър

Мнение от петър » 06 Май 2010 15:48

Да и на лекса е така,целия преден капак ми е на "дупчици",гледах скоро и една равка(нова) до нас и тя бе така за няма 3 месеца,е не толкова много колкото при мен.Не знам защо така,а пък др.е и въпроса че при нас не хвърлят пясък ами направо чакъл през зимата:)))).

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 06 Май 2010 18:21

Proff написа: Драска се и от нищо! Важи и за Авенсис-а - под боята е ламарина (при Ауди не е така!!!).
При кое Ауди ве колега А1 или R8 ?
BTW: абсолютно съм убеден , че и при RR не е така !

Аватар
Proff

Мнение от Proff » 06 Май 2010 18:56

Bass_Man написа:
Proff написа: Драска се и от нищо! Важи и за Авенсис-а - под боята е ламарина (при Ауди не е така!!!).
При кое Ауди ве колега А1 или R8 ?
BTW: абсолютно съм убеден , че и при RR не е така !
При А4 сто процента има един светло сив грунд под боята! По бронята и предния капак щетите от камъчки са в пъти по-малко от тези по тойотите ми. Може и да е от аеродинамика, но... не ми се вярва. За това как ги боядисват новите тойоти... може да дръпнеш уплътнителя на вратите и да видиш, че е сложен в/у гола поцинкована ламарина с режещи ръбове! Евтин автомобил! Не съм казал, че е лош за цената си! Няма какво да спорим... момчето се интересува от Корола... пиша какво съм видял от английския ми Авенсис и японската Корола! Все коли след 2006г.

Не желая да споря с никого!
Toyota New Corolla
Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 06 Май 2010 19:17

Така де ! Най-евтиното А4 с ДДС е 48,593лв. по тази ценова листа :
http://www.audi.bg/files/bg/element/fil ... 10_web.pdf

Иначе в момента почти всички автомобили в ниския клас са с доста слаба боя . Но това се обуславя и от факта , че всички бои вече са водоразтворими и/или екологични . Иначе едно пребоядисване с "качествена" боя би оправило нещата но уви това не се случва .
Принципно на по-скъпи автомобили или по-специализирани независимо от качествата на боята се слага прозрачно фолио на всички чувствителни места . Но може да си го сложите допълнително . Аз имам такова дори и на дъртата Супра отстрани пред раздувките на задните калници независимо , че тя е с антикорозионно покритие под боята и е със "стара" и "хубава" боя .

BTW: мисля си , че лепенето на фолио било прозрачно или с някакъв цвят ще става все по-популярно .

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 06 Май 2010 21:11

Me4oKyX написа:
Kiki написа:А, колкото до лака, не ми е направило такова впечатление? Полирал съм три черни. Лакът си е като на всички останали. :thumbsup:
Ае брат, те на тия дет са ги имали преди, лака е бил 6-7см, така че всичко друго е тънко вече laugh.gif А Авенсиса е на листови ресьори и е като каруца почти ....

Не ве брат. Те и листовите ресьори са ги махнали!
Оставири са го само на гумени тампони и то от онази твърдата гума! cool.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 06 Май 2010 22:20

Ако имаш пари-купи си.Бомба са.С 1.4 дизел един колега за 11 мес. врътна 96 000 км.Обслужване,предни накладки,4 зимни гуми и нафта.Има в Румъния търговска деиност и моста го минава по 4 пъти на ден.Направо я разпиля от търкаляне.А-и заден ляв мигач,ама не му изгоряла крушката,а само се разместила.

rastureniq

Мнение от rastureniq » 07 Май 2010 23:50

Kiki написа:
Me4oKyX написа:

По този повод искам да попитам има ли разлика в окачването на базовият модел сиреч най-евтиният и това на del sol ипзълнение при Toyota Avensis 2??
Питам защото ми направи впечетление разликата м/у гумите и калниците на базовото изпълнение беше по-малко от моята del sol качени на еднакви гуми 205/55 16.Карах 2 Тоyoti базисни и разлика не осетих с моята, но все пак по-малкото разстояние м/у гумите и калниците беше очевидно.Майстора който беше с мен каза, че окачването си е добре и ако, не бяха се правили на тарикати да въртят километража щях да си взема базистната заради цената ....

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 10 Май 2010 10:37

rastureniq написа:
Kiki написа:
Me4oKyX написа:

По този повод искам да попитам има ли разлика в окачването на базовият модел сиреч най-евтиният и това на del sol ипзълнение при Toyota Avensis 2??
Питам защото ми направи впечетление разликата м/у гумите и калниците на базовото изпълнение беше по-малко от моята del sol качени на еднакви гуми 205/55 16.Карах 2 Тоyoti базисни и разлика не осетих с моята, но все пак по-малкото разстояние м/у гумите и калниците беше очевидно.Майстора който беше с мен каза, че окачването си е добре и ако, не бяха се правили на тарикати да въртят километража щях да си взема базистната заради цената ....
Не може да има разлика в окачването.
Разликата в различните изпълнения на Авенсис 2 е само в оборудването с екстри.
Може този Авенсис, който си видял да е бил по-натоварен. :thumbsup:

Публикувай отговор