КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 12 Апр 2011 18:18

c написа:то е ясно коя е истината за навигациите, но ми беше интересно дали ще мога да съживя оригиналната навигация от 2003г. да върши работа и сега. Иначе най-лесно е да разгледам ибей и да се преориентирам към WinCE. Все още не мога да изтегля всичко, доста бавно става
Имаш оригинална навигация монтирана?

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 12 Апр 2011 18:20

Аз си ползвам Garmin Mobile XT на телефона с последната карта на ОФРМ. Телефона има AGPS и сравнително бързо хваща сателитите и след това трудно ги губи (не ми се е случвало даже,но все пак рядко я ползвам). Предупреждава за скрити камери/радари и си има всички необходими и не толкова функции.
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

mar29

Мнение от mar29 » 12 Апр 2011 18:58

Аз съм с GARMIN NUVI 650 ..........много съм доволен от нея.Само веднъж си ъпдейтвах картата на България и повече не съм я барал.
Сега от ГЕОТРЕЙД предлагат карта ( а и навигатори с такава вградена карта ),която се обновява на всеки 3 месеца и това,докато е "жив" навигаторът-сиреч, докато не го счупите !!!!! Въпросната карта е за България,а има и за ЕС.
Преди около 5 години,когато си закупиь въпросния навигатор,броих 1200 лева и повечето ми познати реагираха с думи от сорта: " Ти си луд; Това е голяма глупост; Акъл нямаш да дадеш толкова пари и т.н.т
Налагаха се демонстрации и ,ако недай си боже някъде се обърка навигаторът,тогава отново се повтаряха въпросните реплики.
Сега картите са доста подробни,могат да се търсят блокове и според мен най-добрия избор е да се вземе навигатор с горе изброените карти и човек да не се занимава повече с този въпрос.

С две думи искам да кажа,че си е нужда ,а не лукс или прищявка.Сега за съвсем малко пари човек си решава проблема. :whistle:

П.С -Винаги сме били такива-западния човек внедри нещо ново в дадена област и Нашенеца плюе и отрича.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 12 Апр 2011 19:37

mar29 написа:Аз съм с GARMIN NUVI 650 ..........много съм доволен от нея.Само веднъж си ъпдейтвах картата на България и повече не съм я барал.....
Това е проблема с Гармините - прекалено затворена система са...
Първия ми GPS бе удароустойчив Гармин - картите бяха убийствено зле по него време, но вършеше работа. Докато по случайност съвсем безобидно го изтървах и се оказа, че въпреки сериозната си цена не е чак толкова удароустойчив - счупи се вътре дисплея...
От тогава намразих Гармина и преминах на китайци...
Та не за 1200лв а за 120лв получаваш идеалния GPS с повече функции от Гармина, и отворен към всичко, което е излязло като софтуер (дори и гармински).
А оригиналната навигация е умряла работа.... Много шум и пари за нищо - картите за нашия регион са мнооооого зле...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

mar29

така си е

Мнение от mar29 » 12 Апр 2011 19:52

slowtraveler написа:
mar29 написа:Аз съм с GARMIN NUVI 650 ..........много съм доволен от нея.Само веднъж си ъпдейтвах картата на България и повече не съм я барал.....
Първия ми GPS бе удароустойчив Гармин - картите бяха убийствено зле по него време, но вършеше работа. Докато по случайност съвсем безобидно го изтървах и се оказа, че въпреки сериозната си цена не е чак толкова удароустойчив - счупи се вътре дисплея...
Та не за 1200лв а за 120лв получаваш идеалния GPS с повече функции от Гармина, и отворен към всичко, което е излязло като софтуер (дори и гармински).
А оригиналната навигация е умряла работа.... Много шум и пари за нищо - картите за нашия регион са мнооооого зле...

Така си е колега-сега има ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМ ИЗБОР И В ТОЗИ СЕКТОР.
Когато си имал ГАРМИН,нямаше кой знае какво друго да си вземе човек. Единствено ТОМТОМ бяха на тяхното ниво.
Тогава тези 2 марки бяха нещо като ..............GSM NOKIA 3310 ( здрави,прости като операционна система и с изключително надеждна батерия).
Ако сега правя моя избор.........честно казано пак залагам на ГАРМИН с една от въпросните карти "ДО ЖИВОТ"

А и аз моя апарат си го взех от ИТАЛИЯ,като го използвах предимно в АНГЛИЯ,така че ми вършеше идеална работа.И понеже си го пазя много,и до ден днешен ми е здрав и не виждам смисъл да купувам нов.

