Здравейте! Имам нужда от мнение.

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Emil.Petkov

Здравейте! Имам нужда от мнение.

Мнение от Emil.Petkov » 04 Юни 2009 21:11

Здравейте!
Както ще забележете това ми е първия пост.
Имам нужда от мнения.
Съвсем скоро ще ставам собственик на тойота авнсис 2.2 д4д 150 2009 (фейслифт). Интерисуват ме няколко неща по покупката.
Първото нещо е относно застраховката - къде? защо?
Видях че има такави теми за застраховките но ми трябва актуална информация. Видях изказвания от рода на Булстрад вече маркират при кейт а преди са маркирали при Левинс(левинс пазели колите на булстрад) а кейт били боза. Някакви такива работи - както се казва "от кухнята" ако мога така да се изразя.
За застраховката - относно щети и сигурност. къде ?
По принцип аз съм се насочил към Армеец.
Незнам дали е от значение но аз съм от Варна.

Другото нещо е впечатления за колата. Макар че е малко късно защото вече съм я капарилал, но все пак ще хувабо да прочета някое хубаво нещо и да се дообедя че няма да съжелявам.
Това е.

Надявам се да получа отговори на въпросите ми.
Благодаря

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Юни 2009 21:25

Добре дошъл.
Ако купуваш колата на лизинг, лизингодателя ще ти предложи конкретни застрахователи, между които да избираш.
Това е така, защото до момента, в който изплатиш колата изцяло колата не е твоя собственост...
Ти само плащаш застраховката.
Моята е в Уника. Миналия месец ми одраха калник, врата, броня, а и на едната задна врата имаше леко огъване от нечия рязко отворена врата....
Нямах никакъв проблем със застрахователя - оформи щетата за 10 минути. Колата я оправиха и боядисаха качествено (поне засега не виждам никаква разлика с оригинала - сервиза на Глазурит по мое желание)...
Имаме коли и в Алианц - и там не сме имали проблеми.
Като че ли напоследък няма проблем със застрахователите на нови коли (да чукна на дърво)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Emil.Petkov

Мнение от Emil.Petkov » 04 Юни 2009 21:33

Благодаря за мнението.
Пропуснах да кажа че колата ще се плаща в брой. Няма да е на лизинг.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 04 Юни 2009 21:56

напиши си от профила в кой град си;)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
trinity
Обратна връзка:

Мнение от trinity » 04 Юни 2009 22:32

Колега, относно маркировките - около 4-5 компании си правят маркировките в пункта на Булинс, който се намира над КАТ, в къщичката на ДЗИ. Със сигурност там се маркират коли на ДЗИ, Булстрад и Булинс. От опит мога да ти кажа, че с първите 2 няма да имаш проблем относно завеждане на щети и изплащане на обезщетения. Мисля, че и с Армеец и Алианц е така. Мога смело да оплюя Левинс, защото там никой не знае за какво е назначен и какво точно работят застрахователите. А относно сервизите - май не остана такъв във Варна, за който да няма нито 1 оплакване.

@ slowtraveler

Дали правилно съм разбрала, че под Глазурит имаш предвид Колор Профи Център (с управител или собственик Здравко Гудев) - аз съм много НЕДОВОЛНА от този сервиз. Миналата година ми държаха колата точно 30 дни :censored: за цялостно боядисване след градушка със смяна на предно стъкло и преден капак. Уж я бяха бодисали както трябва, но се оказа, че на 2 детайла е имало утечки, които са замаскирали с пастиране и вече си личи кадърната им работа. А щях да забравя и как цялата кола беше покрита с фин зелен прах отвътре, който беше залепнал по цялото табло и се наложи да сменя един куп неща по него. И накрая сумата за ремонта беше малко над 6 000 лв. wacko.gif :censored: :censored:
Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007

Публикувай отговор