Печка
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Даа - няма как да е на скорост....
Алармите които съм виждал на механична скоростна кутия са били със следния алгоритъм на работа:
1. Преди изгасване на двигателя натискаш копче на алармата
2. 'Гасиш' колата и изваждаш ключа, но двигателя си работи.
3. Излизаш от колата и в момента на заключване с алармата, двигателя изгасва.
Така се постига целта ти лично да си се убедил, че колата е оставена безопасно без възможност запалването на двигателя да навреди на околните (разбира се това няма да спаси кучето Ви от отравяне ако спи в гаража)... biggrin.gif
П.С. алармите нямаха вход от ръчна спирачка и не следяха състоянието и, защото алгоритъма предопределя, че си осигурил колата против тръгване...
Алармите които съм виждал на механична скоростна кутия са били със следния алгоритъм на работа:
1. Преди изгасване на двигателя натискаш копче на алармата
2. 'Гасиш' колата и изваждаш ключа, но двигателя си работи.
3. Излизаш от колата и в момента на заключване с алармата, двигателя изгасва.
Така се постига целта ти лично да си се убедил, че колата е оставена безопасно без възможност запалването на двигателя да навреди на околните (разбира се това няма да спаси кучето Ви от отравяне ако спи в гаража)... biggrin.gif
П.С. алармите нямаха вход от ръчна спирачка и не следяха състоянието и, защото алгоритъма предопределя, че си осигурил колата против тръгване...
Последно промяна от slowtraveler на 25 Ное 2008 16:11, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Аларма с палене , принципно се връзва за ръчната и при пусната ръчна не пали , върти до 20 сек. и ако не запали спира да върти стартера! Зимно време не е добре да се използва ръчна ако е валяло , дъжд , сняг с две думи да не е мокро! Тогава може да замръзне! Ако е сухо времето и е -20C няма никви проблеми за ръчната! А Друг вариянт е ако паркираш до бордюр да оставиш колелата в пложение да се опират в бордюра , за да не тръгне колата! На една от колите имаме такава , алармата беше към 70 лева а монтажа 100! Общо взето върши работа! Според мен печка е по добър вариянт! Но от всички печки който съм виждал , нито една не загрява двг-то , а само купето като черпи гориво от самия резервар на автомобила , въпрос на свързване! За мен по удачен варянт е печка , автомобила докато загрее и затоли купето минават 20 мин в движение ,а на място не се знае колко! А печката за 10 мин прави чудеса! Имам комшия с волво и печка в него! Докато пуши една цигара стъклата са му сухи! Та това е мойто мнение чао и успех!
Принципно алармата има 3 релета повече от нормалната! Но със сигурност модула е по-различен!Питай направо в тойота , но си мисля че ще е доста скъпо там!spritable написа:Отностно алармата с палене. Може ли да се добави такава опция към съществуваща аларма. Горе долу колко може да струва и дали ще могат да я монтират в сервиз на тойота (опасявам се за гаранцията ако отида на друго място).
- slowtraveler
Явно говорим с b0by за различен тип устройства.spritable написа:Отностно алармата с палене. Може ли да се добави такава опция към съществуваща аларма. Горе долу колко може да струва и дали ще могат да я монтират в сервиз на тойота (опасявам се за гаранцията ако отида на друго място).
Тези, които съм виждал бяха цял блок аларма, включващ двупосочни дистанционни (показващи например температурата в купето/на двигателя, статуса на автомобила и т.н., дори и да си на 600м от автомобила).
Алармата освен повечето релета, имаше нейни температурни датчици за купе/двигател (датчика на двигателя бе като шайба, която се слага под някой болт на блока), взема сигнал за да 'усети' дали колата е запалила и т.н.
Това си бе отделна аларма със горепосочените функции, а не блок, който да може да се добави към друга аларма, и съответно цената бе по-висока..
Предполагам, че можеш да се договориш за гаранцията при монтаж на друга аларма, тъй-като май повечето 'заводски' аларми ги слагат тук...
Така е , аз говоря за най обикновенна аларма която има функция да запали автомобила! Без датчици и др. глезотий! Максимално опростена!slowtraveler написа:Явно говорим с b0by за различен тип устройства.spritable написа:Отностно алармата с палене. Може ли да се добави такава опция към съществуваща аларма. Горе долу колко може да струва и дали ще могат да я монтират в сервиз на тойота (опасявам се за гаранцията ако отида на друго място).
Тези, които съм виждал бяха цял блок аларма, включващ двупосочни дистанционни (показващи например температурата в купето/на двигателя, статуса на автомобила и т.н., дори и да си на 600м от автомобила).
Алармата освен повечето релета, имаше нейни температурни датчици за купе/двигател (датчика на двигателя бе като шайба, която се слага под някой болт на блока), взема сигнал за да 'усети' дали колата е запалила и т.н.
Това си бе отделна аларма със горепосочените функции, а не блок, който да може да се добави към друга аларма, и съответно цената бе по-висока..
Предполагам, че можеш да се договориш за гаранцията при монтаж на друга аларма, тъй-като май повечето 'заводски' аларми ги слагат тук...
А някой питал ли застрахователя му ако му откраднат колата колко мастило се изписва и с такава аларма с която може да си палиш колата . И си представете следния случай ставаш сутринта и си запалваш колата от дистанционното , знаш че след 10 мин. си пред колата и тя вече е загряла, но докато слизаш на долу към колата някой ти чупи прозореца и се качва и си я подкарва без проблем кой би му попречил.
