Акумулаторни неволи - Yaris 1.0

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Фев 2012 17:49

Не съм искал да те обидя в никакъв случай, коментарът беше за това пернишко недоразумение наречено зарядно.
Извинявай, ако си го приел лично! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 21 Фев 2012 22:01

zi_zi_top написа:Този акумулатор е с 1/3 от капацитета си и най-вероятно в следващите няколко дни ще се саморазреди и пак няма да може да пали.
Варианта предложен от ледерман е добър, но разреждането трябва да се прави контролирано - да не пада под 12 В и относителната плътност на електролита да е не по-ниска от 1020. След разреждането се зарежда отново /за препоръчване с импулсно зарядно в регенерационен режим/ до плътност на електролита 1025-6 и напрежение 13,6-8 В. Силата на зарядния ток не е желателно да превишава 2,5-3,0 А.
Ако не стане нищо не се коси, а си купи нов. :thumbsup:

Следващия път като сложиш акумулатора я запали, изчакай да загрее ДВГ и карай 3-4 км в променлив режим на движение за да си хване настройките ЕКУ-то.

Ти нали беше лекар бе човек!Или се лъжа?!Да не ти е втора специалност? biggrin.gif
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Фев 2012 22:41

С химия съм закърмен и ми е страст от юношеска възраст. Благодарение на майка ми, която е инженер-химик и беше университетски преподавател по химия имам много солидни теоретични и практически знания в тази област.
Колкото до акумулаторите - през годините съм имал много възможности да се боря с какви ли не случаи. Това е причината да давам с такава готовност съвети за акумулатори, но в повечето случаи удрям на камък. Просто хората си имат свои възгледи.
Преди известно време един съсед даже спореше с мен страхотно убедено, че киселината в акумулаторите била солна. laugh.gif От тогава ми дължи от бас 1000 Евро (не, че съм разчитал да си ги получа). wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

t k d4d

Мнение от t k d4d » 27 Фев 2012 08:26

корола д4д 90 к.с. 2000куб 2002г.Сколко ампера акумолатори излизат от завода?Аз я взех с някъв панасоник 100 ам. на 7 -8 години беше колата,незнам дали и е бил оригиналния.Взех монбат 100ам. на 700-стартов ток -динамик HD, такъв ми пасна в коша,продавача каза,че такива давали на 4000куб.джипове. мисля ,не е лошо да епо-голям,но имам един проблем. Пали без проблем,само дето 1,после и още 1,клетки кипят.След 10км. на загасен двг 13.15 заряд. на работещ двг 14.2 ,след 3-4 паления на загасен двг 12.7 на 3-4 месеца замерка на електролита правя-всичко е ок. от кво ври незнам. от където го купих казват няма проблем.да ама според мен не би трябвало да е така-течове и все да наблюдавам да не остане на сухо.

Espace&Yaris

Мнение от Espace&Yaris » 27 Фев 2012 10:02

При цитираните зарядни напрежения не би трябвало да ври. Акумулатора не е читав нещо.

t k d4d

Мнение от t k d4d » 27 Фев 2012 10:21

сигурно е така,то кво ли има читаво вече.

ataveto@abv.bg

Мнение от ataveto@abv.bg » 29 Фев 2012 14:06

tlen написа:Съгласен съм за Varta че са зле. Не бих избрал тази марка без да съм на ти с акумулаторите за коли, така дойде в комлекта. Кажете коя марка акумулатори е подходяща като за Ярис.
моят ярис е с оригиналният Панасоник вече 10 години да чукна на дьрво още толкова да изкара

Публикувай отговор