ТМ Ауто - номера

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
rikk

ТМ Ауто - номера

Мнение от rikk » 26 Апр 2009 13:33

Здравейте , нека споделя и моя опит с тях .
Преди месец си харесахме един Rav 4 от тях ( ето този http://www.tma.usedcars.bg/details.php?id=385) и ги посетихме .
И се започна една :
говорим с търговеца (няма да споменавам име) за колата
аз -Километри пробег:45326км
той - а тук има печатна грешка те са 130 000

добре ще го преживея

аз - Пълна сервизна история
той - о да тя е обслужвана в ТМ Ауто всичко е ок има сервизна книжка

Капарирахме колата , задействахме се в ДСК и на 13.04 преведохме парите . На 15.04 както е по договор трябваше да вземем автомобила обаче от ТМ Ауто казаха , че трябва го прегледат и тогава да го вземем .
На 17.04 вече бяхме взели автомобила с уверението на дадения търговец как всичко е ок.
На моя въпрос сменено ли е масло и филтри - отговора беше да и след 15000 километра трябва да ги сменим .
Изненада 1 : сервизната книжка е в ДСК ??????? - с мъгляво обяснение
Да ама не -в ДСК не са и чували за това.

Изненада 2 : колата е 108 000 километра - не на 130000 или 45000 - обяснение няма - поредната грешка

Изненада 3 : задно дясно колело има постоянен хум
обяснение ами може би са накладки или .....

и така аз днес щастлив и отпочинал в 9,00 часа в сервиза за проверка и смяна на накладки , нооооо

Изненада 4 :едно много усмихнато момиче ми взима заявката и ми казва , че колата е правен преглед и сменян акумулатор преди 2 седмици и колата е била на 81000 километра :monkey: :monkey: :monkey:

А аз:
Ама как така ???
момичето се притесни видимо

Добре а масло филтри и тн. ???
ами ..... да

Аз а сервизната книжка къде е ?
ами ...........

Е не , не може така знам че сме в България ама ...... .

Смених си накладки и масло като пич и си карам спокойно (срещу 722 лева ) , но господа от ТМ Ауто България е малка страна .

Историята ще има продължение и то много сериозно за някой .......

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 26 Апр 2009 14:12

С тези май само през нотариус трябва да се комуникира wacko.gif ?!?!!?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Апр 2009 23:11

Съжалявам за сполетелите те изненади!
Не бих искал да наливам масло в огъня ти, но според мен си допуснал няколко грешки (пропуски), които не зависят от продавача, а от купувача!
1. Като купуваш автомобил е задължително да го покараш и да му "огледаш и кътните зъби" - все пак е употребяван автомобил.
2. Искаш да видиш всички документи на автомобила и се осведомяваш за предишни/я/те собствени/к/ци и сервизно обслужване със собствените си очи (не с ушите) - казаното отлита, а написаното остава.
3. Щом е "проверен употребяван автомобил" искаш документа от техническата проверка (такъв има задължително, защото са му правили оценка за обратно изкупуване) и отстранените или неотстранените неизправности.
Все пак си тръгнал да даваш 38 000 лв. за извънгаранционен автомобил и е нормално да имаш изисквания, с които да се съобрази продавача. Ако ти откаже просто му пожелаваш "лека и доходна", а на ум се сближаваш с майка му biggrin.gif .
Колкото за маслото и накладките, то те са консуматив и само на нова кола се знае, че са нови, аз поне не съм виждал някой да обслужи автомобила, който ще продава.
Може би си очаквал, че след като купуваш от официален продавач на Тойота всичко ще е както трябва, но за съжаление няма друга разлика в автомобилите втора ръка от двора на ТМ Ауто и от автокъщите на Горубляне освен цената.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

diver

Мнение от diver » 26 Апр 2009 23:24

zi_zi_top написа:но за съжаление няма друга разлика в автомобилите втора ръка от двора на ТМ Ауто и от автокъщите на Горубляне освен цената.
Дали някой гей от ТМ ще прочете това?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
bg20010

Мнение от bg20010 » 26 Апр 2009 23:28

diver написа:
zi_zi_top написа:но за съжаление няма друга разлика в автомобилите втора ръка от двора на ТМ Ауто и от автокъщите на Горубляне освен цената.
Дали някой гей от ТМ ще прочете това?!
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Toyota Corolla 1.6 VVTI
TLC 120

Изображение

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 27 Апр 2009 12:09

Последно джипката на колко км е? 40 ,80 или 140 ? И ако е 38к в лева си е направо гавра щото нови са по 40 сега с отстъпките ,да не говорим че ддс-то можеш да си го дръпнеш ...
Изображение1G-FE

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 28 Апр 2009 01:03

тия от ТМ Ауто пак са се оср*ли mad.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

ILIA123

Мнение от ILIA123 » 25 Май 2009 14:51

става ли въпрос за ТМ АУТО ми се сере та немоа гледам , първо ми изядоха дъвките на обслужването от колата , рови ли са ми из колата незнайно защо ама са пекани иначе типовете / пумярите /

diver

Мнение от diver » 25 Май 2009 20:04

ILIA123 написа:първо ми изядоха дъвките на обслужването от колата , рови ли са ми из колата незнайно защо
:censored: :censored: :censored: фен съм ти батко...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 25 Май 2009 22:12

ohmy.gif Доста често се чудя как неграматни хора припечелват пари за Тойоти, че даже ги обслужвват в ТМ Ауто, ама явно това е стандарт в България laugh.gif
Направили са ти добро, че са ти взели дъвките ... wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 25 Май 2009 22:25

zi_zi_top написа: как неграматни хора припечелват пари за Тойоти,

wink.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 25 Май 2009 22:30

ВЕРВАЙТЕ МИ, на моменти се чудя защо чета някои постове!?! wacko.gif

Публикувай отговор