Тойота авенсис комби '98 1.6 - няма мощност
Тойота авенсис комби '98 1.6 - няма мощност
Вече минах около 20 000 км и реших да споделя проблема който ме тормози. Не си падам състезател и затова съм си взел надежден семеем автомобил. Но проблем се появява когато все пак реша да изпревара някой който се тътри пред мен. Например ако някой пред мен кара с 70-80 км/ч. , превключвам на 3-та и натискам газта до край.... колата започва да ускорява бавно и изпреварванията са доста рискови. Нямам много опит с колите, карал съм пежо 406 комби дизел 110 коня и VW Passat комби дизел 110 коня и трябва да ви кажа че разлката е огромна. На този двигател (4A-FE) също му дават 110 коня. Не мога да разбера проблем ли имам с двигателя или тези автомобили са си такива?
Вднъж го тествах за ускорение 0-100км, празен и при лек наклон ндолу (на магистрала Тракия в посока софия, последната права отсечка преди околовръстното) даде ми 13.2 сек като на 1-ва дигнах 55км а на втора 100. На първа скорост се усеща качване на мощноста при около 3000 об/мин. и още веднъж при около 4200 оборота. (На 3-та скорост не мога да осета такова нещо). Ето и някои други особености които съм забелязал:
1. когато е студено времето забелязвам че излиза доста пара от ауспуха дори когато колата е загряла (например когато се движа нормално с 80-90 км. в огледалото мога да видя парата).
2. Забелязва се леко придърпване в интервала 1500-2000 оборота.
3. Когато е студен двигателя при потегляне, при около 1600-1800 оборота двигателя прекъсва и не може да мине тези обороти (интересното е 4е това се случва само когато вънната температура е между 8 - 15 градуса, лятото и зимата този проблем го няма).
Смених катализатора с резонансно гърне, но разлика няма...
4. При празен ход има леко колебание на оборотите в интервал 620 - 780 оборота.
Всичко това го забелязах когато взех колата и до сега няма нито подобрение нито влошаване.
Ще бъда благодарен ако някой сподели впечатления за тези автомобили и ми каже какъв би могъл да бъде проблема или просо този двигател си е доста муден...
Вднъж го тествах за ускорение 0-100км, празен и при лек наклон ндолу (на магистрала Тракия в посока софия, последната права отсечка преди околовръстното) даде ми 13.2 сек като на 1-ва дигнах 55км а на втора 100. На първа скорост се усеща качване на мощноста при около 3000 об/мин. и още веднъж при около 4200 оборота. (На 3-та скорост не мога да осета такова нещо). Ето и някои други особености които съм забелязал:
1. когато е студено времето забелязвам че излиза доста пара от ауспуха дори когато колата е загряла (например когато се движа нормално с 80-90 км. в огледалото мога да видя парата).
2. Забелязва се леко придърпване в интервала 1500-2000 оборота.
3. Когато е студен двигателя при потегляне, при около 1600-1800 оборота двигателя прекъсва и не може да мине тези обороти (интересното е 4е това се случва само когато вънната температура е между 8 - 15 градуса, лятото и зимата този проблем го няма).
Смених катализатора с резонансно гърне, но разлика няма...
4. При празен ход има леко колебание на оборотите в интервал 620 - 780 оборота.
Всичко това го забелязах когато взех колата и до сега няма нито подобрение нито влошаване.
Ще бъда благодарен ако някой сподели впечатления за тези автомобили и ми каже какъв би могъл да бъде проблема или просо този двигател си е доста муден...
Последно промяна от deyan на 10 Окт 2009 23:24, променено общо 1 път.
Imam syhtia dvigatel i si vyrvi mnogo dobre uskoriava syhto dobre za tozi klas dvigatel .Za oborotite 4e igraiat na prazen hod v tozi diapazon sie syhto normalno tova moje da byde ot kalpav benzin ili dori kogato vklu4ih miga4a syhto igraiat .Po otnohenieto parite otzad sie syhto nomalno kokato vremeto e studeno pri vsiaka kola e taka
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Тойота авенсис комби '98 1.6 - няма мощност
И при мен е същото със седан. На подобен въпрос ми отговориха, че не умея да карам. Затова с тази си карам кротко, като най примерен шофьор.deyan написа: ако някой пред мен кара с 70-80 км/ч. , превключвам на 3-та и натискам газта до край.... колата започва да ускорява бавно и изпреварванията са доста рискови..
-
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Bass_Man написа:Ами кога за последно са менявани консумативите по запалителната , горивната и газоразпределителната система ? От там трябва да започнеш за да се посъживи колата .

А аз се чудя защо миналата година колата добре вървеше, а тази не иска. От 2.5г, освен накладки и масло скорости, нищо не е сменяно.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
преди да свяла катоализатора, когато я настъпвах започваше да мирише на изгоряло, сега катилазатора си е още в мен, не ми се струва да е запушен защото като погледна към лампата се вижда от другата страна светлината, но пък го свалих защото на прегледа като ми мереха газовете, онзи нищо не можа да премери, карашеме да вдигам оборотите до 4000 - 5000 и нищо не отчиташе и всъщност той ми каза че ми е запушен... Сега го разгледах по-добре и от хилядите малки квадратчета само 5 са запушени...
Според мен е некачествен бензин и /или запушен горивен филтър. На бензиновата помпа, която се намира в резервоара под задната седалка също има едно входящо чорапче, което се затлачва! Моята си рови асфалта и се държи, мисля нормално за 110-те си коня. Е смених бензинова помпа заради некачествен бензин и от тогава само най-доброто!
-
Здравейте, колеги .. аз съм собственик на тоуота карина е 4а-fe 115hp и насам от около половин година имам същия проблем.. водил съм я на диагностика и нямаше никакви грешки сменям си редовно всички консумативи.
От скоро даже ми прави впечатление, че ако искам да тръгна рязко не превърта и гуми а преди си спомням че просто си давам рязко гас и колкото си иска
почнаха да ми минават мисли през главата че може да няма компресиа ходих мериха ми компресиа 11.5 сичко точно грам масло не ми пипа ... скоро се серих може ли да са ми запушени гарнетата гледам на тях си пише тоуота изглежда са оригиналните.
От скоро даже ми прави впечатление, че ако искам да тръгна рязко не превърта и гуми а преди си спомням че просто си давам рязко гас и колкото си иска

- martod
Re: Тойота авенсис комби '98 1.6 - няма мощност
Проблема ти е най вече психологически... biggrin.gifdeyan написа: Например ако някой пред мен кара с 70-80 км/ч. , превключвам на 3-та и натискам газта до край.... колата започва да ускорява бавно и изпреварванията са доста рискови. Нямам много опит с колите, карал съм пежо 406 комби дизел 110 коня и VW Passat комби дизел 110 коня и трябва да ви кажа че разлката е огромна. На този двигател (4A-FE) също му дават 110 коня. Не мога да разбера проблем ли имам с двигателя или тези автомобили са си такива?
Много лоша база за сравнения имаш и за това ти се струва, че тази кола не върви, а истината е че другите две с които сравняваш, вървят много повече...
Особено при примера който си дал, на доускорение (Басман твърди че няма такова животно

Има такава тема от 15-16 страници

За да имаш същият вървеж, като Пасата и Пежото, ти трябва бензинова кола с мощност от порядъка на 130-140 коня...
Така че си карай колата и не я рови много, да не вземе да се размирише на края...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....