Преди месец си харесахме един Rav 4 от тях ( ето този http://www.tma.usedcars.bg/details.php?id=385) и ги посетихме .
И се започна една :
говорим с търговеца (няма да споменавам име) за колата
аз -Километри пробег:45326км
той - а тук има печатна грешка те са 130 000
добре ще го преживея
аз - Пълна сервизна история
той - о да тя е обслужвана в ТМ Ауто всичко е ок има сервизна книжка
Капарирахме колата , задействахме се в ДСК и на 13.04 преведохме парите . На 15.04 както е по договор трябваше да вземем автомобила обаче от ТМ Ауто казаха , че трябва го прегледат и тогава да го вземем .
На 17.04 вече бяхме взели автомобила с уверението на дадения търговец как всичко е ок.
На моя въпрос сменено ли е масло и филтри - отговора беше да и след 15000 километра трябва да ги сменим .
Изненада 1 : сервизната книжка е в ДСК ??????? - с мъгляво обяснение
Да ама не -в ДСК не са и чували за това.
Изненада 2 : колата е 108 000 километра - не на 130000 или 45000 - обяснение няма - поредната грешка
Изненада 3 : задно дясно колело има постоянен хум
обяснение ами може би са накладки или .....
и така аз днес щастлив и отпочинал в 9,00 часа в сервиза за проверка и смяна на накладки , нооооо
Изненада 4 :едно много усмихнато момиче ми взима заявката и ми казва , че колата е правен преглед и сменян акумулатор преди 2 седмици и колата е била на 81000 километра

А аз:
Ама как така ???
момичето се притесни видимо
Добре а масло филтри и тн. ???
ами ..... да
Аз а сервизната книжка къде е ?
ами ...........
Е не , не може така знам че сме в България ама ...... .
Смених си накладки и масло като пич и си карам спокойно (срещу 722 лева ) , но господа от ТМ Ауто България е малка страна .
Историята ще има продължение и то много сериозно за някой .......