Здравейте!
Както ще забележете това ми е първия пост.
Имам нужда от мнения.
Съвсем скоро ще ставам собственик на тойота авнсис 2.2 д4д 150 2009 (фейслифт). Интерисуват ме няколко неща по покупката.
Първото нещо е относно застраховката - къде? защо?
Видях че има такави теми за застраховките но ми трябва актуална информация. Видях изказвания от рода на Булстрад вече маркират при кейт а преди са маркирали при Левинс(левинс пазели колите на булстрад) а кейт били боза. Някакви такива работи - както се казва "от кухнята" ако мога така да се изразя.
За застраховката - относно щети и сигурност. къде ?
По принцип аз съм се насочил към Армеец.
Незнам дали е от значение но аз съм от Варна.
Другото нещо е впечатления за колата. Макар че е малко късно защото вече съм я капарилал, но все пак ще хувабо да прочета някое хубаво нещо и да се дообедя че няма да съжелявам.
Това е.
Надявам се да получа отговори на въпросите ми.
Благодаря
Здравейте! Имам нужда от мнение.
-
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Добре дошъл.
Ако купуваш колата на лизинг, лизингодателя ще ти предложи конкретни застрахователи, между които да избираш.
Това е така, защото до момента, в който изплатиш колата изцяло колата не е твоя собственост...
Ти само плащаш застраховката.
Моята е в Уника. Миналия месец ми одраха калник, врата, броня, а и на едната задна врата имаше леко огъване от нечия рязко отворена врата....
Нямах никакъв проблем със застрахователя - оформи щетата за 10 минути. Колата я оправиха и боядисаха качествено (поне засега не виждам никаква разлика с оригинала - сервиза на Глазурит по мое желание)...
Имаме коли и в Алианц - и там не сме имали проблеми.
Като че ли напоследък няма проблем със застрахователите на нови коли (да чукна на дърво)...
Ако купуваш колата на лизинг, лизингодателя ще ти предложи конкретни застрахователи, между които да избираш.
Това е така, защото до момента, в който изплатиш колата изцяло колата не е твоя собственост...
Ти само плащаш застраховката.
Моята е в Уника. Миналия месец ми одраха калник, врата, броня, а и на едната задна врата имаше леко огъване от нечия рязко отворена врата....
Нямах никакъв проблем със застрахователя - оформи щетата за 10 минути. Колата я оправиха и боядисаха качествено (поне засега не виждам никаква разлика с оригинала - сервиза на Глазурит по мое желание)...
Имаме коли и в Алианц - и там не сме имали проблеми.
Като че ли напоследък няма проблем със застрахователите на нови коли (да чукна на дърво)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Колега, относно маркировките - около 4-5 компании си правят маркировките в пункта на Булинс, който се намира над КАТ, в къщичката на ДЗИ. Със сигурност там се маркират коли на ДЗИ, Булстрад и Булинс. От опит мога да ти кажа, че с първите 2 няма да имаш проблем относно завеждане на щети и изплащане на обезщетения. Мисля, че и с Армеец и Алианц е така. Мога смело да оплюя Левинс, защото там никой не знае за какво е назначен и какво точно работят застрахователите. А относно сервизите - май не остана такъв във Варна, за който да няма нито 1 оплакване.
@ slowtraveler
Дали правилно съм разбрала, че под Глазурит имаш предвид Колор Профи Център (с управител или собственик Здравко Гудев) - аз съм много НЕДОВОЛНА от този сервиз. Миналата година ми държаха колата точно 30 дни
за цялостно боядисване след градушка със смяна на предно стъкло и преден капак. Уж я бяха бодисали както трябва, но се оказа, че на 2 детайла е имало утечки, които са замаскирали с пастиране и вече си личи кадърната им работа. А щях да забравя и как цялата кола беше покрита с фин зелен прах отвътре, който беше залепнал по цялото табло и се наложи да сменя един куп неща по него. И накрая сумата за ремонта беше малко над 6 000 лв.

@ slowtraveler
Дали правилно съм разбрала, че под Глазурит имаш предвид Колор Профи Център (с управител или собственик Здравко Гудев) - аз съм много НЕДОВОЛНА от този сервиз. Миналата година ми държаха колата точно 30 дни

Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007