Иначе по тази тема акцентираш върху КОНСУМАТИВА ( какъвто е софтуера в случая ) ,с което съм много съгласен-именно той трябва да се гледа :thumbsup:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 12 Апр 2011 23:25

slowtraveler написа:

И къде втези 120 лева е цената на софтуер-а? иГо или гармин софтуер за навигация не струва пари ли? Това че ги има по някой торенти не означава че са безплатни :thumbsup:

nikolayivanovbg
Обратна връзка:

Мнение от nikolayivanovbg » 12 Апр 2011 23:35

И аз съм с телефона - старичък iPhone 3G. Сложил съм му iGo My Way, Sygic Europe и Navigon. Последната е с навигация на английски и най-калпави карти. Първите 2 са супер - с точна карта например за Радомир. iGo стартира много бавно, Sygic-a хвърчи. iGo има и друг гаден навик (може и да е настройка, не съм я търсил) - като реши, че трябва да завия някъде, и си продължава следващите 20км да ме кара да обръщам при първа възможност, което е тъпо, ако не знаеш къде отиваш. Така че най-ползвана от мен е Sygic Europe.

c

Мнение от c » 13 Апр 2011 11:41

Vesko написа:
c написа:то е ясно коя е истината за навигациите, но ми беше интересно дали ще мога да съживя оригиналната навигация от 2003г. да върши работа и сега. Иначе най-лесно е да разгледам ибей и да се преориентирам към WinCE. Все още не мога да изтегля всичко, доста бавно става
Имаш оригинална навигация монтирана?
монтирали са я през 2003г. в някой от заводите на тойота biggrin.gif
Между другото показвал съм ти снимки преди години, когато се чудехме коя генерация е

Гармин е програма с най-кофти интерфейс, но с най-подробна карта за България все още. Но ако ползвате картите на навтек Q4 2010г. ще видите, че разликата между тях се е стопила значително, може би в следващите издания ще изчезне tongue.gif А екстрите които предлага IGO са доста по-слабо наваксани от Гармин.

Колкото до оригиналните навигации, до колкото знам картите на повечето марки автомобили се разработват от Навтек и ако е така и при Тойота скоро "това че не ставали за нищо" съвсем няма да е така. Както писах по-горе техните карти вече се конкурират с гарминските.
А защо не съм взел китайска все още (всъщност имам една две) - искам оригинално табло, екран, бутони и т.н. Иначе на нокията прекрасно върви Гармин ХТ пък и Ови мапс rolleyes.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Апр 2011 14:19

Vesko написа:....И къде втези 120 лева е цената на софтуер-а? иГо или гармин софтуер за навигация не струва пари ли? Това че ги има по някой торенти не означава че са безплатни :thumbsup:
Ами китаеца си дойде с оригинална навигация IGO и комплект карти за Китай и USA....
Дали плащат нещо на производителя - не знам... Но на кутийката наличието на IGO е обявено...
Това само като информация :thumbsup:
Иначе смятам, че картите на Телеатлас също не лъжат - има си търсене по адреси от доста години...
Освен това има обратна връзка от потребителите до производителя на картите, което спомага за бърза актуализация...
А картите на Тойотата - ами ярисчето дойде с един куфар дискове, включително и за България според рекламата... Ама сигурно картата е била по-стар модел - някъде към 10 век или по-рано. За Варна уличната мрежа се изчерпваше с два булеварда (неосновни), и то непресичащи се помежду си... За номера по булевардите не можеше да се мисли laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

c

Мнение от c » 14 Апр 2011 23:18

Видях, в предишни теми, че сте обсъдили въпросните дискове 2010-2011 т.е. че не стават за нищо, но за съжаление не знаех и нямаше кой да каже ... а това няма записване, доста дискове изхабих - или файловете са повредени, или записвачките на няколко компютъра или дисковете са кофти ...
май ще минавам на някой китайски (разбира се вграден) вариант

Публикувай отговор