Имаш оригинална навигация монтирана?c написа:то е ясно коя е истината за навигациите, но ми беше интересно дали ще мога да съживя оригиналната навигация от 2003г. да върши работа и сега. Иначе най-лесно е да разгледам ибей и да се преориентирам към WinCE. Все още не мога да изтегля всичко, доста бавно става
КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Аз си ползвам Garmin Mobile XT на телефона с последната карта на ОФРМ. Телефона има AGPS и сравнително бързо хваща сателитите и след това трудно ги губи (не ми се е случвало даже,но все пак рядко я ползвам). Предупреждава за скрити камери/радари и си има всички необходими и не толкова функции.
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Аз съм с GARMIN NUVI 650 ..........много съм доволен от нея.Само веднъж си ъпдейтвах картата на България и повече не съм я барал.
Сега от ГЕОТРЕЙД предлагат карта ( а и навигатори с такава вградена карта ),която се обновява на всеки 3 месеца и това,докато е "жив" навигаторът-сиреч, докато не го счупите !!!!! Въпросната карта е за България,а има и за ЕС.
Преди около 5 години,когато си закупиь въпросния навигатор,броих 1200 лева и повечето ми познати реагираха с думи от сорта: " Ти си луд; Това е голяма глупост; Акъл нямаш да дадеш толкова пари и т.н.т
Налагаха се демонстрации и ,ако недай си боже някъде се обърка навигаторът,тогава отново се повтаряха въпросните реплики.
Сега картите са доста подробни,могат да се търсят блокове и според мен най-добрия избор е да се вземе навигатор с горе изброените карти и човек да не се занимава повече с този въпрос.
С две думи искам да кажа,че си е нужда ,а не лукс или прищявка.Сега за съвсем малко пари човек си решава проблема.
П.С -Винаги сме били такива-западния човек внедри нещо ново в дадена област и Нашенеца плюе и отрича.
Сега от ГЕОТРЕЙД предлагат карта ( а и навигатори с такава вградена карта ),която се обновява на всеки 3 месеца и това,докато е "жив" навигаторът-сиреч, докато не го счупите !!!!! Въпросната карта е за България,а има и за ЕС.
Преди около 5 години,когато си закупиь въпросния навигатор,броих 1200 лева и повечето ми познати реагираха с думи от сорта: " Ти си луд; Това е голяма глупост; Акъл нямаш да дадеш толкова пари и т.н.т
Налагаха се демонстрации и ,ако недай си боже някъде се обърка навигаторът,тогава отново се повтаряха въпросните реплики.
Сега картите са доста подробни,могат да се търсят блокове и според мен най-добрия избор е да се вземе навигатор с горе изброените карти и човек да не се занимава повече с този въпрос.
С две думи искам да кажа,че си е нужда ,а не лукс или прищявка.Сега за съвсем малко пари човек си решава проблема.

П.С -Винаги сме били такива-западния човек внедри нещо ново в дадена област и Нашенеца плюе и отрича.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Това е проблема с Гармините - прекалено затворена система са...mar29 написа:Аз съм с GARMIN NUVI 650 ..........много съм доволен от нея.Само веднъж си ъпдейтвах картата на България и повече не съм я барал.....
Първия ми GPS бе удароустойчив Гармин - картите бяха убийствено зле по него време, но вършеше работа. Докато по случайност съвсем безобидно го изтървах и се оказа, че въпреки сериозната си цена не е чак толкова удароустойчив - счупи се вътре дисплея...
От тогава намразих Гармина и преминах на китайци...
Та не за 1200лв а за 120лв получаваш идеалния GPS с повече функции от Гармина, и отворен към всичко, което е излязло като софтуер (дори и гармински).
А оригиналната навигация е умряла работа.... Много шум и пари за нищо - картите за нашия регион са мнооооого зле...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
така си е
slowtraveler написа:Това е проблема с Гармините - прекалено затворена система са...mar29 написа:Аз съм с GARMIN NUVI 650 ..........много съм доволен от нея.Само веднъж си ъпдейтвах картата на България и повече не съм я барал.....
Първия ми GPS бе удароустойчив Гармин - картите бяха убийствено зле по него време, но вършеше работа. Докато по случайност съвсем безобидно го изтървах и се оказа, че въпреки сериозната си цена не е чак толкова удароустойчив - счупи се вътре дисплея...
Та не за 1200лв а за 120лв получаваш идеалния GPS с повече функции от Гармина, и отворен към всичко, което е излязло като софтуер (дори и гармински).
А оригиналната навигация е умряла работа.... Много шум и пари за нищо - картите за нашия регион са мнооооого зле...
Така си е колега-сега има ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМ ИЗБОР И В ТОЗИ СЕКТОР.
Когато си имал ГАРМИН,нямаше кой знае какво друго да си вземе човек. Единствено ТОМТОМ бяха на тяхното ниво.
Тогава тези 2 марки бяха нещо като ..............GSM NOKIA 3310 ( здрави,прости като операционна система и с изключително надеждна батерия).
Ако сега правя моя избор.........честно казано пак залагам на ГАРМИН с една от въпросните карти "ДО ЖИВОТ"
А и аз моя апарат си го взех от ИТАЛИЯ,като го използвах предимно в АНГЛИЯ,така че ми вършеше идеална работа.И понеже си го пазя много,и до ден днешен ми е здрав и не виждам смисъл да купувам нов.
Иначе по тази тема акцентираш върху КОНСУМАТИВА ( какъвто е софтуера в случая ) ,с което съм много съгласен-именно той трябва да се гледа

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
slowtraveler написа:Това е проблема с Гармините - прекалено затворена система са...mar29 написа:Аз съм с GARMIN NUVI 650 ..........много съм доволен от нея.Само веднъж си ъпдейтвах картата на България и повече не съм я барал.....
И къде втези 120 лева е цената на софтуер-а? иГо или гармин софтуер за навигация не струва пари ли? Това че ги има по някой торенти не означава че са безплатни

-
- Обратна връзка:
И аз съм с телефона - старичък iPhone 3G. Сложил съм му iGo My Way, Sygic Europe и Navigon. Последната е с навигация на английски и най-калпави карти. Първите 2 са супер - с точна карта например за Радомир. iGo стартира много бавно, Sygic-a хвърчи. iGo има и друг гаден навик (може и да е настройка, не съм я търсил) - като реши, че трябва да завия някъде, и си продължава следващите 20км да ме кара да обръщам при първа възможност, което е тъпо, ако не знаеш къде отиваш. Така че най-ползвана от мен е Sygic Europe.
монтирали са я през 2003г. в някой от заводите на тойота biggrin.gifVesko написа:Имаш оригинална навигация монтирана?c написа:то е ясно коя е истината за навигациите, но ми беше интересно дали ще мога да съживя оригиналната навигация от 2003г. да върши работа и сега. Иначе най-лесно е да разгледам ибей и да се преориентирам към WinCE. Все още не мога да изтегля всичко, доста бавно става
Между другото показвал съм ти снимки преди години, когато се чудехме коя генерация е
Гармин е програма с най-кофти интерфейс, но с най-подробна карта за България все още. Но ако ползвате картите на навтек Q4 2010г. ще видите, че разликата между тях се е стопила значително, може би в следващите издания ще изчезне

Колкото до оригиналните навигации, до колкото знам картите на повечето марки автомобили се разработват от Навтек и ако е така и при Тойота скоро "това че не ставали за нищо" съвсем няма да е така. Както писах по-горе техните карти вече се конкурират с гарминските.
А защо не съм взел китайска все още (всъщност имам една две) - искам оригинално табло, екран, бутони и т.н. Иначе на нокията прекрасно върви Гармин ХТ пък и Ови мапс

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Ами китаеца си дойде с оригинална навигация IGO и комплект карти за Китай и USA....Vesko написа:....И къде втези 120 лева е цената на софтуер-а? иГо или гармин софтуер за навигация не струва пари ли? Това че ги има по някой торенти не означава че са безплатни
Дали плащат нещо на производителя - не знам... Но на кутийката наличието на IGO е обявено...
Това само като информация

Иначе смятам, че картите на Телеатлас също не лъжат - има си търсене по адреси от доста години...
Освен това има обратна връзка от потребителите до производителя на картите, което спомага за бърза актуализация...
А картите на Тойотата - ами ярисчето дойде с един куфар дискове, включително и за България според рекламата... Ама сигурно картата е била по-стар модел - някъде към 10 век или по-рано. За Варна уличната мрежа се изчерпваше с два булеварда (неосновни), и то непресичащи се помежду си... За номера по булевардите не можеше да се мисли laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Видях, в предишни теми, че сте обсъдили въпросните дискове 2010-2011 т.е. че не стават за нищо, но за съжаление не знаех и нямаше кой да каже ... а това няма записване, доста дискове изхабих - или файловете са повредени, или записвачките на няколко компютъра или дисковете са кофти ...
май ще минавам на някой китайски (разбира се вграден) вариант
май ще минавам на някой китайски (разбира се вграден) вариант