дали да си купя новата корола 1.6 дайте съвет
COROLL4O
Мнение от Proff » 05 Май 2010 18:14
Като цяло - оценка по цена/качество и слагам: мн.добър 4,5
Proff
Мнение от muf » 05 Май 2010 19:03
извънградско
зима - около 7
пролятл, лято есен - 5.9-6.3 взависимост
Градско - около 9, но зависи от града
Обслужването не е скъпо - смяна на масло с филтър 130 лв
Возия - добра
Мотора е най-доброто нещо в колата - пъргав, доста бърз за 1.6
Интериора е добър, има поскърцващи по паваж неща, но съм виждал и доста по-страшни случаи. Не се драска лесно,
Може да се иска още от превключването на скоростите, не е много зле,но задната си иска чалъм.
Боята и лака са тънки, но в тоя клас всички са така. Аз си сложих предпазни лайсни за 150 лева и нямам проблеми със съседни паркирали коли на гороломници.
Струва си да я купиш, но задължително хвани промоцията сега май почват от 28 000.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
muf
LEXUS
Kiki
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 06 Май 2010 00:08
Ае брат, те на тия дет са ги имали преди, лака е бил 6-7см, така че всичко друго е тънко вече laugh.gif А Авенсиса е на листови ресьори и е като каруца почти ....Kiki написа:А, колкото до лака, не ми е направило такова впечатление? Полирал съм три черни. Лакът си е като на всички останали.
..........Накъде летим бате................

Me4oKyX
Мнение от Proff » 06 Май 2010 15:15
Драска се и от нищо! Важи и за Авенсис-а - под боята е ламарина (при Ауди не е така!!!).LEXUS написа:Какво имате впредвид, че лаковото покритие е слабо и тънко вие двамата, колеги?
В отговор на другите - да, от личен опит мога да кажа, че Авенсис 2 вози една идея по-твърдо от Корола и е по-нестабилен от нея, особено в дълъг завой! Поне моят беше такъв (от нов) - гуми 205 / 55 / 16" и двете.
Proff
Мнение от петър » 06 Май 2010 15:48
петър
Bass_Man
Мнение от Proff » 06 Май 2010 18:56
При А4 сто процента има един светло сив грунд под боята! По бронята и предния капак щетите от камъчки са в пъти по-малко от тези по тойотите ми. Може и да е от аеродинамика, но... не ми се вярва. За това как ги боядисват новите тойоти... може да дръпнеш уплътнителя на вратите и да видиш, че е сложен в/у гола поцинкована ламарина с режещи ръбове! Евтин автомобил! Не съм казал, че е лош за цената си! Няма какво да спорим... момчето се интересува от Корола... пиша какво съм видял от английския ми Авенсис и японската Корола! Все коли след 2006г.Bass_Man написа:При кое Ауди ве колега А1 или R8 ?Proff написа: Драска се и от нищо! Важи и за Авенсис-а - под боята е ламарина (при Ауди не е така!!!).
BTW: абсолютно съм убеден , че и при RR не е така !
Не желая да споря с никого!
Proff
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 06 Май 2010 19:17
http://www.audi.bg/files/bg/element/fil ... 10_web.pdf
Иначе в момента почти всички автомобили в ниския клас са с доста слаба боя . Но това се обуславя и от факта , че всички бои вече са водоразтворими и/или екологични . Иначе едно пребоядисване с "качествена" боя би оправило нещата но уви това не се случва .
Принципно на по-скъпи автомобили или по-специализирани независимо от качествата на боята се слага прозрачно фолио на всички чувствителни места . Но може да си го сложите допълнително . Аз имам такова дори и на дъртата Супра отстрани пред раздувките на задните калници независимо , че тя е с антикорозионно покритие под боята и е със "стара" и "хубава" боя .
BTW: мисля си , че лепенето на фолио било прозрачно или с някакъв цвят ще става все по-популярно .
Bass_Man
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Мнение от Kiki » 06 Май 2010 21:11
Не ве брат. Те и листовите ресьори са ги махнали!Me4oKyX написа:Ае брат, те на тия дет са ги имали преди, лака е бил 6-7см, така че всичко друго е тънко вече laugh.gif А Авенсиса е на листови ресьори и е като каруца почти ....Kiki написа:А, колкото до лака, не ми е направило такова впечатление? Полирал съм три черни. Лакът си е като на всички останали.
..........Накъде летим бате................![]()
Оставири са го само на гумени тампони и то от онази твърдата гума!

Kiki
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 06 Май 2010 22:20
nowyaris
-
Мнение от rastureniq » 07 Май 2010 23:50
По този повод искам да попитам има ли разлика в окачването на базовият модел сиреч най-евтиният и това на del sol ипзълнение при Toyota Avensis 2??Kiki написа:Не ве брат. Те и листовите ресьори са ги махнали!Me4oKyX написа:Ае брат, те на тия дет са ги имали преди, лака е бил 6-7см, така че всичко друго е тънко вече laugh.gif А Авенсиса е на листови ресьори и е като каруца почти ....Kiki написа:А, колкото до лака, не ми е направило такова впечатление? Полирал съм три черни. Лакът си е като на всички останали.
Питам защото ми направи впечетление разликата м/у гумите и калниците на базовото изпълнение беше по-малко от моята del sol качени на еднакви гуми 205/55 16.Карах 2 Тоyoti базисни и разлика не осетих с моята, но все пак по-малкото разстояние м/у гумите и калниците беше очевидно.Майстора който беше с мен каза, че окачването си е добре и ако, не бяха се правили на тарикати да въртят километража щях да си взема базистната заради цената ....
rastureniq
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Мнение от Kiki » 10 Май 2010 10:37
Не може да има разлика в окачването.rastureniq написа:По този повод искам да попитам има ли разлика в окачването на базовият модел сиреч най-евтиният и това на del sol ипзълнение при Toyota Avensis 2??Kiki написа:Не ве брат. Те и листовите ресьори са ги махнали!Me4oKyX написа:
Ае брат, те на тия дет са ги имали преди, лака е бил 6-7см, така че всичко друго е тънко вече laugh.gif А Авенсиса е на листови ресьори и е като каруца почти ....
Питам защото ми направи впечетление разликата м/у гумите и калниците на базовото изпълнение беше по-малко от моята del sol качени на еднакви гуми 205/55 16.Карах 2 Тоyoti базисни и разлика не осетих с моята, но все пак по-малкото разстояние м/у гумите и калниците беше очевидно.Майстора който беше с мен каза, че окачването си е добре и ако, не бяха се правили на тарикати да въртят километража щях да си взема базистната заради цената ....
Разликата в различните изпълнения на Авенсис 2 е само в оборудването с екстри.
Може този Авенсис, който си видял да е бил по-натоварен.

Kiki
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru