реални финанси - кога да купим и продадем?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Владислав

Re: реални финанси - кога да купим и продадем?

Мнение от Владислав » 16 Окт 2012 16:31

И тая тема отидЕ У рЯката... no.gif А като чета някой и друг форум - баси хората как се разбират...А тук напоследък е само guns.gif ...От друга страна поне има екшън! boxed.gif Давайте още.Кажете нещо за дизел vs. бензин!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 16 Окт 2012 16:38

Така ще е, докато има такива като тоя Цвинкс ли е...кво ли чудо на природата е...

E60_Power

Мнение от E60_Power » 16 Окт 2012 17:04

SFINKS написа:Аз лично съм пробвал всякакви варианти .До момента по-добро от нова тойота не съм срещал :thumbsup:
Да , скъпо е но си заслужава . Най ми беше смешно като беше чисто нов Яриса ,на едно кръстовище имахме лек спор с един "гъзар" със старо BMW 7 ,накрая отворих прозореца и го питах дали му е тъпо че Яриса струва колкото 2-3 такива BMW та biggrin.gif biggrin.gif , нищо не ми отговори .
Просто водача на БМВ-то е бил някой ограничен индивид, тип "селски гъзар" и поради това не ти е отговорил. Когато тези коли остареят подобаващо, намират своите собственици по села и паланки. Иначе, ако беше някой интелигентен човек, щеше да ти каже, че няма никакво значение колко струва една кола. Ако колата е 10-12г. БМВ 7-ма серия / признавам, че е напълно безсмислено да притежаваш такава кола, ако я караш само в града /, то това е Е39, която според феновете на марката е най-хубавото БМВ, което е произвеждано някога. Аз също смятам така. Една такава кола идва много скъпа за поддръжка / данъци, застраховки, ремонти /, ако я притежаваш в страна като Германия, например. И затова и цените са им надолу. Иначе Е39 и Ярис в едно изречение е лафа на сезона. Ярис е малка, неудобна и с евтини материали, използвани в интериора. Като всяка една малолитражка, макар, че за класа си е екстра предвид екземплярите на другите автомобилни компании. Но едно добре поддържано и гледано БМВ Е39 не може да се сравнява с никакви Ярис-и, Короли и други подобни. Разликата е огромна.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 16 Окт 2012 17:34

Нали не си мислиш че не знам каква е разликата м/у Ярис и БМВ 7 или Ярис и S класа laugh.gif
Факта че един смешен Ярис но нов , струва колкото 2-3 стари седмици обаче е достатъчно красноречив :thumbsup:
Тъпото е че в България е престижно да караш дърта лимузина ,а на една малка кола била тя и чисто нова се гледа като на някаква шега на колела smile.gif . Е да ама пазара казва че малката въшка струва колкото 2-3 лимузини . И има защо :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 16 Окт 2012 17:39

Честно казано и аз предпочитам 3-4 годишен Авенсис на 50-60 000 км пред чисто нов Ярис и знам много добре защо. tongue.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 16 Окт 2012 17:46

Аз предпочитам нова S класа и също знам защо tongue.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 16 Окт 2012 17:50

SFINKS написа:Аз предпочитам нова S класа и също знам защо tongue.gif
Ама караш дизелова корола... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
И аз знам защо... :whistle:

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 16 Окт 2012 17:53

а бе няма ли модератор да закрие тая тема ?
за кво съм я пуснал , да се псувате ли, аз предлагам да се направи тема "Псувни всякакви плещим" или "Стадион" и който иска да ходи там като ч*** на мокър пясък да празни остроумия и обиди ....... ?? ermm.gif ermm.gif ermm.gif ermm.gif

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 16 Окт 2012 18:28

Подозирам,че там ще е гробна тишина....