Така че по добре май е с печка кояти наистина за 5 мин. ти прави баня в колата
Така че по добре май е с печка кояти наистина за 5 мин. ти прави баня в колата

Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006
- slowtraveler
Алармата не се изключва при запалване на двигателя (гледал съм Star Line A8).
Колата не само остава заключена, но и под охрана...
Освен това можеш дистанционно да я изгасиш ако получиш сигнал за сработване на алармата....
За дистанция на сработване - в момента имам една мотоциклетна аларма със същото дистанционно - команди в града изпраща до около 200-300м, а получава на около 600-800м около и в панелни блокове
Разбира се - няма непреодолими аларма/охрана....
Най-вероятно монтажа на алармата би бил по-лесно изпълним от монтаж на печка..
Но на мен не ми пречи сутрин да отида да се поразгрея докато разрина колата и затова не съм си играл да слагам автостарт
Колата не само остава заключена, но и под охрана...
Освен това можеш дистанционно да я изгасиш ако получиш сигнал за сработване на алармата....
За дистанция на сработване - в момента имам една мотоциклетна аларма със същото дистанционно - команди в града изпраща до около 200-300м, а получава на около 600-800м около и в панелни блокове
Разбира се - няма непреодолими аларма/охрана....
Най-вероятно монтажа на алармата би бил по-лесно изпълним от монтаж на печка..
Но на мен не ми пречи сутрин да отида да се поразгрея докато разрина колата и затова не съм си играл да слагам автостарт

Въпреки всички предимства на алармата с дистанционно палене, то за мен тя има един основен недостатък. Дистанционното палене бих го използвал предимно зимата. Не мога да си оставя колата на ръчна защото не знам дали няма да завали сняг. Не мога да си оставя колата на скорост, ясно е защо. От всичко това се получава, че по никакъв начин не мога да обезопася автомобила и има възможност да тръгне по дори най-малкия наклон.
Ето защо мисля, че единствения вариант остава печката..
Алармата има приложение когато мога спокойно да си оставя колата на ръчна, т.е. всички сезони освен зимата. Което за мен си е липса на приложение, единствено си е "гъзарийка".
Някой има ли представа къде биха могли да монтират такава печка (бензинова) и ориентировъчно колко би струвало (не търся точни цифри, ясно ми е че никой освен човекът който ще я монтира не може да даде точна цифра).
Ето защо мисля, че единствения вариант остава печката..
Алармата има приложение когато мога спокойно да си оставя колата на ръчна, т.е. всички сезони освен зимата. Което за мен си е липса на приложение, единствено си е "гъзарийка".
Някой има ли представа къде биха могли да монтират такава печка (бензинова) и ориентировъчно колко би струвало (не търся точни цифри, ясно ми е че никой освен човекът който ще я монтира не може да даде точна цифра).
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия
- slowtraveler
провери тук: http://www.rheamp.com/aop/photos3.html
Цената е над 2000 лв в http://www.rheamp.com/aop/photos3.html
Дайте нещо по евтино то тая печка е по-скъпа от колата
Дайте нещо по евтино то тая печка е по-скъпа от колата
Точно заради стойността на печката питам за аларма с автоматично палене. Миналата година се интересувах за печка и цената която си спомням беше 2500 лева. Сега явно има за 2000. И за това все още се интересувам колко би ми излязло такава опция (ако изобщо може да се добави като опция) към съществуващата аларма.
Относно ръчната - тъй като имам навика винаги да дърпам ръчна и тъй като офиса ми се намира на улица с наклон, дори и през зимата винаги е на ръчна. За сега не ми се е случвало да замръзне. Старая се да не я натягам много, а толкова колкото да не потегли колата.
Друго нещо се сетих за "опцията". Колата ми има имобилайзер. Та как може да се запали ако ключа не е наблизо? Ако има начин да се прескочи имобилайзера, тогава той се обесмисля.... Въпрос, не твърдение...
Относно ръчната - тъй като имам навика винаги да дърпам ръчна и тъй като офиса ми се намира на улица с наклон, дори и през зимата винаги е на ръчна. За сега не ми се е случвало да замръзне. Старая се да не я натягам много, а толкова колкото да не потегли колата.
Друго нещо се сетих за "опцията". Колата ми има имобилайзер. Та как може да се запали ако ключа не е наблизо? Ако има начин да се прескочи имобилайзера, тогава той се обесмисля.... Въпрос, не твърдение...
Както някои колеги бяха писали че в мерцедес и волво ги слагат мисля че е по добре да си намеря от морга и да го приспособа , защото пък иначе попадаш под ударите на друг закон за радиоразпръскването и трябва да си купиш честота иначе всичко което е любителско или за домашно ползване е с обхват до около 100 метра, а хванат ли ти алармата че излъчва толкова силен сигнал направо ти конфискуват колата
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Не забравяй , че има любителски честоти !
Ето и какво намерих от гуглето :
http://www.autosense.eu/product_info.ph ... ts_id=4689
Сигурен съм , че има още много . А и попаднах на разни теми по другите форуми и има разни устройства за по 20-30 лв.
А пък аз сега си играя с една системка , която ще може да управлява целия автомобил и ще комуникира по WI-FI , чрез PPC или Windows базиран GSМ .
Ето и какво намерих от гуглето :
http://www.autosense.eu/product_info.ph ... ts_id=4689
Сигурен съм , че има още много . А и попаднах на разни теми по другите форуми и има разни устройства за по 20-30 лв.
А пък аз сега си играя с една системка , която ще може да управлява целия автомобил и ще комуникира по WI-FI , чрез PPC или Windows базиран GSМ .