КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА
КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА
Сложих си парктрониците на Ауриса в Тойота,дадоха ми същата цена като GPS сервиз. Сега търся да си сложа навигация на Авенсиса. Искам да е скрита в жабката над конзолата,не искам да е на стойка по стъклата и таблото - разбиват коли. Второто е да става картата, наистина да намира адреси.
Re: КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА
Колко пари ти излезе монтажа на заден парктроник в Тойота, в кой сервиз го направи и добре ли се справиха или си оставиха ръцете?kohinora написа:Сложих си парктрониците на Ауриса в Тойота,дадоха ми същата цена като GPS сервиз. Сега търся да си сложа навигация на Авенсиса. Искам да е скрита в жабката над конзолата,не искам да е на стойка по стъклата и таблото - разбиват коли. Второто е да става картата, наистина да намира адреси.
За да не съм съвсем offtopic: ползвам Prestigio GeoVision 450 навигация, на стойка на стъклото. Ползвам я рядко и не я държа в колата, стойката също не я държа на стъклото от същите съображения - някой да не реши че и навигацията е в жабката и да ми създаде главоболия. Машинката съм я отключил (win ce), качил съм й последното iGo с последните карти, също съм сложил и Garmin, и разни други по-малко популярни навигационни пакети - за парите, които я взех (към 250 лв преди година и половина) мисля че върши чудесна работа.
Интересно ми е, ако си поръчам за около 70 паунда Cobra Park Master 0158 от ebay.co.uk (мисля че точно това се слага у нас от дилърите срещу 600 лв) и си го монтирам сам, дали ще имам проблеми с гаранцията...kohinora написа:Парктроника е преден и заден,италиански, 780 лв. с ключ за изкл. и боядисани,оригиналните са също италиански но с емблемата на тойота и са под техен контрол,действа като оригиналния вързва се за тахомата и изкл. при 15 км.в час. Доволен съм,в Тойота Пловдив.
Момчета, каква е реалната полза от парктрониците?
Т.е. защо човек да даде толкова много пари за такава екстра?
Аз седма година паркирам без парктроник и то някои от автомобилите само по странични огледала и до сега нищо не съм закачал, с изключение на една брава до нас, която леко тръкнах с вартбурга без да остави никакви следи
Та защо са тия 780лв?
Аз седма година паркирам без парктроник и то някои от автомобилите само по странични огледала и до сега нищо не съм закачал, с изключение на една брава до нас, която леко тръкнах с вартбурга без да остави никакви следи

Та защо са тия 780лв?

Абе 600-780 лв за такава екстра няма да дам никога, това ви е ясно.CuMo написа:Момчета, каква е реалната полза от парктрониците?
Та защо са тия 780лв?

Досега не съм имал кола с парктроник и съм успявал да паркирам без инциденти, но съм карал само хечбеци преди това. Този седан няма никаква видимост, колата е сравнително широка, задницата е висока и нито в страничните огледала, нито през задното стъкло има добра видимост. Просто за мен е пълна загадка на какво разстояние е автомобилът зад мен, след като не го виждам в страничните огледала, а в задното стъкло виждам някъде от средата на неговото предно стъкло нагоре...
P.S. Това е като един приятел дето ме пита "за какво ти е навигация, в България няма как да се изгубиш" laugh.gif
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Навигацията и паркинг сензорите не са неща, без които не можеш да живееш.
Но след като вече ги ползвам не бих се отказал от тях. Това са дребни неща, които правят живота по-приятен!
Аз си купих Луксима (5 инчов китаец), която е отключена и използвам IGo 8 - наистина добра навигационна програма със супер подробни карти карти и гласова навигация на български, спийд камери и т.н.
Но след като вече ги ползвам не бих се отказал от тях. Това са дребни неща, които правят живота по-приятен!
Аз си купих Луксима (5 инчов китаец), която е отключена и използвам IGo 8 - наистина добра навигационна програма със супер подробни карти карти и гласова навигация на български, спийд камери и т.н.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Каква е реалната полза от въздушните възглавници, след като повечето хора въобще не разбират как се ползва тази "екстра"? biggrin.gifCuMo написа:Момчета, каква е реалната полза от парктрониците?
Та защо са тия 780лв?
- zi_zi_top
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Да те пази Бог от ползването на тази екстра!
Да те пази Бог от ползването на тази екстра!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
каква ще е тази навигация в жабката?
т.е. имаш ли някакви идеи за нея?
тъй като оригиналната навигация на тойота т.нар. Gen 3 не става за нищо, колкото и да се ъпдейтва т.е. няма карти за БГ дори и за Гърия няма, реших да сложа нещо такова http://cgi.ebay.de/Universal-Navigation ... 3a4fb0dcf1 , но все още не ми е ясно какво ще върви на него и въобще как ще се върже... някой има ли впечатления от подобни кутии?
иначе за картите вече има достатъчно подробни за IGO и мисля да ползвам нея най-вече
иначе аз разчитам доста на парктроника и забелязвам, че ми е доста трудно да паркирам с коли без такъв laugh.gif
тъй като оригиналната навигация на тойота т.нар. Gen 3 не става за нищо, колкото и да се ъпдейтва т.е. няма карти за БГ дори и за Гърия няма, реших да сложа нещо такова http://cgi.ebay.de/Universal-Navigation ... 3a4fb0dcf1 , но все още не ми е ясно какво ще върви на него и въобще как ще се върже... някой има ли впечатления от подобни кутии?
иначе за картите вече има достатъчно подробни за IGO и мисля да ползвам нея най-вече
иначе аз разчитам доста на парктроника и забелязвам, че ми е доста трудно да паркирам с коли без такъв laugh.gif
за IGO също излизат карти през месец- месец и половина, ако това е критерий.Kiki написа:И все пак "Гармин" е най-доброто. Получавам обновяване на картата на всеки три месеца.
До сега не ме е заблудил.Ползвам го 3 години.
а ако картите за гармин "стават", то интерфейса им е светлинни години назад (лично мнение)
- zi_zi_top
c написа:за IGO също излизат карти през месец- месец и половина, ако това е критерий.Kiki написа:И все пак "Гармин" е най-доброто. Получавам обновяване на картата на всеки три месеца.
До сега не ме е заблудил.Ползвам го 3 години.
а ако картите за гармин "стават", то интерфейса им е светлинни години назад (лично мнение)

аз имам такава
http://www.morse.it/images/img_6856.jpg
asus R700
върши си идеална работа, аз използвам iGo8
нещо като екстра когато я взимах беше FM трансмитъра biggrin.gif
като заключение мога да кажа, че е много добра, но ако трябва пак да си взимам щях да си взема от китайските.......само 5 пъти по-евтини
http://www.morse.it/images/img_6856.jpg
asus R700
върши си идеална работа, аз използвам iGo8
нещо като екстра когато я взимах беше FM трансмитъра biggrin.gif
като заключение мога да кажа, че е много добра, но ако трябва пак да си взимам щях да си взема от китайските.......само 5 пъти по-евтини

Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Gen 5 има бг(софия) турциа и гърцияc написа:каква ще е тази навигация в жабката?