Печка
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мнение от slowtraveler » 25 Ное 2008 15:17
Алармите които съм виждал на механична скоростна кутия са били със следния алгоритъм на работа:
1. Преди изгасване на двигателя натискаш копче на алармата
2. 'Гасиш' колата и изваждаш ключа, но двигателя си работи.
3. Излизаш от колата и в момента на заключване с алармата, двигателя изгасва.
Така се постига целта ти лично да си се убедил, че колата е оставена безопасно без възможност запалването на двигателя да навреди на околните (разбира се това няма да спаси кучето Ви от отравяне ако спи в гаража)... biggrin.gif
П.С. алармите нямаха вход от ръчна спирачка и не следяха състоянието и, защото алгоритъма предопределя, че си осигурил колата против тръгване...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от b0by » 25 Ное 2008 16:06
b0by
Kiki
spritable
Мнение от b0by » 25 Ное 2008 20:44
Принципно алармата има 3 релета повече от нормалната! Но със сигурност модула е по-различен!Питай направо в тойота , но си мисля че ще е доста скъпо там!spritable написа:Отностно алармата с палене. Може ли да се добави такава опция към съществуваща аларма. Горе долу колко може да струва и дали ще могат да я монтират в сервиз на тойота (опасявам се за гаранцията ако отида на друго място).
b0by
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 25 Ное 2008 21:24
Явно говорим с b0by за различен тип устройства.spritable написа:Отностно алармата с палене. Може ли да се добави такава опция към съществуваща аларма. Горе долу колко може да струва и дали ще могат да я монтират в сервиз на тойота (опасявам се за гаранцията ако отида на друго място).
Тези, които съм виждал бяха цял блок аларма, включващ двупосочни дистанционни (показващи например температурата в купето/на двигателя, статуса на автомобила и т.н., дори и да си на 600м от автомобила).
Алармата освен повечето релета, имаше нейни температурни датчици за купе/двигател (датчика на двигателя бе като шайба, която се слага под някой болт на блока), взема сигнал за да 'усети' дали колата е запалила и т.н.
Това си бе отделна аларма със горепосочените функции, а не блок, който да може да се добави към друга аларма, и съответно цената бе по-висока..
Предполагам, че можеш да се договориш за гаранцията при монтаж на друга аларма, тъй-като май повечето 'заводски' аларми ги слагат тук...
slowtraveler
Мнение от b0by » 26 Ное 2008 08:41
Така е , аз говоря за най обикновенна аларма която има функция да запали автомобила! Без датчици и др. глезотий! Максимално опростена!slowtraveler написа:Явно говорим с b0by за различен тип устройства.spritable написа:Отностно алармата с палене. Може ли да се добави такава опция към съществуваща аларма. Горе долу колко може да струва и дали ще могат да я монтират в сервиз на тойота (опасявам се за гаранцията ако отида на друго място).
Тези, които съм виждал бяха цял блок аларма, включващ двупосочни дистанционни (показващи например температурата в купето/на двигателя, статуса на автомобила и т.н., дори и да си на 600м от автомобила).
Алармата освен повечето релета, имаше нейни температурни датчици за купе/двигател (датчика на двигателя бе като шайба, която се слага под някой болт на блока), взема сигнал за да 'усети' дали колата е запалила и т.н.
Това си бе отделна аларма със горепосочените функции, а не блок, който да може да се добави към друга аларма, и съответно цената бе по-висока..
Предполагам, че можеш да се договориш за гаранцията при монтаж на друга аларма, тъй-като май повечето 'заводски' аларми ги слагат тук...
b0by
Мнение от tntony » 26 Ное 2008 13:05
Така че по добре май е с печка кояти наистина за 5 мин. ти прави баня в колата

tntony
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 26 Ное 2008 13:40
Колата не само остава заключена, но и под охрана...
Освен това можеш дистанционно да я изгасиш ако получиш сигнал за сработване на алармата....
За дистанция на сработване - в момента имам една мотоциклетна аларма със същото дистанционно - команди в града изпраща до около 200-300м, а получава на около 600-800м около и в панелни блокове
Разбира се - няма непреодолими аларма/охрана....
Най-вероятно монтажа на алармата би бил по-лесно изпълним от монтаж на печка..
Но на мен не ми пречи сутрин да отида да се поразгрея докато разрина колата и затова не съм си играл да слагам автостарт

slowtraveler
Мнение от TurboLame » 26 Ное 2008 14:05
Ето защо мисля, че единствения вариант остава печката..
Алармата има приложение когато мога спокойно да си оставя колата на ръчна, т.е. всички сезони освен зимата. Което за мен си е липса на приложение, единствено си е "гъзарийка".
Някой има ли представа къде биха могли да монтират такава печка (бензинова) и ориентировъчно колко би струвало (не търся точни цифри, ясно ми е че никой освен човекът който ще я монтира не може да даде точна цифра).
TurboLame
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 26 Ное 2008 14:10
slowtraveler
tntony
Мнение от spritable » 26 Ное 2008 16:49
Относно ръчната - тъй като имам навика винаги да дърпам ръчна и тъй като офиса ми се намира на улица с наклон, дори и през зимата винаги е на ръчна. За сега не ми се е случвало да замръзне. Старая се да не я натягам много, а толкова колкото да не потегли колата.
Друго нещо се сетих за "опцията". Колата ми има имобилайзер. Та как може да се запали ако ключа не е наблизо? Ако има начин да се прескочи имобилайзера, тогава той се обесмисля.... Въпрос, не твърдение...
spritable
Мнение от tntony » 26 Ное 2008 21:21
tntony
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 26 Ное 2008 23:27
Ето и какво намерих от гуглето :
http://www.autosense.eu/product_info.ph ... ts_id=4689
Сигурен съм , че има още много . А и попаднах на разни теми по другите форуми и има разни устройства за по 20-30 лв.
А пък аз сега си играя с една системка , която ще може да управлява целия автомобил и ще комуникира по WI-FI , чрез PPC или Windows базиран GSМ .
Bass_Man
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru