Тойота авенсис комби '98 1.6 - няма мощност
Тойота авенсис комби '98 1.6 - няма мощност
Вече минах около 20 000 км и реших да споделя проблема който ме тормози. Не си падам състезател и затова съм си взел надежден семеем автомобил. Но проблем се появява когато все пак реша да изпревара някой който се тътри пред мен. Например ако някой пред мен кара с 70-80 км/ч. , превключвам на 3-та и натискам газта до край.... колата започва да ускорява бавно и изпреварванията са доста рискови. Нямам много опит с колите, карал съм пежо 406 комби дизел 110 коня и VW Passat комби дизел 110 коня и трябва да ви кажа че разлката е огромна. На този двигател (4A-FE) също му дават 110 коня. Не мога да разбера проблем ли имам с двигателя или тези автомобили са си такива?
Вднъж го тествах за ускорение 0-100км, празен и при лек наклон ндолу (на магистрала Тракия в посока софия, последната права отсечка преди околовръстното) даде ми 13.2 сек като на 1-ва дигнах 55км а на втора 100. На първа скорост се усеща качване на мощноста при около 3000 об/мин. и още веднъж при около 4200 оборота. (На 3-та скорост не мога да осета такова нещо). Ето и някои други особености които съм забелязал:
1. когато е студено времето забелязвам че излиза доста пара от ауспуха дори когато колата е загряла (например когато се движа нормално с 80-90 км. в огледалото мога да видя парата).
2. Забелязва се леко придърпване в интервала 1500-2000 оборота.
3. Когато е студен двигателя при потегляне, при около 1600-1800 оборота двигателя прекъсва и не може да мине тези обороти (интересното е 4е това се случва само когато вънната температура е между 8 - 15 градуса, лятото и зимата този проблем го няма).
Смених катализатора с резонансно гърне, но разлика няма...
4. При празен ход има леко колебание на оборотите в интервал 620 - 780 оборота.
Всичко това го забелязах когато взех колата и до сега няма нито подобрение нито влошаване.
Ще бъда благодарен ако някой сподели впечатления за тези автомобили и ми каже какъв би могъл да бъде проблема или просо този двигател си е доста муден...
Вднъж го тествах за ускорение 0-100км, празен и при лек наклон ндолу (на магистрала Тракия в посока софия, последната права отсечка преди околовръстното) даде ми 13.2 сек като на 1-ва дигнах 55км а на втора 100. На първа скорост се усеща качване на мощноста при около 3000 об/мин. и още веднъж при около 4200 оборота. (На 3-та скорост не мога да осета такова нещо). Ето и някои други особености които съм забелязал:
1. когато е студено времето забелязвам че излиза доста пара от ауспуха дори когато колата е загряла (например когато се движа нормално с 80-90 км. в огледалото мога да видя парата).
2. Забелязва се леко придърпване в интервала 1500-2000 оборота.
3. Когато е студен двигателя при потегляне, при около 1600-1800 оборота двигателя прекъсва и не може да мине тези обороти (интересното е 4е това се случва само когато вънната температура е между 8 - 15 градуса, лятото и зимата този проблем го няма).
Смених катализатора с резонансно гърне, но разлика няма...
4. При празен ход има леко колебание на оборотите в интервал 620 - 780 оборота.
Всичко това го забелязах когато взех колата и до сега няма нито подобрение нито влошаване.
Ще бъда благодарен ако някой сподели впечатления за тези автомобили и ми каже какъв би могъл да бъде проблема или просо този двигател си е доста муден...
Последно промяна от deyan на 10 Окт 2009 23:24, променено общо 1 път.