E60_Power

Мнение от E60_Power » 16 Окт 2012 18:44

SFINKS написа:Нали не си мислиш че не знам каква е разликата м/у Ярис и БМВ 7 или Ярис и S класа laugh.gif
Факта че един смешен Ярис но нов , струва колкото 2-3 стари седмици обаче е достатъчно красноречив :thumbsup:
Тъпото е че в България е престижно да караш дърта лимузина ,а на една малка кола била тя и чисто нова се гледа като на някаква шега на колела smile.gif . Е да ама пазара казва че малката въшка струва колкото 2-3 лимузини . И има защо :thumbsup:
Ами, моите лични впечатления от Ярис са по-скоро за тясна и неудобна за каране кола, с евтини материали, използвани в купето. Карал съм подобна / 2008г. / и усещането беше неприятно. Това, че пред волана няма нищо, респективно водача се чувства по-скоро нелепо / километража е в средата / ........ без коментар. Така, че не виждам нищо лошо в това някой да кара стара 7-ца, след като му харесва. Ако колата е поддържана адекватно и са полагани необходимите грижи, уверявам те, че е уникален автомобил. Нов Ярис струва от 9000 до 18.000 евро в зависимост от мотора, скоростна кутия и ниво на изпълнение. В autoscout24.bg има поне 130бр. БМВ Е39 / до 2001г. включително, т.е. на 12г. /, които струват от 9000 евро нагоре. Това са поддържани автомобили от години 1997, 98, 99 до 2001г. включително. Със сервизна книжка и на малко километри / до 200.000 /. Така, че едно сравнение между чисто нов Ярис в магазина и някаква избушена и неподдържана 7-ца, дето не си знае километрите, е меко казано некоректно.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 17 Окт 2012 19:07

Колегата Тойко е прав.Нека се закрие темата, защото се превърна в място за обиди и лични нападки. ...

За всеки влак си има пътници - тази фраза от един прекрасен БГ филм важи с пълна сила по темата.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Окт 2012 21:32

Те влаковете и пътниците ясни, ама темата май беше за съвсем друга работа, а именно: „реални финанси - кога да купим и продадем?“
По принцип въпроса е разтеглив, като рахат локум и за това еднозначен отговор трудно може да се даде. За всеки конкретен случай има и конкретен отговор. Общ обаче е трудно да се намери. Още повече, че във въпроса на темата влизат 2 подвъпроса: покупка и продажба. Когато е най-изгодно да купиш, ще бъде най-неизгодно да продадеш и обратното. wink.gif

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 17 Окт 2012 22:44

prius 3 написа:Те влаковете и пътниците ясни, ама темата май беше за съвсем друга работа, а именно: „реални финанси - кога да купим и продадем?“
По принцип въпроса е разтеглив, като рахат локум и за това еднозначен отговор трудно може да се даде. За всеки конкретен случай има и конкретен отговор. Общ обаче е трудно да се намери. Още повече, че във въпроса на темата влизат 2 подвъпроса: покупка и продажба. Когато е най-изгодно да купиш, ще бъде най-неизгодно да продадеш и обратното. wink.gif
малко съм озадачен на тоя отговор.... малко като "я не сакам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле" :) Защо например да не е изгодно и за двете страни при изтичане на гаранцията ? Например след последния гаранционен технически преглед ?

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 18 Окт 2012 00:08

Объркал си се нещо. Не става въпрос за това на някой да му е зле, а за чисти и прости икономически принципи. Когато цената на даден продукт е най-висока на пазара в най-неизгодна позиция е купувача. Когато цената е най-ниска нещата се обръщат. Така е и в случая. Когато на теб ти е най-изгодно да продаваш, то за купувача едва ли ще е най-оптимално да купува и обратното, ако цената е ниска на продавача няма да му е добре, а купувача ще е на кяр. wink.gif

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 18 Окт 2012 09:18

разбирам ти мисълта много добре, но имам предвид че съществуват доста фактори освен пазара, да не говорим че има и търсене и предлагане, което го изкривява ужасно понякога - да речем има коли, които незнайно защо се търгуват много скъпо понеже са единични броики, а други, които се купуват много евтино, защото са масови, трети които лежат на лаври....аз мисля , че позицията ти важи с пълна сила при форсирана продажба поради неизпълнение на лизинг да речем или обстоятелства, които те принуждават да бързаш, но има и обратното - да речем невнимание при покупката и чисто мошеничество на дилърите може да ти струва много. Освен парите обаче има и задоволство, да речем аз продадох старата кола, защото изпитвах недоволство от някои фактори свързани с ремонти , а я купиха, защото изпитваха задоволство от точния модел и доброто състояние, дори не сме се пазарили ....

Публикувай отговор